vaistai.lt

Homeopatinių preparatų gamintojai įpareigoti ant pakuočių rašyti apie homeopatijos neveiksmingumą (1149/0) 

Homeopatinių preparatų gamintojai įpareigoti ant pakuočių rašyti apie homeopatijos neveiksmingumąJAV Federalinė prekybos komisija (FPK), užsiimanti vartotojų teisių apsauga, įpareigojo homeopatinių preparatų gamintojus reklamose ir ant preparatų pakuočių pranešti apie jų neefektyvumą, pranešama FPK tinklalapyje.

Homeopatai privalės įrodyti savo produkcijos efektyvumą. Tie, kurie atsisakys tai daryti, privalės ant pakuotės užrašyti, kad jų preparato efektyvumo įrodymų nėra. Jiems taip pat teks nurodyti, kad jų preparatai remiasi vien XVIII amžiaus teorijomis, kurių dauguma dabartinės medikų bendruomenės nepripažįsta.

Anksčiau Federalinė Maisto ir vaistų priežiūros agentūra (FDA) pranešė apie daugiau nei 400 vaikų vidurių užkietėjimą, pykinimą, priepuolius ir kvėpavimo problemas, kurių tėvai davė jiems dantų prasikalimo tabletesHyland’s Teething Tablets. 10 tabletes vartojusių vaikų mirė. Tokia reakcija gali būti susijusi su preparate panaudotu nuodingu šunvyšnės (beladonos) ekstraktu. FDA nenurodė tiesioginio ryšio tarp vaikų būklės ir preparato naudojimo, bet paragino tėvus prisiminti apie homeopatijos neefektyvumą.

<…>
Tyrimai rodo, kad homeopatijos efektyvumas maždaug tiek pat efektyvi, kaip ir placebas. Gaminant homeopatinius preparatus, anties kepenys ar kokia kita neva gydanti medžiaga skiedžiama vandeniniu spirito tirpalu 1:10, 1:100 ar 1:50 000 proporcija.

Homeopatija remiasi Similia similibus curantur (lot. panašus panašiu gydomas) principu. Stipriai atskiestos priemonės sveikam žmogui sukeltų ligos simptomus. Šią teoriją XVIII amžiuje sukūrė gydytojas Samuelis Hahnemannas.

Pasaulinė sveikatos organizacija įspėja, kad homeopatiniai preparatai nėra efektyvūs vaistai. Kai kada, taip pat ir gydant rimtus susirgimus, jie gali grėsti paciento sveikatai.

 

Parengt pagal:
США обязали производителей гомеопатических препаратов писать на упаковках о ненаучности гомеопатии
 

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos