vaistai.lt

Kaip puoselėti grožį iš vidaus? Padės maistas, kurio pakankamai neįvertinote (1732/0) 

Kaip puoselėti grožį iš vidaus? Padės maistas, kurio pakankamai neįvertinoteKiekviena moteris nori išlikti kuo ilgiau jauna, graži, spinduliuoti savo natūralų grožį. Tačiau bėgant metams rūpintis savo grožiu reikia vis daugiau ir dažniau. Tepame įvairiausius kremus, lankomės pas kosmetologus, tačiau iš tikrųjų grožį reikia puoselėti iš vidaus. O tai padaryti padės paprasčiausi produktai.

Kuo naudingas sultinys?

Ar girdėjote, kad sultinys ne tik skanus ir maistingas, bet padeda būti gražioms? Kaulų sultinys – natūralaus kolageno šaltinis. Juk ne veltui kolagenas yra daugelio kosmetinių priemonių dalis. Visgi neabejojama, kad iš organizmo vidaus veikiantis kolagenas yra kur kas veiksmingesnis. Be to, jis ne tik suteikia odai švytėjimo, bet gerina plaukų ir nagų būklę – jie tampa stipresnis, labiau žvilga, greičiau auga. Vakarams vis šaltėjant toks gėrimas su šilta bandele bus pats tas, o žinant, kad jis prideda ir grožio, norėsis jo daugiau.

Pasigaminkite: nuplautus ir supjaustytus kaulus (500 g) sudėkite į puodą, užpilkite 3 litrais šalto vandens ir užvirkite. Virkite ant mažos ugnies apie dvi valandas, tada sudėkite supjaustytą morką, svogūną, kelias smulkintas česnako skilteles, paskaninkite druska ir pipirais bei pavirkite dar valandą. Galiausiai įberkite smulkintų petražolių.

Žaliosios pupelės – gražiems plaukams

Tikriausiai ant kiekvienos stalelio yra nemažai kaukių, kondicionierių, aliejukų, skirtų plaukams puoselėti.

Tačiau jie – tik trumpalaikė pagalba, nes plaukams reikia rūpesčio iš vidaus. Norint turėti šilkinius plaukus patariama valgyti žaliųjų pupelių. Būtent jos turi daug silicio. Specialistai aiškina, kad tie, kurie vartojo silicio papildų, plaukai tapo stipresni, labiau žvilgėjo.

Beje, maistine verte niekuo nenusileidžia ir šaldytos žaliosios pupelės. Jų galite dėti į daržovių troškinius, sriubas, valgyti net vienas.

Bolivinės balandos: mažas grūdelis, o naudos daug

Ar žinote, kad bolivinės balandos turi didelius kiekius antioksidantų, todėl padeda kovoti su senėjimo procesais? Be to, ne tik tai – bolivinė balanda labai vertinama dėl maistinių savybių, nes turi net devynių rūšių aminorūgščių ir daugybę kitų medžiagų. Jose gausu angliavandenių, baltymų, skaidulinių medžiagų. Aminorūgštys padeda atsinaujinti žmogaus organizmo audiniams, turi teigiamos įtakos hormonų ir fermentų gamybai, palaiko organizmo atsparumą ligoms. Bolivinėse balandose gausu kalcio, fosforo bei geležies, mangano, magnio, fosforo, folio rūgšties, vario, cinko, kalio, vitaminų B1, B2, B6, D ir E.

Kaip gaminti? Su bolivinėmis balandomis galima sugalvoti daug įvairių patiekalų: košių, salotų, troškinių, vartoti kaip garnyrą prie patiekalo, išsikepti paplotėlių ir pan. Receptų gausu, tereikia pasikliauti fantazija.

Norite sumažinti raukšles? Užteks paprasto gėrimo

Kokteilis, kurį gali pasigaminti kiekvienas, yra tarsi jaunystės eliksyras: gražina, skaistina, jaunina odą, todėl būtina išmėginti.

Pasigaminkite: 2 obuolius, 2 morkas, saliero stiebą ir vieną agurką supjaustę sudėkite į elektrinį plakiklį. Ingredientus trinkite tol, kol susidarys vientisa masė, ir gerkite. Gėrimo užteks dviem porcijoms. Galite pasidalyti su kuo nors arba išgerti per keletą kartų (ilgesniam laikui geriau nepalikti, suvartoti iškart).

Kuo naudingas toks paprastas kokteilis? Morkos – vitamino A šaltinis. Šis vitaminas padeda atsinaujinti odos ląstelėms. Agurkai kovoja su senėjimu ir skatina kolageno gamybą (juk ne veltui jis dedamas ant veido kaip kaukė). Obuoliai naikina laisvuosius radikalus, padeda kovoti su raukšlėmis. O puikusis salieras turi beta karoteno, C ir E vitaminų. Štai jums geriausios priemonės grožiui puoselėti! Jei kasdien po stiklinę išgersite šio gėrimo, po kurio laiko pastebėsite džiuginančius rezultatus.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos