vaistai.lt

EBPO politikos forume vyks pasaulio sveikatos apsaugos ministrų susitikimas (752/0) 

EBPO politikos forume vyks pasaulio sveikatos apsaugos ministrų susitikimasSveikatos apsaugos ministras, prof. Aurelijus Veryga ir jo vadovaujama delegacija sausio 16–17 d. dalyvaus Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos – EBPO (angl. OECD — Organisation for Economic Co-operation and Development) politikos forume ir sveikatos ministrų susitikime Paryžiuje (Prancūzija). Forumo tema  šiemet „Ateities sveikata – dėmesys žmonėms“.

Sausio 16 d. vyksiančio EBPO politikos forumo darbotvarkėje yra numatyta aptarti, kokie ateities tikslai keliami į žmones orientuotai sveikatos priežiūrai, kaip rūpintis didėjančiu skaičiumi žmonių, susiduriančiu su sunkiomis lėtinėmis neinfekcinėmis ligomis, kaip matuoti sveikatos paslaugų kokybę ir jų poveikį žmonių gyvenimo kokybei ir kt.

Sausio 17 d. vyks EBPO šalių narių sveikatos ministrų susitikimas. Bus diskutuojama apie tai, kaip kovoti su sveikatos išlaidomis, daug dėmesio bus skirta sveikatos technologijoms, brangaus gydymo ir personalizuotos medicinos valdymui ir pan. Be EBPO narių sveikatos ministrų kviečiami Argentinos, Brazilijos, Kinijos, Kolumbijos, Kosta Rikos, Indijos, Indonezijos, Kazachstano, Maroko, Peru, Saudo Arabijos, Pietų Afrikos ir Lietuvos ministrai.

EBPO — tai forumas, kuriame valstybių narių ekspertai diskutuoja, dalijasi patirtimi bei plėtoja naujas ekonominės bei socialinės politikos gaires, kurios vėliau perkeliamos į praktinį gyvenimą. EBPO kaupia patirtį ir atlieka išsamius įvairių sričių tyrimus, kurie yra vertinami ir laikomi autoritetingais visame pasaulyje. Remdamiesi šiais tyrimais, EBPO ekspertai kuria novatoriškas įvairių sričių politikos tobulinimo koncepcijas.

Šiuo metu EBPO priklauso 35 valstybės. 2015 m. stojimo procesą pradėjo ir Lietuva bei Kosta Rika.

EBPO organizacija buvo įkurta 1961 m., JAV ir Kanadai prisijungus prie Europos ekonominio bendradarbiavimo organizacijos, vienijusios Europos šalis bendram tikslui — atstatyti po II pasaulinio karo sugriautą ekonomiką. Jos centrinė būstinė yra Paryžiuje. XXI a. EBPO siekia tapti viena iš pagrindinių tarptautinių organizacijų, darančių įtaką globalizacijos procesams.

SAM Ryšių su visuomene skyrius

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos