vaistai.lt

Kokakola tinka daugybei dalykų, tik ne... gerti (2381/0) 

Kokakola tinka daugybei dalykų, tik ne... gertiNet paprasčiausi mokyklinukų atliekami bandymai su kokakola įrodė – šis gėrimas tinka daug kam, tik ne žmogaus kūnui. Jis yra puikus valiklis, tirpiklis, šveitiklis, tad tik įsivaizduokite, kokį poveikį gali daryti organizmui.

Kokakola jau daug metų yra labai populiarus kenksmingas gėrimas. Jis tikrai skanus ir gerai gaivina, o kartais net gydytojai rekomenduoja jo gerti sustojus skrandžiui, tačiau tyrimus atliekantis mokslininkai perspėja, kad kokakola visai netinka gerti, nes jos žala sveikatai didžiulė. Jei šį gėrimą vartojate kasdien, jums gresia net 40 proc. didesnis pavojus susirgti širdies liga ar patirti širdies smūgį. Taip pat kokakola silpnina ir minkština kaulus. Tačiau buityje ji – puiki pagalbininkė, kartais tobulai pakeičianti net ir stipriausias chemines priemones. Ir už tai reikėtų padėkoti joje esančioms rūgštims.

  • Jos yra labai stiprios ir gali sunaikinti net dantis. Tuo ne vienas jau yra įsitikinęs. Užtenka dantį palikti kokakoloje ilgesnį laiką, ir jo neberasite. Palyginkite: vandens pH yra 7, kokakolos apie 2,5.
  • Tačiau, kaip jau minėta, namuose kokakola gali tapti nepakeičiama pagalbininke. Štai keli jos panaudojimo būdai, kuriais tikrai nenusivilsite.
  • Kokakola puikiai atkemša užsikimšusius vamzdžius. Supilkite butelį gėrimo į užsikišusią kriauklę ir kurį laiką palikite.
  • Tinka ir tualetui valyti, o pripažinkite – tai vienas iš nemaloniausių darbų. Tačiau kokakola puikiai susidoros su šia užduotimi. Tereikia didesnį šio gėrimo kiekį, pavyzdžiui, buteliuką, supilti į klozetą ir gerą valandą palaukti, o tada šepečiu lengvai išvalyti.
  • Įsisenėjusias grindų dėmes taip pat padės pašalinti kokakola. Tiesiog šiek tiek skysčio išpilkite ant žemės ir palikite, o tada lengvai išvalysite. Taip pat ji gerai išvalo tepalus. Taigi jei jūsų garažo grindys tepaluotos, pasinaudokite šiuo stebuklingu gėrimu.
  • Kokakola gerai valo porcelianą. Plaukite ja indus.
  • Žymeklių dėmes nuo kilimų šis gėrimas taip pat gerai pašalins.
  • Kokakola sudrėkinta šluoste gerai išblizginsite ir pašalinsite dėmes nuo metalinių baldų detalių.
  • Stebuklingieji kokakolos burbuliukai gali nemažai pasitarnauti ir plaunant drabužius. Jei jie yra ištepti krauju ar riebalais, kartu su dėmių išėmikliu į skalbimo mašiną įpilkite ir kokakolos. Dėmių neliks, o drabužiai dar ir skaniai kvepės. Kokakola padės atsikratyti ir užsisenėjusių dėmių.
  • Kokakola – puikus valiklis. Viena iš užduočių, su kuria ji puikiai susidoros – langų valymas. Dėl šiame gėrime esančios citrinos rūgšties, kokakola yra puikus langų valiklis.
  • Teigiama, kad kokakola šviesina plaukus, tad jei kirpykloje jus nudažė tamsiau, nei norėjote, nepulkite kaltinti plaukų kirpėjo. Kokakola padės ištaisyti šį nesusipratimą.
  • Jei puodai ir keptuvės gerokai patamsėjo, įpilkite į juos kokakolos ir palikite kuriam laikui. Iššveisti ir juos atnaujinti bus gerokai lengviau.
  • Kokakola padeda šalinti ir rūdis. Tereikia daiktą į ją pamerkti arba, jei jis didelis, gerai sudrėkinti šiuo gėrimu ir palikti kuriam laikui. Rūdis bus lengviau nuvalyti.
  • Galbūt kolekcionuojate senovines monetas? Kokakola labai pravers ir šiuo atveju! Palaikytos kokakoloje ir gerai nuvalytos monetos spindės kaip naujos.
  • Norite greitai išmarinuoti šašlykus? Užpilkite mėsą kokakola, pridėkite mėgstamų prieskonių. Kokakoloje esančios rūgštys greitai suminkštins mėsą, o cukrus suteiks jai aromato.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos