vaistai.lt

Elektrėnų pradinės mokyklos moksleivių vasara turėtų būti sveika (970/0) 

Elektrėnų pradinės mokyklos moksleivių vasara turėtų būti sveikaArtėjant vasarai – laikui, kai svarbu ir palanku stiprinti vaikų sveikatą, Vilniaus teritorinė ligonių kasa lankėsi Elektrėnų pradinėje mokykloje. Švietėjiškų užsiėmimų metu su pradinukais kalbėta apie sveiką gyvenseną ir įpročius, teigiamai veikiančius sveikatą.

Su Elektrėnų pradinės mokyklos 1C klasės moksleiviais Vilniaus teritorinės ligonių kasos (Vilniaus TLK) atstovė Virginija Mickevičienė kalbėjo apie tinkamą dantų priežiūrą ir mitybą, siekiant, kad dantys būtų sveiki ir gražūs. V. Mickevičienę džiugino vaikų žinios – pirmokai puikiai atsakė į klausimus, kiek turi dantų, kada juos reikia valytis ir kt.

2B klasės moksleivius Vilniaus TLK atstovė supažindino su sveikos gyvensenos principais – paaiškino, kodėl svarbu laikytis švaros ir tvarkos, dažnai plautis rankas, plauti vaisius ir daržoves, tvarkytis, taisyklingai sėdėti, daug sportuoti. Vaikai įdėmiai klausėsi, vėliau – daug klausinėjo.
 
Abiejų pamokėlių metu buvo skaitomos Vilniaus TLK iniciatyva sukurtų pasakų knygelės: su pirmokais – „Dantukų miestelis", su antrokais – „Švara ir tvarka". Šias V. Mickevičienės išdalytas knygeles vaikai noriai ir kruopščiai patys pasigamino padedami mokytojų Rimos Gervienės ir Enrikos Narakienės. Ši pamokėlių dalis pradinukus itin pradžiugino.

Pamokėlių pabaigoje įgytoms teorinėms žinioms įtvirtinti vaikai piešė tai, kas jiems labiausiai patiko, ką nauja sužinojo. V. Mickevičienė taip pat padalijo Vilniaus TLK informaciją tėveliams apie vaikų krūminių dantų dengimą silantu, apsaugančiu nuo ėduonies. Vaikams nuo 6 iki 14 metų krūminiai dantys silantu dengiami nemokamai – Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšomis. Tad vasara gali būti geras laikas pasirūpinti tiek vaikų dantų būkle, tiek bendra sveikata.
 
Vilniaus teritorinės ligonių kasos informacija.

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos