vaistai.lt

Laiškų terapija gali padėti labiau, nei manote (1247/0) 

Laiškų terapija gali padėti labiau, nei manoteGarsioji frazė „Jei gali nerašyti – nerašyk“ galioja ne visada. Ypač tada, kai rašymas gali padėti išsigydyti vidines žaizdas ir paprasčiau pažvelgti į gyvenimą. Spalio 9 d. – Pasaulinė pašto dieną – siūlome parašyti laišką, kuris gali pakeisti jūsų gyvenimą.

Nors technologijos tobulėja nenumaldomu greičiu, tačiau be rašto mes niekaip negalėtume išsiversti: daugeliui tikriausiai kasdien reikia rašyti elektroninius laiškus, žinutes, dažnas kone kasdien ką nors parašo socialinio tinklo paskyroje. Visgi laiškas gali ne tik suteikti informaciją, perduoti žinią. Jis gali turėti stiprų terapinį poveikį.

Kodėl neparašius sau pačiam į ateitį?

Daugelis baiminasi ateities, nes nežino, kas bus, kaip gyvens, kaip susiklostys likimas. Tad kodėl neparašius sau ir nenuraminus to žmogaus, kuris gyvens po penkerių ar dešimties metų? Rašyti sau pačiam yra labai įdomu, o laiško formų ir pobūdžių gali būti įvairių.

Kam reikalingas toks laiškas? Pabandykite pasakyti tam žmogui, kad viskas bus gerai, pasvajokite apie pasiekimus, išsikelkite tikslų. Patikėkite, skaityti laišką sau, kuris parašytas prieš penkerius ar dešimt metų, išties yra ypatingas jausmas: galėsite matyti, kaip pasikeitė požiūris, jūsų asmenybė, galėsite įvertinti, ar pavyko pasiekti tai, apie ką svajojote. Laiškas turėtų būti pozityvus – pagirkite save, palaikykite ir tikėkite, kad tas laikas, kai skaitysite, bus jums labai sėkmingas.

Laiškas Visatai

Dėkingumo galia – ypatinga. Visata mus girdi, supranta ir padeda įgyvendinti mūsų norus bei tikslus, jei tik to iš širdies trokštame. Neretai mes tik prašome, siekiame norime. Pagalvokite, kada paskutinį kartą dėkojote? Jei nepamenate, galite parašyti dėkingumo laišką.

Už ką dėkoti? Už tai, kad esate, už sveikatą, draugus, šeimą, galimybę būti ir jausti. Padėką galite ir labiau sukonkretinti, pavyzdžiui, pasakykite „ačiū“ už puikius praėjusius metus. Padėkokite už visas gėrybes, kurias turite, bet neretai net neįvertinate, – juoką, nuotykius, profesinį ir asmeninį tobulėjimą, žinias, išmoktas pamokas, materialines vertybes, išsilavinimą. Padėkokite, kad esate ypatingi ir galite dėkokite už visa tai, ką turite.

Beje, jei nenorite dėkoti Visatai, parašykite dėkingumo laišką sau – tikrai turite už ką save pagirti ir dėl ko pasidžiaugti. Tai ir padarykite.

Atleidimo laiškas

Kiekvienas žino, ką reiškia būti įskaudintam, pamirštam. Dažnai nuoskaudos dažnam kaupiasi širdies gilumoje, o kai kuriomis gyvenimo akimirkomis vis išlenda ir sudrumsčia visą būtį: pykstate ant žmonės, kodėl jie tokie nejautrūs, bijote pasitikėti, įsipareigoti, nenorite būti išduoti ir pan. Kad išsivaduotumėte iš tokių pančių, tai, kas buvo praeityje, reikia tiesiog paleisti, o įskaudinusiems žmonėms atleisti. Kaip tai padaryti? Parašykite atleidimo laišką. Beje, jo nė nebūtina siųsti – juk svarbiausi dalykai mūsų pačių viduje.

Parašykite atleidimo laišką draugei, kuri nuo jūsų nutolo, buvusiam vyrui, su kuriuo santykiai nesusiklostė, mamai, jei jaučiate nuoskaudą, vadovui, kuris su jumis elgėsi negražiai, mokytojui ir pan. Atleidimas turi galingą psichologinį poveikį, tad tiems, dėl kurių jaučiate praeities nuoskaudas, laiške palinkėkite sėkmes, gero gyvenimo ir pasakykite, kad norite užbraukti nesantaikos brūkšnį. Laiškas padės išsakyti susikaupusius skaudulius ir juos išvalyti iš savo širdies. Pamatysite, kad net baigę rašyti nusimesite tarsi akmenį nuo pečių.

Naudingi patarimai

  • Neatidėliokite rašymo – tinkamiausias laikas yra dabar. Svarbiausia – pradėti, nuosekliai dirbti ir tuo tvirtai tikėti. Kaip sakoma, gera pradžia yra pusė darbo.
  • Nereikalaukite iš savęs per daug – nenorėkite išlieti visų nuoskaudų ar pasiekti itin rimtų rezultatų vos parašę laiške savo tikslus. Visko siekiate iš lėto.
  • Rašydami bandykite įsivaizduoti, kaip išliejate visas nuoskaudas ar pasipildote gerų emocijų (priklausomai nuo laiško pobūdžio). Pasijusite lengvesni, apsivalę ir sutvirtėję. Tai išties veikia.
  • Rašyti galite ne tik išvardytus laiškus, yra ir kitokių: laiškas vidiniam vaikui, troškimų laiškas ir pan. Būkite kūrybingi.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos