vaistai.lt

Iš rinkos surenkamos kiniškos popierinės keksiukų kepimo formelės (849/0) 

Iš rinkos surenkamos kiniškos popierinės keksiukų kepimo formelėsValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad iš rinkos surenkamos nesaugios popierinės keksiukų kepimo formelės „La Cucina“, pagamintos Kinijoje. Vartotojai, įsigiję nurodytos partijos gaminių, gali juos grąžinti į prekybos vietas ir atgauti sumokėtus pinigus.

Popierinės formelės, skirtos keksiukams kepti, patikrintos gavus gyventojo nusiskundimą, kad jos skleidžia stiprų kvapą. Atlikus juslinį tyrimą Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje, nurodyti faktai pasitvirtino – keksiukų kepimo formelės skleidžia vidutiniškai stiprų kvapą. Šios partijos gaminiai pripažinti nesaugiais ir netinkamais liestis su maistu (partijos Nr. 227476, pakuotėje 80 vnt., 5 cm skersmens, brūkšninis kodas 8718158871114, kilmės šalis – Kinija).

Tyrimą atlikusi Vilniaus VMVT įpareigojo keksiukų kepimo formeles „La Cucina“ iš Olandijos į Lietuvą įvežusią UAB „Palink“ (Lentvario g. 33, Vilnius) surinkti jas iš rinkos.

Apie galimai nesaugias keksiukų kepimo formeles VMVT informavo Europos Komisiją Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF).

 

Iš rinkos surenkamos kiniškos popierinės keksiukų kepimo formelės 

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos