vaistai.lt

Lazerinė depiliacija ar elektroepiliacija: kas geriau? (5896/0) 

Lazerinė depiliacija ar elektroepiliacija: kas geriau?Dažnai iš savo naujų klienčių susilaukiu klausimo, kas geriau – lazerinė depiliacija ar elektroepiliacija?

Konsultuoja elektrologistė Santa Neimanaitė.

Šie abu metodai šalinti plaukelius yra veiksmingi; tam tikrais atvejais tinka plaukelius šalinti lazeriu, o kitu atveju – elektroepiliacija. Norėdama padėti jums nuspręsti, koks ilgalaikis plaukelių šalinimo būdas tinka, pateikiu informaciją apie abu šiuos metodus.

Procedūra

Elektroepiliacijos būdu plaukeliai šalinami po vieną, į kiekvieno plauko šaknį įvedamas plonas zondas, kuriuo paleidžiamas elektros impulsas. Tokiu būdu sunaikinami plauko folikulai visam laikui, todėl pakartojus reikiamą kiekį procedūrų, plaukeliai daugiau nebeturi galimybės ataugti.

Elektroepiliacija gali būti taikoma įvairiai odos spalvai su skirtinga plaukelių spalva, kadangi naikinamos plauko šaknys ir folikulai.

Labai paprasta paaiškinti, kaip veikia lazerinė depiliacija. Lazerio šviesos impulsai siunčiami į plauko folikulą, šie impulsai pristabdo folikulo veiklą kuriam laikui, kad nebeaugintų plaukų. Lazerinė depiliacija gali būti taikoma tik šviesiai odai su tamsiais plaukais; kuo didesnis pigmento kiekis plaukuose, tuo šis metodas veiksmingesnis, kitu atveju ši procedūra gali būti neveiksminga.

Procedūrų trukmė

Elektroepiliacijos procedūrų metu plaukeliai šalinami po vieną, todėl procedūrų trukmė ilga. Viena procedūra vidutiniškai užtrunka 45–60 min. Elektroepiliacijos būdu visiškai pašalinti plaukus vidutiniškai reikia 5–7 procedūrų. Procedūras reikia kartoti kas 3–5 savaites. Vidutinė elektroepiliacijos valandos kaina – 50 eurų.

Lazeris vienu metu gali apimti kelis plaukelius, todėl procedūrų trukmė trumpesnė. Viena procedūra vidutiniškai užtrunka 15–30 min. Lazerinės depiliacijos būdu maksimaliai sumažinti plaukuotumą vidutiniškai reikia 6–8 procedūrų. Procedūras reikia kartoti kas 4 savaites. Po visų reikiamų procedūrų seansų, pakartotinai reikia sugrįžti po 1 kartą kas 6 mėnesius arba kas metus. Vidutinė lazerinės depiliacijos kaina – 60 eurų.

Efektyvumas

JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) pripažįsta tik elektroepiliacijos metodą, kaip būdą 100 % pašalinti plaukus visam laikui, o lazerinę depiliaciją ji pripažįsta kaip nuolatinę plaukų mažinimo priemonę. Lazerinė depiliacija sumažina plaukelių nuo 45 iki 90 proc.

 

Elektroepiliacija

Lazerinė epiliacija

Efektyvumas

Tinka įvairiai tipo odai ir įvairios spalvos plaukeliams

Tik šviesiai odai ir tik tamsiems plaukeliams

Skausmas

Didesnis diskomfortas

Mažesnis diskomfortas

Procedūra

Plaukeliai šalinami po vieną. Į kiekvieną plauko šaknį įvedamas zondas ir elektros impulsų pagalba suardomas plaukelio folikulas bei šaknis visam laikui.

Lazerio šviesos impulsai siunčiami į plauko folikulą, šie impulsai pristabdo folikulų veiklą.

Folikulas ne visam laikui sunaikinamas, o tik pristabdytas kuriam laikui, kad nebeaugintų plaukų, vidutiniškai – 2 metams.

Procedūros trukmė

45–60 min.

10–15 min.

Procedūrų kiekis

5–7

6–8

Kaina

50 eurų

60 eurų

Šalutinis poveikis

Paraudimas, patinimas, įaugę plaukeliai, išsausėjusi oda.

Niežulys, rožinė oda, paraudimas, odos pigmento pasikeitimas, skausmas, spuogai, šašai.

StatusasV

Plaukų šalinimo būdas visam laikui

Plaukų mažinimo priemonė

Pirmą kartą panaudota

1875 metais

1990 metais

Kuri procedūra skausmingesnė?

Labai priklauso, su kokiais įrenginiais dirbama - ar su sena įranga, ar su nauja. Kuo senesnė aparatūra, tuo skaudžiau, tiek plaukelius šalinti lazeriu, tiek elektroepiliatoriumi. Tačiau jeigu palyginsime naujausios kartos elektroepiliatorių ir lazerį, šiuo požiūriu laimi elektroepiliacija.

Šalutinis poveikis

Elektroepiliacijos šalutinis poveikis gali būti paraudimas, patinimas, išsausėjusi oda, įaugę plaukeliai.

Lazerinės depiliacjos šalutinis poveikis gali pasireikšti niežuliu, rožine oda, paraudimu, patinimu, skausmu, spuogeliais, šašais.

Jeigu jūsų oda šviesi, o plaukeliai labai tamsūs ir ketinate grožio procedūrą atlikti dideliam odos plotui, tuomet rinkitės plaukelių šalinimą lazeriu; jeigu plaukeliai nėra itin tamsūs, rekomenduočiau elektroerpiliaciją. Net ir patys naujausi lazerio aparatai neužtikrins šimparocenčio plaukų pašalinimo visam laikui.

Santa Neimanaitė

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net




Susijusios prekės




Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos