vaistai.lt

Laužomi standartai farmacijoje: natūraliems produktams ypatingos pakuotės (976/0) 

Laužomi standartai farmacijoje: natūraliems produktams ypatingos pakuotėsFitoterapinių produktų gamintoja „Innovative Pharma Baltics“ (IPB) natūraliems preparatams sukūrė unikalias ir moderniai natūralias pakuotes. Įmonė ne pirmą kartą imasi netradicinių sprendimų ir šįkart preparatų nuo peršalimo linijos „Moss.“ produktams pradėjo naudoti išskirtines, vaistiniams preparatams nebūdingas pakuotes. Naujosios kartos pakuotės gaminamos iš tekstūrinio, jau du kartus perdirbto, lengvai yrančio ir aplinkai palankaus ekologiško kartono. Kiekvieno šios linijos produkto pakuotė išsiskiria unikaliu spalvos tonu ir ikonografija, kuri naudojama kartu su perdirbtu kartonu tampa lengvai atpažįstama vartotojui.

„Vaistinių preparatų rinkoje dominuoja dvejopos produktų pakuotės. Įprastai sintetinių vaistų pakuotės yra konservatyvios ir labiau funkcinės, orientuotos į tarpininką – gydytoją ar vaistininką – nei į galutinį vartotoją. Tuo tarpu natūralių preparatų pakuotės gana tiesmukos, dominuoja augalų motyvai. Kurdami pakuotes natūralių preparatų linijai „Moss.“ ieškojome šiuolaikiško sprendimo, kuris atspindėtų naujausias tendencijas ir padėtų išvengti šabloninių vaistinių preparatų pakuočių dizaino sprendimų. Rezultatas – sukurtas dizainas ne tik darniai perteikia natūralią produkto sudėtį, bet ir sukuria artimesnį ryšį su jį vartojančiu žmogumi“ – sako IPB vadovas Tomas Tautevičius.

Naująsias pakuotes gaminusios spaustuvės „Caris“ technologės Dianos Žydelytės teigimu, jų gamybai panaudotas du kartus perdirbtas ekologiškas kartonas paprastai naudojamas stambesnių gabaritų daiktų įpakavimui, nenaudojant jokių dekoro elementų. Pritaikyti jį IPB reikmėms buvo ypač sudėtinga, nes tokios rūšies kartonas nenoriai pasiduoda spaudai, tačiau ištobulinus ypatingą spaudos technologiją iššūkį įveikti pavyko.

„Naujosios IPB pakuotės perteikia natūralumo estetiką tiek vizualiai, tiek jas liečiant. Paėmus į rankas „Moss.“ linijos preparatų pakuotę šiurkšti kartono tekstūra, tūriniai spaudos bei įspaudo elementai ir iškilūs dažų sluoksniai iškart leidžia pajusti jos išskirtinumą. Įprastai spaudai atsparus ekologiškas kartonas pareikalavo galybės bandymų ir naujų gamybos technikos sprendimų, kol buvo sukurtas galutinis dizaino variantas“, – teigia D.  Žydelytė.

Kartonas, naudojamas naujosioms IPB „Moss.“ linijos preparatų pakuotėms, yra sertifikuotas ekologiškas gaminys. Skaičiuojama, kad kiekviena perdirbto popieriaus ar kartono tona išsaugo 17 medžių. Gamybos metu perdirbtas kartonas sukuria 35 proc. mažiau vandens taršos ir 74 proc. mažiau oro užteršimo nei pirminis produktas (popieriaus masė). Perdirbtam kartonui pagaminti reikia ketvirtadaliu mažiau energijos nei neperdirbtam.

Trečią kartą organizuojamuose Nacionalinės pakuotės dizaino apdovanojimuose (NAPA) IPB peršalimo produktų linijos „Moss.“ pakuotėms sveikatos ir grožio kategorijoje atiteko bronzinis apdovanojimas. Iš viso varžėsi 81 pakuotės projektas.

Apie įmonę:
„Innovative Pharma Baltics“ yra 2008 m. įkurta lietuviška įmonė, kuri gamina fitoterapinius produktus, praturtintus bioaktyviaisiais komponentais. Fitoterapija – tai seniausia farmacijos šaka, kurios pagrindas yra panaudoti įvairius augalus gydymo tikslais. Augaliniai produktai gali būti vartojami ilgalaikiam lėtinių ligų gydymui, kasdieniams negalavimams lengvinti, organizmo stiprinimui ir ligų profilaktikai. Įmonė turi nuosavą mokslo tyrimų laboratoriją, šiuo metu gamina 29 fitoterapinius produktus. 2016 m. „Innovative Pharma Baltics“ pagamino 0,5 mln. vnt. produkcijos. Savo preparatus įmonė parduoda ne tik Lietuvoje, bet ir Didžiosios Britanijos, Danijos ir Baltarusijos rinkose. 







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos