Buitiniai diagnostikos testai nepakeis gydytojo, bet gali suteikti informacijos
Ką daryti, kai kažką lyg ir truputį skauda, bet nesinori dėl menkniekio eiti į polikliniką? Arba jeigu nuo užsiregistravimo iki vizito pas gydytoją reikia palaukti keletą savaičių? Savo sveikatai neabejingi žmonės gali savarankiškai, namie atlikti įvairius medicininės diagnostikos testus: pavyzdžiui, jeigu vaikštinėjant po mišką įsisiurbė erkė ir atsirado paraudimas, galima pasidaryti Laimo ligos testą – juo esą galima greitai pasitikrinti, ar į kraują nepateko užkratas.
Vitamino D privalumai: mažesnis svoris ir geresnė nuotaika
Dauguma svorio metimo programų ir dietų koncentruojasi ties maisto kiekio mažinimu ir valgiaraščio siaurinimu, tačiau moksliniai tyrimai atskleidžia visiškai kitą pusę – vieno vitamino trūkumas gali padidinti organizmo polinkį kaupti perteklinius riebalus ir tokiu būdu tukti. Dar 2000-aisiais metais JAV turimas vidinės medicinos archyvas (ang. Archives of Internal Medicine) paviešino visuomenės sveikatos ataskaitą, kuriame konstatuojama, kad net 77 proc. JAV gyventojų turėjo reikšmingą vitamino D trūkumą savo organizme.
A. Sasnauskas: „Ligonius pasiekia vis daugiau jiems gydyti būtinų vaistų“
Padėtis sveikatos priežiūros srityje gerėja. Galima labiau padėti pacientams, kuriems reikia gydymo, specialių vaistų, naujovių. Apie tai – pokalbis su Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) direktoriumi Algiu Sasnausku, publikuotas dienraščio „Lietuvos rytas" priede „Sveikatos gidas".
Kaip sveiki maisto produktai gali pakenkti?
Kai vienu prisėdimu suvalgome dėžutę sausainių, tikrai suprantame, kad tai mums tikrai ne į naudą. Tačiau ir kilogramas pomidorų, pasak mitybos specialistų, gali pridaryti daugiau žalos nei naudos. Trumpai tariant, bet kurioje gyvenimo situacijoje reikalingas saikas.
10 maisto produktų, kurie natūraliai balina dantis
Dantų balinimas vertinamas prieštaringai – kai kurie odontologai sako, jog dantys po tokių procedūrų tampa itin jautrūs, greičiau pažeidžiami, o ir procedūrą reikia nuolatos kartoti. Galime rinktis ir kur kas sveikesnes alternatyvas, pavyzdžiui, papildyti savo racioną daržovėmis, vaisiais ar paprasčiausiu... vandeniu. Štai ką pataria Niujorko estetinės odontologijos specialistas dr. Irwinas Smigelis, jeigu trokštate dantis išlaikyti baltutėlius.
Pašildyti makaronai – daug sveikesni
Kai makaronai atšąla, kūnas juos virškina kitaip, pasisavina mažiau kalorijų ir kraujo gliukozės lygis pakyla mažiau. O juos vėl pašildžius, efektas dar didesnis – gliukozės lygio padidėjimas sumažėja 50%. Daugelis žino, kad makaronai nėra labiausiai liekninantis patiekalas, bet jie pernelyg skanūs, kad būtų galima nevalgyti. Atrodo kaip visiška nesąmonė, bet ar leidus makaronams atvėsti ir juos vėl pašildžius, jie gali tapti mažiau tukinantys?Michaelas Mosley'is iš BBC News nusprendė tai ištirti.
 


eurovaistone_2014_10_13

ipsen ginkor



Ieškomiausių TOP 5







Naudingos nuorodos