vaistai.lt

Būk savanoriu: dvi valandos per savaitę, sušildančios pacientų širdis (1489/0) 

Būk savanoriu: dvi valandos per savaitę, sušildančios pacientų širdisVUL Santaros klinikos drauge su asociacija „Kraujas“ jau ketvirtus metus vykdo savanorystės projektą, kuris palengva tampa neatsiejama ligoninės kultūros dalimi.

Jeigu turite 2 laisvas valandas per savaitę, esate drąsus, atviras, tikite, jog žmonių santykiai turi gydomosios galios, esate kūrybingas, nuoširdus, atviras, smalsus, sąžiningas norite pažinti save ir kitus, nesunkiai prisitaikote įvairiose situacijose, jaučiate pagarbą sau ir kitiems, gebate klausyti ir girdėti, norite padėti sergantiesiems – prisijunkite prie savanorių gretų Santaros klinikose.

Savanoriai veiklą Santaros klinikose pradėjo Hematologijos, onkologijos ir transfuziologijos centre, kur jų pagalbos laukė onkologinėmis ligomis sergantys pacientai, kuriems galėjo pasiūlyti paprastą, nuoširdų, neskubrų bendravimą, santykį, kuriame žmogus priimamas besąlygiškai. Toks bendravimas suteikia sergančiajam jėgų, praskaidrina nuotaiką, palaiko viltį ir padrąsina, padeda sustiprinti jausmą, jog „Aš galiu visa tai ištverti“.

Savanorių pagalba ligoninėje labai laukiama tiek pacientų, tiek medicinos personalo. Ji būna labai įvairi – bendravimas su pacientais, knygų skaitymas jiems, palydėjimas iš vienos vietos į kitą, reikiamų prekių/produktų nupirkimas, plaukų kirpimas, pagalba organizuojant renginius.

Dažnas žmogus gyvenime vienaip ar kitaip susiliečia su liga, ligoninėmis, kai supranta, ką reiškia laiką leisti palatoje, laukiant, kol pasijus geriau. Tuomet svarbi kiekviena detalė – nuoširdi šypsena, įdėmus ir draugiškas žvilgsnis, tylus pabuvimas drauge ar širdingas pokalbis, gydantis nė kiek ne prasčiau nei patys inovatyviausi vaistai. Kai už lango pašėlusiu ritmu sukasi gyvenimas, o sergantysis jaučiasi it sulėtintame pasaulyje, kur visi potyriai daug jautresnis ir sunkiau išgyvenami. Tokiems žmonėms savanoris, tyliai pabeldžiantis į palatos duris ir draugiškai paklausiantis, gal galėtų kuo pasitarnauti, gali tapti vilties simboliu.

Informacinis susitikimas, kuriame daugiau išgirsite apie savanorystę ligoninėje, vyks š.m. spalio 26 d. 18 val. VUL Santaros klinikose (Santariškių g. 2, Administracijos pastatas, Vilnius).

Kilus klausimams, skambinkite 8 686 85815 arba rašykite

Santaros klinikų informacija

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos