vaistai.lt

Ligonių kasa aktualius gydymo klausimus aptarė su Lietuvos pacientų forumo atstovais (1085/0) 

Ligonių kasa aktualius gydymo klausimus aptarė su Lietuvos pacientų forumo atstovaisValstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) direktorius Aurimas Baliukevičius susitiko su Lietuvos pacientų forumo atstovais. Susitikimo metu aptarti pacientams aktualūs slaugos namuose klausimai, taip pat tartasi, kaip pagelbėti ligoniams, kuriems pasireiškė gydymo komplikacijos, atkreiptas dėmesys ir į gydymo paslaugų kainas.

VLK vadovas padėkojo Lietuvos pacientų forumui už aktyvumą ir išsakytas pozicijas aktualiais pacientų gydymo klausimais. „Ligonių kasoms iš tiesų labai svarbūs pacientų lūkesčiai, pacientų nuomonė apie gaunamas sveikatos priežiūros paslaugas, jų prieinamumą. Džiaugiamės galėdami diskutuoti bei pagal kompetenciją pagelbėti“, – sakė  A. Baliukevičius.
 
Pacientų forumą vienijančių organizacijų, kurių ratas nuolat plečiasi ir šiuo metu sudaro 22 organizacijų, atstovai teigė, kad jų tikslas – ne tik ginti ir atstovauti pacientų interesus, tačiau ir padėti valstybės institucijoms suprasti pacientų problemas, išgirsti jų patirtis, lūkesčius ir patarimus.
 
„Pacientų forumas vienija šiuo metu aktyviai veikiančias organizacijas. Manau, kad ateityje prie mūsų prisijungs ir daugiau visuomeninių organizacijų. Veikdami kartu mes galime padaryti daug daugiau. Pacientų forumas tai ne ta organizacija, kuri tik išsako problemas, mes siekiame konstruktyvaus bendradarbiavimo su VLK ir teikiame konkrečius pasiūlymus, kaip kylančias problemas spręsti drauge. Pacientų forumo prioritetas yra gerinti pacientų gydymo prieinamumą, todėl tikimės, jog bendradarbiaudami su VLK, drauge stengsimės didinti sveikatos apsaugos finansavimą“, – susitikimo metu sakė Lietuvos pacientų forumo pirmininkė Ieva Drėgvienė.

Susitikime dalyvavęs Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos (POLA) prezidentas ir Lietuvos pacientų forumo pirmininkės pavaduotojas Šarūnas Narbutas teigė, kad „šis susitikimas yra istorinis, kadangi pereinama prie dalykiško ir reguliaraus VLK ir pacientų organizacijų bendradarbiavimo modelio. Esame patenkinti pirmojo susitikimo rezultatais. Jautėme, kad mūsų išsakyta pozicija dėl giminingų diagnozių grupių vertinimų, slaugos namuose poreikio ir burnos ertmės onkologinių susirgimų problemų susilaukė VLK palaikymo. Tikimės, kad išsakytus susitarimus lydės ir konstruktyvus abipusis ekspertinis darbas, o tarpinius rezultatus jau galėsime matyti rudenį“, – kalbėjo POLA prezidentas Š. Narbutas.
 
Susitikimai su Lietuvos pacientų forumo atstovais numatomi kartą per kelis mėnesius. Pasak VLK vadovo, jau artimiausiu metu – ligonių kasoms valdyti perimant E. sveikatos sistemą – jos tobulinimui taip pat bus pasitelkiamos medikų ir pacientų organizacijos. „Esame įsitikinę, kad tai leis E. sveikatos sistemai maksimaliai atitikti pagrindinių jos vartotojų – medikų ir pacientų – lūkesčius“, – teigė A. Baliukevičius.

 


Informacija iš:

Valstybinė Ligonių Kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos