vaistai.lt

Europos Sąjungoje atšaukiami kai kurie vaistai, kurių sudėtyje yra valsartano (1507/0) 

Europos Sąjungoje atšaukiami kai kurie vaistai, kurių sudėtyje yra valsartanoEuropos vaistų agentūra (EVA) peržiūri vaistus, kurių sudėtyje yra veikliosios medžiagos valsartano, kurį tiekia kompanija Zhejiang Huahai Pharmaceuticals, esanti Linhai, Kinijoje.

Šiuo metu visos Europos nacionalinės valdžios institucijos, įskaitant Lietuvą, atšaukia vaistus, kurių sudėtyje yra valsartano, pagaminto Zhejiang Huahai Pharmaceuticals, Kinijoje.
 
Peržiūra prasidėjo po to, kai gamintojas nustatė  priemaišą veikliojoje medžiagoje valsartane, kurią bendrovė tiekia gamintojams Europos Sąjungoje, gaminantiems kai kuriuos vaistus, kurių sudėtyje yra valsartano. Priemaišų atsiradimas veikliojoje medžiagoje buvo netikėtas ir manoma, kad jis susijęs su veikliosios medžiagos gamybos būdo pokyčiais.
 
Vaistai, kurių sudėtyje yra valsartano, yra skirti pacientams, turintiems aukštą kraujospūdį, siekiant sumažinti komplikacijas, tokias kaip miokardo infarktas ir insultas. Jis taip pat skirtas pacientams, sergantiems širdies nepakankamumu ar neseniai patirtu miokardo infarktu.
 
Europos vaistų agentūra toliau vertins, ar priemaišos gali kelti bet kokį pavojų pacientams.

Svarbu:

Netikėta priemaiša buvo rasta veikliojoje medžiagoje, naudojamoje tik kai kurių vaistų, kurių sudėtyje yra valsartano, gamybai.
 
Jums gali būti išduodamas kitas valsartano turintis vaistas arba skirtas alternatyvus gydymas, kai jūs kreipsitės į gydytoją dėl vaisto recepto išrašymo.
 
Vaistai, kurių sudėtyje yra priemaišų jau išimti iš rinkos, tad vaistinėse esantys vaistai yra kokybiški ir tinkami vartoti.
 
Iš Lietuvos rinkos atšaukiamų vaistų su valsartanu sąrašas.
 
Sąrašas valsartano turinčių vaistų, kurie šiuo metu nėra siejami su nustatytu užteršimu ir yra rinkoje.
 
Sekite informaciją www.vvkt.lt interneto svetainėje!

Informacija iš:

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos