vaistai.lt

ES sveikatos apsaugos ministrų susitikime svarstomi elektroninio saugumo klausimai (1182/0) 

ES sveikatos apsaugos ministrų susitikime svarstomi elektroninio saugumo klausimaiLiepos 20–21 d. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga atstovauja Lietuvą ES sveikatos apsaugos ministrų susitikime, kurį organizuoja šiuo metu ES Tarybai pirmininkaujanti Estija.

Skaitmeninės sveikatos ir duomenimis grindžiamos sveikatos priežiūros inovacijos bei žalingo alkoholio vartojimo sukeliamų problemų sprendimas – tai prioritetiniai neformalaus susitikimo klausimai.

Skaitmeninė Europa ir laisvas duomenų judėjimas yra vienas iš Estijos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetų, tad pirmoji Neformalaus sveikatos ministrų susitikimo sesija skirta būtent skaitmeninės sveikatos ir duomenimis grindžiamų sveikatos priežiūros inovacijų klausimams.

„Lietuva remia ES bendradarbiavimą e. sveikatos srityje. Mūsų e. sveikatos sistema buvo kuriama atsižvelgiant į Europos Sąjungos planus keistis sveikatos įrašais. Vis dėlto reikia pažymėti, jog su sveikata susijusių duomenų apdorojimas yra ypač jautri sritis ir jai turi būti skiriama ypatinga apsauga. Turi būti užtikrinamos aukšto lygio saugos priemonės prieigai prie pacientų sveikatos įrašų“, – sako sveikatos apsaugos ministras A. Veryga.

Ministro A. Verygos teigimu, elektroniniu būdu tvarkomi asmens ir ypatingi asmens duomenys reikalauja ypatingo dėmesio duomenų saugai: duomenų konfidencialumui ir integralumui perdavimo metu, informacinės sistemos naudotojų identifikavimui ir autentifikacijai, teisių valdymui, atsparumui įsilaužimams, duomenų apsaugai nuo praradimo ir kitoms techninėms bei organizacinėms priemonėms, nustatytoms informacinės sistemos saugos dokumentuose ir priemonėse.

Naujajame bendrame duomenų apsaugos reglamente pateikiamos aiškios nuostatos dėl asmens duomenų rinkimo, tvarkymo ir saugojimo, kurios gali neabejotinai prisidėti siekiant palengvinti skaitmenines naujoves sveikatai. Greitesnę pažangą užtikrintų unifikuoti duomenų mainų sprendimai visoms šalims narėms.

Geresnis sveikatos duomenų prieinamumas ir saugus naudojimas drauge su naujomis technologijomis ir procesais gali turėti teigiamą poveikį gyventojų sveikatai ir prisidėti prie verte pagrįstų ir tvarių sveikatos sistemų. Prieinamumas prie sveikatos duomenų ir dalinimasis jais svarbus tyrimams ir inovacijoms.

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos