vaistai.lt

Baltijos šalys bendradarbiaus skatinant sveiką gyvenseną (1017/0) 

Baltijos šalys bendradarbiaus skatinant sveiką gyvensenąLietuvos sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Latvijos sveikatos apsaugos ministrė Anda Čakša ir Estijos sveikatos ir darbo ministras Jevgeni Ossinovski pasirašė ketinimų memorandumą dėl bendradarbiavimo mažinant alkoholio vartojimą, rūkymą ir netinkamos mitybos žalą.

Baltijos valstybės sutarė bendradarbiauti rengiant atsakingą alkoholio politiką, siekiant mažinti alkoholio daromą žalą ir prisidėti prie sveikų ir tvarių visuomenių kūrimo. Memorandume numatyta dalintis gerosios praktikos pavyzdžiais apie alkoholio vartojimo prevenciją bei ankstyvąsias intervencijas, kurios yra įgyvendinamos Baltijos šalyse.

Siekdami mažinti rūkymo žalą trijų Baltijos valstybių sveikatos apsaugos ministrai sutarė skatinti naują elektroninių cigarečių naudojimo reglamentavimą, remti tabako gaminių, rūkymo produktų ir elektroninių rūkymo prietaisų mokesčių bei kainų didinimą.

Memorandumu įsipareigota bendrai mažinti didžiausią galimą transriebalų kiekį maisto produktuose, kalbėti apie cukraus ir druskos vartojimo žalą bei skatinti gamintojus ženklinti maisto produktus taip, kad vartotojai galėtų rinktis sveikesnius produktus visose Baltijos šalyse.

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos