vaistai.lt

Kodėl slenka plaukai ir kaip to išvengti? (3534/0) 

Kodėl slenka plaukai ir kaip to išvengti?Suaugęs žmogus vidutiniškai turi 100–150 tūkstančių plaukų, kasdien iš jų išslenka apie 50–100. Tačiau, jei plaukų pastebite visur – ant pagalvės, drabužių, praustuve, jų lieka ranka perbraukus per plaukus, reikia imtis priemonių.

Plaukų sveikatai ir grožiui yra būtinas tinkamas naudingųjų medžiagų įsisavinimas.

Kai kurios sveikatos, emocinės būklės ir gyvenimo būdo problemos gali šį procesą apsunkinti:

GENETINIAI VEIKSNIAI

Natūralūs ir su amžiumi susiję hormoniniai pokyčiai yra dažni šeimoje atsikartojantys veiksniai, kurie gali paspartinti plaukų slinkimą. Tai sukelia testosterono virtimas dihidrotestosteronu (DHT) ir tai gali būti paveldėta iš tėvų.

STRESAS IR TRAUMOS

Stresas gali sumažinti testosterono, kuris yra verčiamas į DHT, kiekį organizme ir sutrikdyti plaukų augimo ciklą. Stresas taip pat slopina kraujotaką kapiliaruose – tuomet sutrinka deguonies, maisto medžiagų ir vitaminų įsisavinimas plauko folikule.

SVEIKATA

Kai kurios sveikatos problemos gali sukelti sumažėjusį plaukų tankį. Tai gali būti hormoninis skydliaukės veiklos sutrikimas arba natūralūs hormoniniai pokyčiai, kuriuos moteris patiria po nėštumo ir menopauzės metu.

APLINKOS VEIKSNIAI

Oro ir vandens tarša, chloras, metalai ir mineralinės medžiagos susikaupia ant galvos odos bei plaukų, skatindami plaukų tankio mažėjimą. Teršalai, pavyzdžiui, pseudo-estrogenas ir toksinai mūsų kūne taip pat yra viena iš priežasčių.

MEDIKAMENTAI

Plaukų folikulai yra labai jautrūs pokyčiams organizme. Bet kokia hormoninė terapija (taip pat ir kontracepcija) gali sukelti plaukių tankio praradimą. Tokį patį efektą gali sukelti ir steroidai, tam tikri chemoterapijos preparatai, kraujospūdį reguliuojantys medikamentai, vaistai nuo diabeto, koronarinių ligų, aknės.

MITYBA

Tai, ką mes valgome, tiesiogiai veikia plaukų tankį. Didelis gyvulinių riebalų suvartojimas, staigus svorio praradimas ir skystųjų baltymų dietos gali sukelti aminorūgščių, biotino, geležies, baltymų ir cinko trūkumą. Šios medžiagos yra būtinos plaukų sveikatos palaikymui.

HIGIENOS PRIEMONĖS

Sintetinės, daug cheminių ingredientų turinčios plaukų priežiūros priemonės ilgainiui gali pakenkti plaukams ir galvos odai bei lemti plaukų slinkimą. Norėdamos džiaugtis sveikais, žvilgančiais plaukais rinkitės kuo natūralesnius šampūnus, balzamus, losjonus.

„ELGON PRIMARIA“

„ELGON PRIMARIA“ produktų linijos devizas – visų pirma, gydymas! Kuo išskirtiniai ir unikalūs ELGON PRIMARIA plaukų priežiūros produktai? Į jų sudėtį įeina ELGON kompanijos tyrimų laboratorijose sukurta Redoksina® formulė. Redoksina® – tai unikali, patentuota formulė, kurios pagrindą sudaro mėlynieji ir žalieji dumbliai ir net 20 aminorugščių!

Mėlynieji ir žalieji dumbliai auga tik ekologiškai švariuose vandenyse. Viena tokių vietų yra Klimath ežeras Oregono valstijoje (JAV). Dumbliuose dėl didelės ežero vulkaninės kilmės mineralizacijos yra itin didelis mineralinių medžiagų kiekis. Todėl pastarųjų veikiamose ląstelėse natūralus molekulių migracijos procesas paspartėja 40 %, o tai greičiau sunaikina pavojingus mikroorganizmus, sparčiau vyksta ląstelių regeneracija. Dumbliuose taip pat yra itin didelis kiekis vieno svarbiausių antioksidanto betakarotino, taip pat vitaminų (tarp jų ir B12, itin retai randamo augaluose), omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių ir net 20 aminorūgščių. Aminorūgštys – tai pagrindinė plaukų ir odos sudedamoji medžiaga. Jos suteikia plaukams gyvybingumo ir energijos.

ELGON PRIMARIA Stimulating Bath, 250 ml

Šampūnas nuo plaukų slinkimo su mėlynaisiais ir žaliaisiais dumbliais bei keratino aminorūgštimis. Be parabenų. Rezultatas: skatina naujų plaukų augimą, gerina elastingumą, galvos odos drėkinimą bei medžiagų apykaitą. Dumbliai praturtina plaukus mineralais ir suteikia plaukams energijos, skatina galvos odos ląstelių atsinaujinimą, naikina patogeninius mikroorganizmus bei pavojingas virusines ląsteles. Dumbliuose gausu beta karotino, todėl jie veikia kaip stiprūs antioksidantai. Šampūno sudėtyje yra net 20 keratino aminorūgščių – pagrindinių plaukų ir odos sudedamųjų medžiagų. Taip pat labai gausu vitaminų, mineralų ir mikroelementų: natrio, kalcio, vario, cinko, magnio ir kt. kolageno darinių, vitamino PP, saldžiųjų vaisių rūgščių ir provitamino B5 (stiprus odos ląstelių augimo ir atnaujinimo stimuliatorius).

ELGON PRIMARIA Dermotonic Treatment, 8 amp.x7 ml

Intensyvus losjonas nuo sezoninio plaukų slinkimo moterims. Losjonas stimuliuoja ląstelių dauginimąsi ir audinių atkūrimą bei intensyviai drėkina. Produkto sudėtinės dalys padeda atstatyti ląsteles bei plaukų svogūnėlius skatindami keratino sintezę. Rezultatas: sustiprėja plaukų svogūnėlių medžiagų apykaitos procesai, galvos oda tampa minkšta ir elastinga. Sudėtis: ELGON tyrimų laboratorijoje sukurta speciali patentuota formulė Redoksina® (jos pagrindą sudaro mėlynieji ir žalieji dumbliai bei keratino aminorūgštys), vitaminas PP, L-cistino dariniai, mėtų ir rozmarinų eteriniai aliejai.

ELGON MAN – tai specialiai vyrams sukurta linija, atitinkanti šiuolaikinio vyro kosmetikos reikalavimus. Didelio našumo asortimentas, pagamintas iš augalinių ekstraktų, be parabenų, be amoniako, silikono, petrolatumo ir be ftalato. Linijos pagrindą sudaro Caoforce Complex – botanikos aktyvusis kompleksas, kurio sudėtyje yra kakava (turi daug sieros, kuri stiprina plaukus, palaiko gražią odą: maitina, drėkina, mažina odos dėmes, randus), imbieras (šakniastiebyje esančios veikliosios medžiagos skatina kraujo cirkuliaciją galvos odoje, normalizuoja riebalinių liaukų veiklą, sumažina odos dirglumą, niežėjimą ir paraudimą, šalina pleiskanas, ramina ir atgaivina galvos odą, drėkina plaukus, suteikia jiems švelnumo ir blizgesio), kardamonas (gerai valo ir tonizuoja odą, stimuliuoja odos ląsteles), baltasis pipiras (pasireiškia priešuždegiminėmis ir antimikrobinėmis savybėmis), guarana (suteikia plaukams stiprumo), vitaminas PP, mėtų ir rozmarinų eteriniai aliejai.

ELGON MAN Stimulating, 250 ml

Šampūnas nuo plaukų slinkimo vyrams. Be parabenų. Skatina naujų plaukų augimą, greitesnę medžiagų apykaitą, drėkina galvos odą. Sudėtis: vitaminas PP, pieno rūgštis, provitaminas B5 (stiprus odos ląstelių augimo ir atnaujinimo stimuliatorius), Caoforce Complex (botanikos aktyvus kompleksas, jo sudėtyje yra kakavos, kuri turi daug sieros. Šis mineralas stiprina plaukus, palaiko gražią odą: maitina, drėkina, mažina odos dėmes, randus), imbieras (šakniastiebyje esančios veikliosios medžiagos skatina kraujo cirkuliaciją galvos odoje, normalizuoja riebalinių liaukų veiklą, sumažina odos dirglumą, niežėjimą ir paraudimą, šalina pleiskanas, ramina ir atgaivina galvos odą, drėkina plaukus, suteikia jiems švelnumo ir blizgesio), kardamonas (gerai valo ir tonizuoja odą, stimuliuoja odos ląsteles), baltasis pipiras (pasireiškia priešuždegiminėmis ir antimikrobinėmis savybėmis), guarana (suteikia plaukams stiprumo. Guarana – natūraliai auganti Amazonės regionuose, nuo seno naudojama kaip energijos suteikiantis augalas). Tikras vyriškas kvapas, žvilgantys ir sveiki plaukai. Tai efektyvu ir patikima, atitinka šiuolaikinio vyro poreikius. Naudojimas: paskirstyti reikiamą produkto kiekį ant drėgnų plaukų ir švelniai pamasažuoti. Išskalauti. Jeigu reikia, procedūrą galima kartoti.

ELGON MAN Stimulating Losion, 8 am. x 7 ml

Intensyvus losjonas nuo plaukų slinkimo vyriškai galvos odai. Be parabenų. Užtikrina galvos odos ir plaukų svogūnėlio maitinimą, stimuliuoja ląstelių dauginimąsi, intensyviai drėkina. Suaktyvina plaukų svogūnėlio medžiagų apykaitą. Sudėtis: Caoforce Complex (botanikos aktyvus kompleksas, jo sudėtyje yra kakavos, kuri turi daug sieros. Šis mineralas stiprina plaukus, palaiko gražią odą: maitina, drėkina, mažina odos dėmes, randus), imbieras (šakniastiebyje esančios veikliosios medžiagos skatina kraujo cirkuliaciją galvos odoje, normalizuoja riebalinių liaukų veiklą, sumažina odos dirglumą, niežėjimą ir paraudimą, šalina pleiskanas, ramina ir atgaivina galvos odą, drėkina plaukus, suteikia jiems švelnumo ir blizgesio), kardamonas (gerai valo ir tonizuoja odą, stimuliuoja odos ląsteles), baltasis pipiras (pasireiškia priešuždegiminėmis ir antimikrobinėmis savybėmis), guarana (suteikia plaukams stiprumo. Guarana – natūraliai auganti Amazonės regionuose, nuo seno naudojama kaip energijos suteikiantis augalas), vitaminas PP, mėtų ir rozmarinų eteriniai aliejai. Naudojimas: intensyviam gydymui – ampulę suplakti, pirštų galiukais įtrinti į švarią, sausą galvos odą. Nenuplauti. Kursas – keturios savaitės (po 2 ampules per savaitę). Rezultato palaikymo programa – po vieną ampulę per savaitę (kol išbaigsite pakuotę). Procedūrą galima kartoti tik po 6 mėn. Raudonis, kuris gali atsirasti pradėjus naudoti, yra normali reakcija dėl sudėtyje esančių medžiagų. Po 30 min. jis išnyksta.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos