vaistai.lt

Ligonių kasų specialistai konsultavo Panevėžio kurčiųjų reabilitacijos centro bendruomenę (727/0) 

Ligonių kasų specialistai konsultavo Panevėžio kurčiųjų reabilitacijos centro bendruomenęPanevėžio teritorinės ligonių kasos (TLK) specialistus pasidalyti su privalomuoju sveikatos draudimu (PSD), sveikatos priežiūros paslaugų teikimu susijusiomis aktualijomis pakvietė viešosios įstaigos Panevėžio kurčiųjų reabilitacijos centro bendruomenė. Jos nariai norėjo išgirsti, kas naujo vaistų kompensavimo, dantų protezavimo srityse, prašė priminti Europos sveikatos draudimo kortelės (ESDK) įsigijimo ir naudojimosi ja tvarką, patarti, kaip elgtis, jei užsienyje atsitiktų nelaimė ir kt., taip pat norėjo daugiau sužinoti apie pačią ligonių kasą.
 
 Susirinkusiesiems į susitikimą Gyventojų aptarnavimo skyriaus vedėja Sigita Paulauskienė pristatė aktualią informaciją apie Privalomąjį sveikatos draudimą, dantų protezavimo, kompensuojamo Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis, tvarką, priminė ESDK įsigijimo ir panaudojimo svarbiausius akcentus, aiškino, kaip Europos Sąjungos ir Europos ekonominės erdvės šalyse gauti būtinąją medicinos pagalbą, kokios yra jos kompensavimo sąlygos, pasakojo apie tarpvalstybinę sveikatos priežiūrą ir kt.

S. Paulauskienė plačiau kalbėjo apie tai, kokias garantijas suteikia ESDK ir kaip ja naudotis, ką daryti grįžus iš užsienio ar išvykstant į kitą Europos Sąjungos šalį, kaip elgtis išvykus be ESDK ir kt. Paaiškėjus, kad daugumai turinčiųjų klausos negalią bendruomenės narių visiškai nėra tekę girdėti apie dantų protezavimą, kompensuojamą PSDF biudžeto lėšomis, supažindino, kaip galima įstoti į eilę iš PSDF biudžeto kompensuojamai dantų protezavimo paslaugai gauti, kiek laiko reikės laukti eilėje, kaip nepraleisti svarbių terminų, aiškino, kokia yra dantų protezavimo savo lėšomis ir kompensacijos už tai gavimo tvarka, supažindino, kokią aktualią informaciją galima rasti Panevėžio TLK interneto svetainėje ir kt.
 
Turintieji klausos negalią supažindinti su galimybėmis gauti reabilitacinį gydymą, vaistų ir medicinos pagalbos priemonių, klausos aparatų kompensavimo aktualijomis, apžvelgta sveikatos priežiūros paslaugų gavimo, siuntimų į konsultacijas ir tyrimų skyrimo tvarka, informacija apie mokėjimų gydymo įstaigose teisėtumą, kaip elgtis, kai pacientui liepiama pačiam pirkti vaistų ar įsigyti medicinos pagalbos priemonių prieš operacijas. Taip pat priminta prevencinių programų svarba, trumpai pristatytos E.paslaugos.
 
Džiugina tai, kad susirinkusieji nesidrovėjo klausti ir TLK specialistams pateikė labai daug patikslinamųjų klausimų apie dantų protezavimą, ESDK ir jos teikiamas garantijas, domėjosi kaip elgtis, jei užsienyje gydymo įstaiga atsisako priimti ESDK ir prašo susimokėti savo lėšomis, teiravosi apie pirminės odontologinės pagalbos paslaugų teikimą, mokėjimus už kraujo tyrimus, klausė kaip galima gauti reabilitacinį gydymą ir kt.
 
Renginio šeimininkams pasiūlyta ligonių kasų išleistos literatūros, parodytas filmas apie Panevėžio TLK 20 metų veiklą.
 
Panevėžio teritorinės ligonių kasos informacija

 

Informacija iš:

Valstybinė Ligonių Kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos