vaistai.lt

Brangios pagalbinio apvaisinimo informacinės sistemos nebus kuriamos (754/0) 

Brangios pagalbinio apvaisinimo informacinės sistemos nebus kuriamosMinistrų kabinetas pritarė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) siūlymui nekurti naujų informacinių sistemų, skirtų administruoti pagalbinio apvaisinimo klausimus, o taupyti valstybės lėšas ir atsisakyti numatytų išlaidų naujos sistemos kūrimui. Tuo tikslu siūloma papildyti jau esamą Žmogaus audinių, ląstelių ir organų donorų bei recipientų registrą, kas kainuotų ženkliai mažiau.

SAM skaičiavimais, taip būtų sutaupyta beveik 100 tūkst. eurų, nes naujos Pagalbinio apvaisinimo informacinei sistemai sukurti reikėtų apie 90–100 tūkst. eurų, jos palaikymas kasmet kainuotų dar apie 12–15 tūkst. eurų.

Ministro Aurelijaus Verygos teigimu, Vyriausybės programoje įsipareigojome racionaliai naudoti informacinės visuomenės plėtrai skiriamas lėšas ir įgyvendinti tik tuos projektus, kurie kurtų realią pridėtinę vertę. Yra sukurta pakankamai informacinių sistemų, kuriomis galime naudotis, tad kurti dar vieną nėra tikslinga.

Šiuo metu veikia Žmogaus audinių, ląstelių ir organų donorų bei recipientų registras. Kadangi šio registro objektai yra žmogaus audinių, ląstelių ir organų donorai bei recipientai, todėl, pasak sveikatos apsaugos ministro, netikslinga ir neracionalu  kurti naują – Pagalbinio apvaisinimo – informacinę sistemą išskirtinai duomenims apie lytinių ląstelių saugojimą, atliktas pagalbinio apvaisinimo procedūras ir kitai su pagalbiniu apvaisinimu susijusiai informacijai. Tam galima naudoti jau esamą Žmogaus audinių, ląstelių ir organų donorų bei recipientų registrą.

SAM Ryšiai su visuomene

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos