vaistai.lt

Kasdieniai įpročiai, dėl kurių storėjame (1048/0) 

Kasdieniai įpročiai, dėl kurių storėjameAr kada nors susimąstėte apie tai, kad kasdien darome daug dalykų net nesusimąstydami, kaip jie veikia mūsų organizmą ir figūrą. Štai dažniausi įpročiai, kurie neleidžia mums sulieknėti.

Renkatės mažesnio riebumo produktus

Gal ir skamba keistai, tačiau jei norėdami sulieknėti renkatės mažesnio riebumo produktus, elgiatės neteisingai. Jie tesutaupo vos kelias kalorijas, tačiau jūs išalkstate kur kas greičiau, be to, riebalai produktams visada suteikia papildomo skonio. Tačiau kai jų kiekis mažesnis, skonį gamintojai turi kuo nors kompensuoti ir tai dažniausiai daroma pridedant angliavandenių, tai yra cukraus. Per didelis angliavandenių kiekis organizme virsta riebalais, o jūs nesuprantate, kodėl rinkdamiesi neriebius produktus storėjate.

Per trumpai arba per ilgai miegate

Tyrimai parodė, kad žmonės, kurie nuolat neišsimiega paprastai yra storesni už tuos, kurie gerai pailsi, bet nepersimiega. Akivaizdu, kad tada, kai dirbate naktimis, suvalgote kur kas daugiau įvairių užkandžių, nes jie padeda neužmigti.

Valgote kaip švediškame stale

Kai galime valgyti nuolat pasipildydami lėkštę, niekada nežinome, kiek suvalgėme iš tikrųjų. Visas kiekis jus tikrai apstulbintų. O kadangi sotumo jausmas valgant ateina tik maždaug po 15–20 minučių, per tiek laiko galime ir persivalgyti. Taigi jei norite nestorėti ar netgi atsikratyti nepageidaujamų kilogramų, visa, ką ketinate suvalgyti, susidėkite į lėkštę.

Geriate saldžius gėrimus, pavyzdžiui, kokakolą

Gėrimų paprastai net nevertiname kaip maisto, tačiau saldaus gėrimo stiklinėje gali būti net keli šaukšteliai cukraus, o jei tokius gėrimus vartojate nuolat, susidaro net keli šimtai kalorijų, kurias pamirštame.

Praleidžiate vieną valgymą

Ne viena moteris, norinti atsikratyti nereikalingų kilogramų, praleidžia kurį nors valgymą. Tai labai klaidingas elgesys, nes kai organizmas negauna maisto, lėtėja medžiagų apykaitos procesai, be to, išalkstate labiau, todėl vėliau suvalgote daugiau. Ypač negerai atsisakyti pusryčių, nes jie padeda pasiruošti dienos pradžiai, suteikia organizmui energijos.

Per greitai valgote

Kaip jau minėta, kad smegenis pasiektų informacija, kad jūsų skrandis jau pilnas, turi praeiti apie minučių. Jei valgote greitai, suvalgote kur kas daugiau, nei jums reikia, kad pajustumėte sotumą. Tyrimai parodė, kad tie žmonės, kurie valgo lėtai, per vieną valgymą suvartoja apie 100 kalorijų mažiau nei tie, kurie valgo greitai, nes pasisotina greičiau.

Per daug gaminate namuose

Tai, kad valgote šviežią ir skanų maistą, nereiškia, kad jis neturi kalorijų. O gamindamos mes paprastai ragaujame arba, vaikams pavalgius, pabaigiame jų nesuvalgytą maistą. Ar reikėtų nebevalgyti namuose ruošto maisto? Anaiptol! Tiesiog daugiau valgykite kuo mažiau apdorotų produktų, pavyzdžiui, daržovių, užuot ruošusios trijų patiekalų įmantrią vakarienę su daugybe ingredientų ir įvairiais sočiais padažais.

Valgote iš didelių lėkščių

Didelėje lėkštėje telpa kur kas daugiau maisto, o maža porcija atrodo dar mažesnė. Atlikite eksperimentą – tą patį maisto kiekį įdėkite į didelę lėkštę ir į mažą. Įspūdis skirtingas, ar ne? Dabar jau kuriamos specialios lėkštės su nelygiu pagrindu, kad valgyti iš jų būtų sudėtingiau ir tai darytumėte ilgiau. Tai padeda nepriaugti svorio.

Geriate per mažai vandens

Alkį neretai painiojame su troškuliu, ir tada, kai išties norime gerti, ką nors valgome. Jei kaskart prieš valgydami išgertumėte po stiklinę vandens, suvalgytumėte kur kas mažiau maisto ir per dieną sutaupytumėte apie 200 kalorijų.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos