vaistai.lt

Visą šią savaitę dėl hepatito galima išsitirti pigiau (1735/0) 

Visą šią savaitę dėl hepatito galima išsitirti pigiauUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) minėdamas Pasaulinę hepatito dieną kviečia visas šalies gydymo įstaigas ir laboratorijas atkreipti dėmesį į hepatito problemas ir paraginti gyventojus išsitirti dėl šios infekcijos.

Pasaulinę hepatito dieną minėsime penktadienį – liepos 28 d. Visą šią savaitę (liepos 24-29 d.)  pigiau išsitirti dėl hepatitų galima ULAC Pasaulinės hepatito dienos akcijos partnerių – „Sosdiagnostika“ ir „Antėja“ kabinetuose (laboratorijose). Čia hepatitų B ir C tyrimams taikoma 40 proc. nuolaida, o kraujo paėmimo procedūra – nemokama.

„Sergamumas ūmiais hepatitais B ir C Lietuvoje pastarąjį dešimtmetį turi mažėjimo tendenciją, tačiau atsižvelgiant į minėtų hepatitų natūralią besimptomę ligos eigą, t.y. maždaug kas antram ar net dviem trečdaliam užsikrėtusiųjų hepatitu yra būdinga besimptominė eiga, prognozuotina, kad sergamumas virusiniais hepatitais B ir C Lietuvoje, ypač lėtiniais, yra kur kas aukštesnis, nei registruojama oficialiai“, - sakė ULAC direktorius prof. dr. Saulius Čaplinskas.

Atsižvelgiant į hepatitų epidemijos mastą, užsikrėsti rizikuoja kiekvienas. Dėl hepatitų rekomenduojama pasitikrinti visiems, kurie turėjo operacijų (įskaitant cezario pjūvį), invazines procedūras, jei padidėję kepenų (AST, ALT) fermentai, hemodializuojamiems pacientams, asmenims, kuriems buvo perpiltas kraujas iki 1993 metų, sergantiems kraujo ligomis, po organų transplantacijos, kraujo perpylimų, nors kartą vartojusiems švirkščiamųjų narkotikų, nesteriliais įrankiais atlikus manikiūrą, pedikiūrą, tatuiruotę, permanentinį makiažą; tiems, kurių šeimos nariai serga hepatitu, turintiems daug lytinių partnerių (>kaip 1 per metus), buvusiems įkalinimo įstaigose, nėščiosioms ir kitiems – pilnas rekomendacijų sarąšas čia.

Daugiau Pasaulinei hepatito dienai skirtos informacijos galima rasti čia.

Daugiau Hepatitų dienai skirtos informacijos galima rasti čia.

Informacija iš:

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos