vaistai.lt

Ar šunų ir kačių šeimininkai – skirtingi? (1031/0) 

Ar šunų ir kačių šeimininkai – skirtingi?Dažniausiai tie, kurie augina šunis, apibūdinami kaip ištikimi, praktiškas, paslaugūs, bendraujantys, geranoriški, o tie, kurie pirmenybę teikia katėms, – kaip nepriklausomi, savarankiški, inteligentiški, galbūt net šiek tiek arogantiški ar snobai. Ar tikrai toks vyraujantis įsitikinimas yra teisingas?

Yra atlikta nemažai tyrimų, kuo skiriasi žmonės, kurie pirmenybę teikia katėms, ir tie, kuriems labiau patinka šunys. Floridos universiteto psichologijos departamento komandos mokslininkai atliko asmenybės testą studentams, kurie augino kates ir tiems, kurie augino šunis.

Šunų augintojai – socialūs ir sąžiningi, o kačių – individualistai ir intelektualūs

Atlikę tyrimą, mokslininkai patvirtino, kad šunis auginantys žmonės labiau ekstravertiški ir gyvena aktyvesnį socialinį gyvenimą. Tačiau kai kuriems šunis auginančių žmonės sunkiau rasti bendraminčių, nes yra linkę daugiau dėmesio skirti situacijoms, o ne emociniam ryšiui užmegzti ir palaikyti.

Rezultatai taip pat parodė, kad šunis auginantys žmonės paprastai yra maždaug 15 proc. labiau ekstravertiški ir 13 proc. labiau malonūs, nei „kačių“ žmonės. Beje, tie, kurie pirmenybę teikė šunims, yra sąžiningesni nei kačių savininkai. Prie šios savybės įtraukiama ir disciplina atliekant užduotis ir siekiant tikslų. Taip pat tokie žmonės linkę labiau planuoti, o ne elgtis spontaniškai.

Katėms pirmenybė skiriantys žmonės paprastai apie 12 proc. yra labiau neurotiški, tačiau jie taip pat atviresni negu ,,šunų“ žmonės. Atvirumas yra bruožas, apimantis bendrą požiūrį į daugelį supančių dalykų pasaulyje: meną, emocijas, nuotykius, neįprastų idėjų generavimą, vaizduotę, smalsumą. Atviresni žmonės yra labiau linkę domėtis ir praktikuoti netradicinius tikėjimus, o mažiau atviri žmonės (šunų mylėtojai) labiau linkę į tradicinį požiūrį, tradicinius interesus.

Pagal duomenis, trečdalis kačių savininkų, labiau tikėtina, gyvena vieni ir du kartus didesnė tikimybė, kad gyvena daugiabutyje. Daugelis tų, kurie yra vedę, gyvena name ir turi vaikų, tikėtina, kad yra šunų savininkai. Jei moteris gyvena viena, labiau tikėtina, kad ji augina katę, o ne šunį.

Kokį gyvūną rinksitės, priklauso nuo to, kokį turėjote vaikystėje?

Neretai gyvūnas, kuris auga su vaiku, turi įtakos ir jo charakterio formavimuisi. Juk dažnai tėvai savo atžaloms perka šunį ar katę, kad vaikas išmoktų atsakomybės ir pareigingumo. Taip pat auginamas gyvūnas gali padėti išmokti suprasti kito žmogaus jausmus. Kai šalia yra gyvūnas, vaikai mokosi rūpinimosi kitais, atjautos. Todėl dažnai žmonės renkasi tuos gyvūnus, kuriuos norėjo auginti vaikystė, be negalėjo. 47 proc. žmonių, kurie užaugo su kate, tikėtina, kad katę augins ir patys ir tik 11 proc. žmonių, kurių vaikystėje turėjo šunį, rinktųsi katę. Ir tai, iš dalies paaiškinamas dalykas. Vaikystė žmogui turi didelės įtakos, todėl net kartais itin didelis ekstravertas, turintis tradicinį požiūrį, gali auginti katę vien todėl, kad jis nuo pat mažens taip yra įpratęs ir neįsivaizduoja, kaip gali būti kitaip. Lygiai taip pat yra ir tiems, kurie augo su šunimis.

Ar vyrai, kurie augina kates, yra dažniau neištikimi?

Manoma, jog šunys yra ištikimi, lojalūs savo šeimininkams, o katės mėgsta vaikščioti vienos, yra savarankiškos ir pas šeimininką ateina tik tada, kai pačios to nori. Tyrimai rodo, kad tie vyrai, kurie augina kates, yra labiau linkę į neištikimybę. Jie dažniau nei tie, kurie augina, šunis, renkasi vienadienius nuotykius, be to, gali nieko nepaaiškinę net po kelių mėnesių bendravimo dingti. Lygiai taip, kaip ir katės, kurios mėgsta vaikščioti vienos... Be abejo, nebūtina kiekvieno vyro, kuris augina katę, įtarinėti, tačiau sąsajų gali būti.

8 skirtumų tarp kates ir šunis auginančių žmonių

  • Kačių augintojai yra inteligentiškesni nei šunų savininkai.
  • Šunis auginantieji yra labiau konservatyvūs nei šunis auginantys žmonės.
  • Katėms pirmenybę teikiantys žmonės yra kur kas jautresni.
  • Šunis mėgstantys žmonės turi kitokį humoro jausmą nei tie, kurie pirmenybę katėms. Kačių savininkams patinka sudėtingas, ironiškas humoras, kuris yra subtilus, reikalaujantis žodžių žaismės. O štai šunis auginantiems žmonėms juokingi paprasti anekdotai, jie neretai nesupranta ir nemėgsta sudėtingų minčių šuolių.
  • Kates auginantys yra savarankiškesni ir nepriklausomi.
  • Šunų žmonės ieško draugystės ir bendravimo, o kačių – meilės.
  • Kačių žmonės yra labiau linkę praktikuoti neįprastus tikėjimus, neretai būna ateistai.
  • Kačių savininkai yra atviresni naujoms idėjoms.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos