vaistai.lt

Blogiausias dalykas, kurį galite padaryti prieš eidami miegoti, ir kaip galima greičiau užmigti? (1364/0) 

Blogiausias dalykas, kurį galite padaryti prieš eidami miegoti, ir kaip galima greičiau užmigti?Dr. Michaelas Breusas, garsus miego gydytojas, pastebi, kad žmonės retai kada pasirūpina sveiku savo miegu. O juk tai labai svarbu. Gydytojas taip pat atskleidė blogiausią dalyką, kurį žmonės kartais nuveikia prieš eidami miegoti. Ne, tai nėra elektronikos prietaisai, kaip dabar dažnai rašoma žiniasklaidoje.

Breusas sutinka, kad elektroninių prietaisų naudojimas yra žalingas mūsų miegui. Mėlyna šviesa išbalansuoja miego ritmus ir netgi galia apgauti mūsų organizmą, kad miegoti ruošiatės dieną. Tačiau gydytojas mano, kad kur kas blogesnis dalykas yra prieš miegą intensyviai diskutuoti, ginčytis ar užsiimti kita kokia nors emociškai intensyvia veikla. Tai tiesiog išblaško miegą ir gali paskatinti košmariškus sapnus.

Ar esate užmigę prie įjungto televizoriaus? Breusas sako, kad tai nėra atsitiktinumas. Nors televizorius tėra dar vienas ekranas, kurio prieš miegą reikėtų vengti, kur kas svarbiau yra mūsų mintys ir emocijos, o ne tai, koks apšvietimas tuo metu yra kambaryje. Televizorius gali užliūliuoti jau mieguistą žmogų, jei jis tai leidžia ir per daug neįsitraukia į siužetą.

Visgi, kai kurie žmonės turi problemų ne bandydami užmigti, o išlikti žvaliais. Nors svarbu kasnakt miegoti 7-9 valandas, kartais tenka dirbti ilgiau. Breusas tokiais atvejais pataria išgerti juodos kavos puodelį su trimi ledo kubeliais ir eiti miegoti lygiai 25 minutėms. Savo pacientams Breusas nepataria miegoti ilgiau, kad neprasidėtų giliojo miego stadija. Pabudę turėtumėte jaustis labai žvalūs ir darbingi.

Gydytojas taip pat pastebi, kad žmonės tiki, kad stiklinė šilto pieno gali padėti užmigti. Nors šiltas pienas iš tikrųjų gali padėti, reikėtų išgerti kelis litrus, kol pajustumėte skirtumą. Tačiau, kita vertus, jei taip jus migdydavo mama, gali būti, kad vien šis pasąmoningas prisiminimas gali padėti geriau išsimiegoti.

Kad ir kiek darbų turėtumėte, visuomet reikia pasirūpinti savo miegu. Nueiti miegoti vėliau galima, jei ketinate vėliau ir keltis. Tikrai nereikėtų pasilikti prie kompiuterio ilgiau vien tam, kad galėtumėte pažaisti - venkite tokio įpročio ir pasistenkite nustatyti bent jau apytikslį laiką, kuomet per darbo savaite einate miegoti.

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos