vaistai.lt

Kas labiausiai didina jūsų cholesterolį? (27173/0) 

Kas labiausiai didina jūsų cholesterolį?Jeigu esate kaip ir daugelis žmonių, tikriausiai manote, kad aukštą cholesterolio kiekį kraujyje labiausiai lemia maisto produktai turintys itin aukštą cholesterolio kiekį savyje, tokie kaip kiaušiniai, sviestas, sūris, ledai, greitas maistas, šoninė, lašiniai ir kt. Džiugi žinia ta, kad tai nėra tikroji priežastis!

Tiesą pasakius, cholesterolio su maistu įsisavinama ne tiek ir daug, kaip iki šiol buvo įprasta manyti. Dauguma cholesterolio, kuris cirkuliuoja mūsų organizme, yra ir pagaminamas mūsų organizme. Taigi, reikia ne tai, kad vengti maisto produktų, kuriuose natūraliai yra cholesterolio, bet vengti maisto produktų, kurie skatina organizmą gaminti cholesterolį.

Tai koks tas galingiausias cholesterolio gamybos skatintojas? Tai cukrus!

Kai kalbame apie cukrų, turime galvoje pridėtinį cukrų ir paprastuosius angliavandenius, kurie greitai virsta cukrumi mūsų organizmuose. Turėkite minty ne tik saldumynus (pvz., pyragaičius, sausainius, saldainius ir kitus desertus), bet ir kitus maisto produktus, pagamintus iš rafinuotų grūdų - baltieji ryžiai, miltų gaminiai, makaronai, bei krakmolingus patiekalus. Blogiausia yra “skystas” cukrus: limonadas, sultys (net ir natūralios), gira... Bet koks gėrimas jei nors truputį saldus.

Visi angliavandeniai organizme yra absorbuojami kaip cukrus. Kai cukraus kiekis kraujyje padidėja (pvz., valgant pyragaitį), organizmas greitai reaguoja išskirdamas insuliną. Insulinas yra gyvybiškai svarbus hormonas, kuris užtikrina, kad cukraus kiekis organizme būtų išlaikomas tolygus. Tačiau tai ne tik cukraus saugojimas. Apskritai, mūsų organizmas keičiamas į saugojimo režimą. O kokia forma yra saugojamas cholesterolis? LDL, blogasis cholesterolis. Jei padidėja insulino lygis, LDL padidėja taip pat. Kokia yra cholesterolio nesaugoma forma? DTL, gerasis cholesterolis. Jei padidėja insulino lygis, tada DTL sumažėja. O kas vyksta, jeigu jūsų organizmas jau turi reikiamą cukraus kiekį ir yra jo perteklius jūsų kraujyje? Insulinas padeda paversti šį cukrų riebalais. Rezultatas? Trigliceridų koncentracija išauga. Žinoma, cholesterolio taip pat.

Sunkiausi padidėjusio cholesterolio atvejai būna pas tuos žmones, kurie valgo mažai riebalų, mažą cholesterolio kiekį turintį maistą, bet visiškai neatsižvelgia į tai, kiek ir kokio cukraus jie sunaudoja. Užuot valgydami vaisius, daržoves ir nevalytus grūdus, jie renkasi duoną, makaronus, bandeles, saldintus jogurtus ir pan.

Aišku - natūraliai atsirandantis cukrus, kad ir vaisiuose, turi labai skirtingą poveikį mūsų biocheminėms medžiagoms. Cukrus, kuris gaunamas iš natūralaus maisto (pvz., obuolio), absorbuojamas lėtai, nes reikia daugiau laiko obuoliui suvirškinti (dėl jame esančių skaidulų), o tai padeda išlaikyti insulino lygį stabilesnį. Atkreipkite dėmesį, kad kalbame apie obuolį - ne obuolių tyrę ar obuolių sultis (kurie virškinami daug greičiau ir prarandamas teigiamas poveikis jūsų biochemijai). Taigi, valgydami angliavandenius, stenkitės rinktis kuo natūralesnę jų formą. Tai padės jums išlaikyti insulino lygį - ir cholesterolio kiekį kraujyje.

Ką daryti, jeigu jūsų cholesterolio rezultatai nedžiugina? Vien angliavandenių sureguliavimas čia gali nepadėti, bet būtinai ir tai padarykite. Tikriausiai jau gavote gydytojo rekomendaciją įsigyti vaistų?.. Patariame neskubėti bėgti jų pirkti (nebent jūsų būklė ypač sunki). Ir patys gerai žinote, kad šie vaistai visada turi šalutinį poveikį ir, pradėjus juos vartoti, vargu ar ateityje galėsite gyventi be jų… Siūlome pirmiausia išbandyti natūralius cholesterolio mažinimo būdus, nes jį tikrai mažina ne tik vaistai. Norite greitesnių rezultatų? Pasidomėkite Auricularia Auricula medicininiu grybu. Jis plačiai pasaulyje žinomas, kaip natūrali priemonė efektyviai mažinanti cholesterolio kiekį kraujyje bendrai, ir, svarbiausia, sumažina “blogo” cholesterolio kiekį.

 

Informacija iš:

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos