vaistai.lt

Kelionių vaistinėlė. Pasiruoškite netikėtumams! (4325/0) 

Kelionių vaistinėlė. Pasiruoškite netikėtumams!Ruošdamiesi į kelionę dažnai pamirštame, kad per atostogas galime patirti įvairiausių nuotykių ir patekti į netikėčiausias situacijas, kurios privers ieškoti pleistriuko nubrozdintam vaiko keliui ar priemonių, kurios padėtų perkaitus saulėje.

Kelionių vaistinėlė namuose turėtų būti nuolat paruošta, ypač, jei daug keliaujate. Tai padėtų išvengti nemažai rūpesčių kelionės metu, o ir kaskart ruošiantis kelionei žinotumėte – vaistinėlė, kaip visada, sukrauta. Taigi, kokių vaistų joje turėtų visada būti?

  • Pirmiausia – joje turi būti tų vaistų, kuriuos vartojate reguliariai, jei sergate kokia nors lėtine liga. Jei vykstate į užsienį, dėl visa ko pasiimkite ne tik vaistus, bet ir jų receptą ar jo kopiją, kad netyčia pametę ar praradę savo medikamentus galėtumėte kreiptis į gydytoją ar vaistininką.
  • Itin rūpestingi žmonės į tolimesnę kelionę visada pasiima ir antibiotikų. Neva, jeigu ką, bus pirmoji pagalba rimtai susirgus. Antibiotikai – ne vitaminai, o ir juos reikėtų rinktis labai rūpestingai. Skirtingi antibiotikai veikia skirtingas bakterijas, tad jei jau ketinate į kelionių vaistinėlę įsimesti ir antibiotikų, su savo šeimos gydytoju pasitarkite, kokius vaistus geriau tokiu atveju rinktis. Nes tie, kurie gali padėti nuo anginos, gali nebūti veiksmingi kitu atveju. Galbūt gydytojas pasiūlys platesnio spektro vaistus ar duos daugiau patarimų, ką daryti susirgus.
  • Net jei nežinote, kas yra alergija, niekada negalima žinoti, kada ir kaip ji pasireikš. Ypač jei vykstate svetur, kur bus kitokių nei jūsų gyvenamojoje teritorijoje augalų, valgysite kitokį maistą, maudysitės nežinomuose vandens telkiniuose. Taip pat gali įgelti ir nepažįstami vabzdžiai. Todėl vaistai nuo alergijos kelionėje gali praversti.
  • Jei atostogausite ten, kur karšta ir daug būsite saulėje, vertėtų pasirūpinti ir odą vėsinančia priemone, kuri mažintų jautrumą ir odos sudirgimą ar padėtų perkaitus saulėje.

  • Skausmą malšinantys vaistai – būtini! Pervargimas ilgai keliaujant lėktuvu, pasikeitusios laiko zonos ar klimatas – o kur dar emocijų ir įspūdžių gausa – neretai išmuša iš pusiausvyros. O tokiu atveju neretai užpuola kad ir paprasčiausias galvos skausmas, kuris gali atimti ne vieną atostogų dieną.
  • Taip pat nepamirškite pasirūpinti ir virškinimą gerinančiais vaistais, taip pat medikamentais nuo pykinimo, viduriavimo ar apsinuodijimo. Pasikeitusi mityba gali turėti įtakos virškinimo sistemai, ypač dažnai naujas maistas neigiamai paveikia vaikus. Tad be jau minėtų vaistų, reikėtų pasiimti ir elektrolitų gėrimų, kad organizmas vemiant ar viduriuojant neprarastų būtinų mineralų, neištiktų dehidratacija.

  • Kad ir kur atostogautumėte – prie Lietuvos ežerų ar užsienyje – būtinai į kelionių krepšį pasiimkite apsauginių purškalų nuo uodų ar vabzdžių, jų įgėlimų pažeistą odą raminančių tepalų.
  • Jei kelionėje teks nemažai sėdėti (pavyzdžiui, jei keliaujate autobusu ar ilgai skrisite lėktuvu) arba daug vaikščioti, nepamirškite pasirūpinti ir savo kojomis. Kraujotaką pagerinti ilgai sėdint padeda kompresinės kojinės – jas ypač rekomenduojama dėvėti skrendant lėktuvu. Jei dėl kojų venų turite problemų, nepamirškite ir tepalų su heparinu, kurie gerina veninio kraujo ir limfos nutekėjimą bei mažina kapiliarų pralaidumą.
  • Nepamirškite ir, rodos, pačių paprasčiausių dalykų, kurių beveik visada prireikia, ypač keliaujant su mažaisiais, tokių kaip pleistras, bintas, termometras. Galite įsidėti ir po kelis pakelius įvairių vaistažolių arbatų. Pavyzdžiui, ramunėlės ar pankoliai pagerins virškinimą, nuramins skrandį, melisos nuramins, liepžiedžiai ar avietės padės, jei pakils temperatūra.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos