vaistai.lt

Medikų algos: kai kurios gydymo įstaigos didesnius atlyginimus išmokės greičiau (909/0) 

Medikų algos: kai kurios gydymo įstaigos didesnius atlyginimus išmokės greičiauValstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) ragina gydymo įstaigas sąskaitas už gyventojams suteiktas sveikatos priežiūros paslaugas pateikti operatyviau – pirmosiomis birželio dienomis. Toks prašymas kyla iš viešoje erdvėje pasirodančių medikų nuogąstavimų, kad atlyginimai buvo žadėti kelti nuo gegužės, tačiau jų baiminamasi nesulaukti.

Pasak VLK Ekonomikos departamento direktorės Simonos Adamkevičiūtės, pagal šiuo metu galiojančią tvarką numatyta, kad gydymo įstaigos už praėjusį mėnesį suteiktas paslaugas pateikia sąskaitas iki einamojo mėnesio 10 dienos. „Tačiau jei gydymo įstaigos sąskaitas apmokėti pateiktų operatyviau, pavyzdžiui, ne iki birželio 10 dienos, o jau pirmosiomis birželio dienomis, tokiu atveju mes sumokėtume greičiau", – teigia S. Adamkevičiūtė.

Dažniausiai atlyginimai gydymo įstaigose mokami 10-tą mėnesio dieną. Taigi, operatyviai sąskaitas pateikusios gydymo įstaigos, galės greičiau išmokėti padidintą darbo užmokestį medikams. „Šiuo atveju, raginame gydymo įstaigas nedelsti, nes sąskaitų pateikimo operatyvumas priklauso tik nuo jų pačių. Tikimės, kad operatyviai pateiktos sąskaitos bus be klaidų – tai taip pat pagreitins procesą. Ne mažiau svarbu, ar gydymo įstaigos vadovas jau yra tiksliai nusprendęs, kiek ir kokiam medikui atlyginimas kils. Savo ruožtu, ligonių kasos yra visiškai pasiruošusios didesnėmis kainomis apmokėti gydymo išlaidas, lėšos tam yra skirtos. Tai reiškia, kad tik nuo pačių gydymo įstaigų priklauso, kada jas pasieks papildomos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšos", – pridūrė S. Adamkevičiūtė.

VLK primena, kad nuo gegužės 1 dienos buvo perskaičiuotos ir patvirtintos naujos asmens sveikatos priežiūros paslaugų, kompensuojamų PSDF lėšomis, bazinės kainos. Jos didintos diferencijuotai, tačiau ne mažiau kaip 10 proc. Uždirbtas papildomas lėšas Sveikatos apsaugos ministerija gydymo įstaigoms nurodė nukreipti asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikiančių specialistų darbo užmokesčiui didinti. Tai leis mažiausiai uždirbančių medikų atlyginimus didinti vidutiniškai 20 proc. Tam iš viso skirta 99,5 mln. eurų PSDF lėšų.

Kai kurios šalies gydymo įstaigos skelbia jau padidinusios atlyginimus medikams šimtais eurų. 

Statistika rodo, kad praėjusių metų antrą pusmetį gydytojų vidutinis darbo užmokestis Lietuvoje siekė 1564, slaugytojų – 793 eurus.

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos