vaistai.lt

Menas sakyti ir priimti komplimentus: žinokite, kokių klaidų nedaryti (2349/0) 

Menas sakyti ir priimti komplimentus: žinokite, kokių klaidų nedarytiKomplimentą išgirsti yra malonu kiekvienam: nuteikia maloniai, pakelia savivertę. Tačiau ar žinote, kaip juos sakyti ir reaguoti, jei pats išgirdote jums sakant komplimentą? Keletą dalykų žinoti labai pravartu.

Komplimentas išties gali praskaidrinti nuotaiką, todėl dažniau juo vertėtų sakyti arti artimiesiems, mylimiesiems, draugams, bendradarbiams.

Juk kiekvienam malonu, kai pastebi, kad gražiai atrodote, skaniai kvepiate, puikiai atlikote savo užduotį ar pagaminote puikią vakarienę. Beje, ar žinote, kad šis žodis yra kilęs iš prancūzų kalbos žodžio žodis „compliment“ ir reiškia sveikinimą, palinkėjimą. Daugelis maloniai reaguoja į komplimentus, tačiau nemažai žmonių nemoka jų priimti ir pasako dalykų, kurie ir juos, ir kitus žmones priverčia pasijusti nemaloniai.

Nedarykite šių klaidų

Neneikite komplimento. Vien didžiausių klaidų, kurią daro žmonės, kurie nemoka priimti komplimentų, pradeda neigti pasakytus pagiriamuosius žodžius. Taip yra todėl, kad žmonės sutrinka, todėl gali pasakyti keistų dalykų: „Tik nereikia, žinau, kad priaugau svorio ir ši palaidinė man visai netinka!“ Tačiau tai atsakydami gali įžeisti žmogų, jis jausis nepatogiai.

Nenuvertinkite komplimento. Priimti komplimentų nemoka ir žmonės, kurių savivertė menka. Jiems atrodo, kad jie neverti komplimento, todėl taip pat gali pasakyti to, ko jūs visai nelaukėte. „Šįkart tai ne geriausias mano rezultatas, nesididžiuoju…“, „Ką tu, šita palaidinė sena, o batelius pirkau dėvėtų rūbų parduotuvėje“.

Nereaguokite tarsi automatiškai. Kai žmogus pasako komplimentą, jis laukia padėkos, kurią pasakyti būtų mandagu. Visgi kai kurie žmonės visai netrokšta dėmesio, todėl tarsi gindamiesi gali atsakyti tarsi automatiškai: „Dėkoju, jūsų palaidinė taip pat graži“, „Ačiū, jūsų vaikai taip pat nuostabūs“. Visgi geriau tokių šabloniškų atsakymų vengti.

Neignoruokite. Dar viena klaida, kurią daro žmonės, tiesiog ignoruoja komplimentą. Kodėl, jie taip elgiasi, paaiškinimų gali būti įvairių: gal jie išsiblaškę, įtarūs, o gal tiesiog jūs nepatinkate ir mano, kad pataikaujate. Tačiau kad ir kaip būtų atsakyti „taip, ir pats tai žinau“, „šitą jau girdėjau ne kartą“ tikrai nėra pats geriausias atsakymas į komplimentą.

O kaip priimti komplimentą? Jei jums pasakė komplimentą, nuoširdžiai padėkokite, nusišypsokite ir tiek kūno kalba, tiek žodžiais parodykite, kad jums patiko ir esate dėkingas. Nenuvertinkite, neignoruokite ir neneikite komplimento, nes žmogus pasijus keistai. Jei jus giria, vadinasi, yra dėl ko.

Kokie pamalonins moteris, o kokie – vyrus?

Kad vyrai ir moterys kilę iš skirtingų planetų, kalbame jau ilgus metus. Dalis tiesos yra, todėl ir komplimentai skirtingų lyčių atstovams patinka skirtingi.

Kokios pagyros patinka vyrams? Bet kokiam vyrui patinka, kai giriamas jų vyriškumas, stiprybė, pabrėžiamos jo puikiosios savybės, įvertinami jo gebėjimai. Todėl jo vyriškumą galite pagirti net jam atlikus menkiausius darbus. Atsuko stiklainį, įkalė vinį, pernešė fotelį į kitą vietą – tai jau progos pasakyti, koks jis stiprus ir kad be jo pati būtumėte niekaip nesusitvarkiusi. Ir atminkite – net jei nepadėkojo, neparodė džiugesio, jo savimeilė yra paglostyta.

Pagirkite ne tik jos stiprybę, bet ir humoro jausmą, protą, gebėjimą išspręsti įvairias situacijas: „Šitas anekdotas buvo toks geras, kad pasakojau visoms bendradarbėms“, „be tavęs nebūčiau išnarpliojusi šito finansinio rebuso“, „Tu taip gerai moki parkuoti mašiną, negaliu atsistebėti, kaip tau tai pavyksta“. Net jei komplimentai patys paprasčiausi ir kasdieniai – žinokite, kad jis tai vertina, net jei pats apie tai negalvoja.

Kokios pagyros patinka moterims? Kiekviena moteris nori ir mėgsta klausyti komplimentų, juk jos myli ausimis. Todėl moterims patinka patys įvairiausi komplimentai: nuo jos grožio, proto iki gabumų ir talentų. Aišku, jei norite, kad moteriai diena būtų puiki, pasakykite, kaip ji gražiai šiandien atrodo: „Atrodai fantastiškai, ar tai nauja suknelė?“, „Kaip tau tinka šio lūpdažio spalva!“, „Kaip blizga tavo plaukai“, „Šiandien tu tiesiog spindi“. Tinka viskas, kas susiję su jo išvaizda, patikėkite, moteris tai įvertins.

Pagirkite ir tai, kad jis puiki pašnekovė: „Seniai negirdėjau tokios įdomios istorijos“ „Su tavimi taip įdomu šnekėtis“ ir pan. ​Beje, moterims taip pat patinka, kai pasako, kad jos protingos ir išmintingos: „Esi protingiausia mano pažįstama moteris“, „Tavęs visada galima klausti patarimo, tu viską žinai“.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos