vaistai.lt

Maistas, kuris sendina. Atsisakyti ar riboti? (2085/0) 

Maistas, kuris sendina. Atsisakyti ar riboti?Senėjimo faktas gyvenime neišvengiamas. Tačiau nors ir senstame, kai ką galime padaryti, kad šį procesą sulėtintume. Pradėti reikia nuo maisto, nes yra produktų, kurie neprideda jaunystės.

Alkoholis

Alkoholis iš organizmo išvaro skysčius, o oda labiausiai atspindi, kad trūksta skysčių – išsausėja, suglemba, praranda elastingumą.

Grožiui ir jaunystei kenkia net ir nedidelis alkoholio kiekis. Alkoholis padidina laisvųjų radikalų kiekį kraujyje, o tai neleidžia ląstelėms atsinaujinti ir jas nuodija. Stiprieji gėrimai plečia kapiliarus, tad jei veidas linkęs raudonuoti, ilgainiui ši problema gali labai išryškėti.

Taip pat žinokite, kad ir nedidelis alkoholio kiekis skatiną maišelių atsiradimą po akimis, todėl ryte veidas atrodo patinęs.

Margarinas

Margarine yra daug kenksmingų organizmui rūgščių, dėl kurių kalkėja kraujagyslės ir atsiranda vėžinių ląstelių. Todėl norėdami išlikti ne tik jauni, bet ir sveiki, venkite produktų, kurių sudėtyje įrašyti hidrogenizuoti riebalai. O jų yra sausainiuose, bulvių traškučiuose, saldainiuose, leduose. Todėl itin atidžiai skaitykite produktų etiketes.

Jogurtas

Žinoma, jogurtas turi daug naudingų maistinių medžiagų, pavyzdžiui, kalcio, kuris stiprina kaulus, baltymų ir vitamino D. Tačiau kad pagerintų skonį, gamintojai dažnai prideda papildomo cukraus. O per didelis cukraus vartojimas, tikrai nepadeda jūsų odai atrodyti jaunesniems. Cukrus gali sutrikdyti kolageno skaidulų gamybą. Be to, saldus maistas padidina insulino lygį kraujyje, todėl susitraukia odos kraujagyslės, oda tampa minkšta, suglemba, gali padidėti uždegimų tikimybė.

Bulvių traškučiai

Tikriausiai sakyti, kad traškučiai nėra naudingi organizmui, jau nebereikia, bet kad jie dar kenkia grožiui, paminėti verta. Pirmiausiai todėl, kad yra kepami karštuose riebaluose. Tai labai riebus ir kaloringas maistas. Vienoje nedidelėje bulvių traškučių pakuotėje yra kone pusės paros riebalų ir kalorijų normos. Jie prisideda prie širdies ir kraujagyslių ligų, cukrinio diabeto ir nutukimo. O kaip žinia, jei nėra sveikatos, grožis bei jaunystė taip pat nukenčia. Jei negalite be jų gyventi, rinkitės alternatyvą – sveikesnius daržovių traškučius, kurie dažniausiai ne kepami riebaluose, o džiovinami.

Mėsa

Nustatyta, kad nuolat mėsą valgančių žmonių kaulai lūžta kur kas dažniau nei tų, kurie mėsos valgo tik du tris kartus per savaitę. O jei dar valgote vytintas, džiovintas, sūdytas dešreles ir mėsytę, kumpį, dar labiau kenkiate savo grožiui. Tokiuose gaminiuose gausu druskos, kuri priverčia iš organizmo šalintis skysčiams, todėl oda tampa sausa.

Kava

Daugelis be jos neįsivaizduoja ryto ar popietinės poilsio pertraukėlės. Tačiau net jei ir gauname energijos, jaučiamės žvalesni, deja, kava sendina. Jei itin piktnaudžiaujama kofeinu, sausėja oda, atsiranda spuogų. Taigi net jei kavos išgeriate nedaug, vos vieną kitą puodelį, nepamirškite stiklinės vandens, kuri suteiks organizmui drėgmės, nes kava skatina pasišalinti skysčius iš organizmo.

Prieš valgydami tokį maistą, visada turime pasirinkimą: valgyti arba atsisakyti. Galbūt ir nereikia visko išbraukti iš sąrašo, tačiau susimąstyti verta, ypač jei piktnaudžiaujate kuriuo nors iš minėtų produktų.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos