vaistai.lt

Kas nutinka, kai nustojate naudoti kosmetiką (1104/0) 

Kas nutinka, kai nustojate naudoti kosmetikąSu makiažu jaučiatės gražesnė, labiau pasitikite savimi. Per kelias minutes, vos keliais šepetėlio brūkštelėjimais paryškinusi savo bruožus pasijuntate geriau. Tačiau jei nustotumėte naudoti kosmetiką, pastebėtumėte nuostabių dalykų.

Daugelis merginų ir moterų iš namų kojos nekelia bent be minimalaus makiažo. Jei pažvelgtumėte į savo kosmetinę atidžiau, pamatytumėte, kad joje daugybė kosmetikos priemonių, kurias kasdien tepate sau ant veido. Ar ne pats laikas jų šiek tiek sumažinti. Poveikis jus nustebins!

Švarios poros

Nors vis šveičiate ir prausiate odą, valote poras įvairiomis priemonėmis, tačiau vos tik ryte užsitepate makiažo pagrindo, pudros, iškart vėl jas užteršiate. Makiažo pagrindas, skaistalai, pudra užmaskuoja trūkumus, bet mažos šių makiažo priemonių dalelės kaupiasi mūsų porose kaskart, kai jas naudojame. Susidaro nešvarumų, dėl kurių poros užkemša ir laikui bėgant didėja. Nėra nieko, ką galite padaryti, kad poros mažėtų, nebent galite atsisakyti makiažo (ir reguliariai valyti veidą).

Išvengsite akių uždegimo

Aišku, kad pasidažius blakstienas tušu, jos atrodo ilgesnės, tankesnės, riestesnės. Tačiau neretai būtent tušas sukelia akių paraudimą, dirglumą, niežėjimą. Daugelyje akių makiažo priemonių yra konservantų, kurie gali sukelti konjunktyvitą (t. y. akys stipriai parausta), taip pat kitokias alergijas reakcijas: paraudimą, patinimą, sausumą ir niežėjimą. Akių pieštukai taip pat gali padaryti didelės žalos. Vienas iš rimčiausių sužalojimų, kuriuos gali sukelti ši akių makiažo priemonė, yra jūsų ragenos pažeidimas. Dažantis pieštuku reikia būti labai atsargiai, nes jei ranka sudrebėtų, galite rimtai susižeisti. Jei atsisakysite makiažo, tokių problemų ir pavojų nebeliks.

Atsisveikinsite su sausa oda ir spuogeliais

Viena iš didžiausių problemų yra ta, kad būna dienų, kai moterys makiažo nenusivalo ir eina miegoti. Taip kliudoma odai natūraliai išdžiūti, atsinaujinti ląstelėms, kvėpuoti – oda yra dar labiau užteršiama. Negyvosios odos ląstelės kaupiasi, todėl oda gali pradėti sausėti, šerpetoti ir pan.

Jei atsisakysite makiažo, pamatysite, kad oda atsigauna, tampa lygesnė, švelnesnė, sumažės spuogelių, kurie neretai atsiranda dėl nuo makiažo užsikimšusių porų.

Jums nereikės nešiotis kosmetinės visur, kur tik einate

Kai įvairias makiažo priemones naudojate kiekvieną dieną, jums tenka nešiotis jas su savimi. Dažniausiai savo rankinėje turite kosmetinę, kurioje yra pagrindinės makiažo priemonės. Ir tikriausiai patiriate didžiulį stresą, jei atėjusi į darbą suprantate, kad neturi tušo ar lūpdažio ir negalėsite pasipudruoti nosytės. Kai makiažą naudojate kiekvieną dieną, tai tampa natūraliu įpročiu, tačiau ir labai apsunkina gyvenimą. Nustojus naudoti makiažą, rankinė taps lengvesnė, jums nereikės rūpintis, ar su savimi turite visu reikmenis „jei reikėtų pasitvarkyti“.

Sutaupysite laiko ryte ir vakare

Kasryt prie veidrodžio sugaištate nemažai laiko, kol užsitepate visas makiažo priemones, kurias kasdien naudojate. Kasryt iš savo dienotvarkės išbraukiate bent 15–20 min. Per tą laiką galėtumėte dar šiek tiek numigti, pavalgyti sočius pusryčius ar išvesti šunį. Tai, kad ryte turėsite daugiau, kurį galite panaudoti kitiems ryto ritualams atlikti išties šaunu.

Daugiau pasitikėjimo

Daugelis mano, kad būtent makiažas suteikia pasitikėjimo, nes moteris jaučiasi gražesnė, patrauklesnė. Visgi būtent makiažo atsisakymas gali pakelti jūsų savivertę ir įgauti daugiau pasitikėjimo savimi. Šiais laikais, kai visi odos trūkumai yra maskuojami, pripažinti, kad nesate tobula, kaip tik gali būti jūsų stiprybės šaltinis.

Priimkite iššūkį – savaitė be makiažo!

Jei manote, kad visa tai – tušti plepalai, pati savo kailiu tai išbandykite. Atlikite eksperimentą ir savaitę nenaudokite jokių makiažo priemonių. Juk dabar atostogų metas, karšta, oda labiau prakaituoja, tad tai pats tinkamiausias laikas šiam iššūkiui. Pokyčius pamatysite jau po kelių dienų!

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos