vaistai.lt

Namų sąlygomis gamintas kūno šveitiklis – naudingesnis (1368/0) 

Namų sąlygomis gamintas kūno šveitiklis – naudingesnisKas gali būti geriau už nušveistą, pamaitintą ir atgaivintą kūno odą? Neturite po ranka kūno šveitiklio? Neskubėkite pirkti, geriau pasigaminkite pačios – tai ir nauda, ir malonumas.

Saldus medaus

Kuo naudingas medus? Jis tinka visų tipų odai, turi antibakterinių savybių ir dezinfekuoja. Medus drėkina odą, bet neleidžia jai riebaluotis, lėtina senėjimo procesą ir natūraliai valo, tad puikiai tinka šveitikliams gaminti.

Ingredientai: 3–4 šaukšteliai medaus, ¼ alyvuogių aliejaus, 1 puodelis avižinių dribsnių, 2 šaukšteliai citrinų žievelių.

Medų sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Gautą masę supilkite į avižinius dribsnius, įberkite citrinų žievelių ir vėl pamaišykite.

Tonizuojantis kavos

Kuo naudingi kavos tirščiai? Puikiai nušveičia negyvas odos ląsteles, masažuoja, atgaivina, suaktyvina kraujotaką.

Ingredientai: 4–5 šaukšteliai kavos tirščių, ¼ puodelio alyvuogių aliejaus, 2–3 lašai mėgstamo eterinio aliejaus gaivesniam kvapui išgauti.

Į kavos tirščius supilkite alyvuogių aliejų, įlašinkite eterinio aliejaus ir viską gerai išmaišykite.

Gaivinamasis citrinų

Kuo jos naudingos? Skatina odos atsinaujinimą, tinka spuoguotai odai. Gaivina, maitina. Tačiau nerekomenduojama tepti citrinų sulčių vienų.

Ingredientai: 1 puodelis jūros druskos, ¼ puodelio alyvuogių (galite naudoti ir migdolų, kokosų ar kitą) aliejaus, ½ šaukštelio citrinos sulčių arba citrinų žievelių.

Sumaišykite jūros druską su pasirinktu aliejumi, įpilkite citrinos sulčių arba žievelių. Gautą masę supilkite į norimą indą ir sumaišykite. Naudokite 1–2 kartus per savaitę.

Rudojo cukraus ir kokosų aliejaus

Kuo naudinga? Rudasis cukrus puikiai nušveičia negyvąsias ląsteles, o kokosų aliejus pamaitina odą.

Ingredientai: 4–5 šaukštai rudojo cukraus, pusė puodelio ištirpinto kokosų aliejaus, šaukštelis mėgstamo eterinio aliejaus.

Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir išmaišykite.

Švelnus bananų

Kuo jie naudingi? Bananuose gausu vitamino E, kuris švelnina ir glotnina odą. Taip pat bananai yra puiki profilaktikos priemonė kovojant su raukšlėmis, didina odos stangrumą.

Ingredientai: 1 prinokęs bananas, 3 šaukštai cukraus stambiomis granulėmis, ¼ šaukštelis vanilės esencijos.

Bananą nulupkite, sudėkite į dubenėlį su kitais ingredientais ir sutrinkite. Šia mase masažuokite kūną keletą minučių, po to nuplaukite šiltu vandeniu.

Jei norite atgaivinti veido odą, pakaks tik sutrinto banano, bet zonos aplink akis nereikėtų tepti.

Avižinių dribsnių

Kuo jie naudingi? Avižiniuose dribsniuose yra vitaminų B1, B2, PP, C, mineralinių medžiagų (kalio, kalcio, magnio, fosforo, geležies), todėl jie gydo ir gerina odos struktūrą. Tinka ne tik šveisti kūną, veidą, bet ir rankas.

Ingredientai: 4–5 šaukštai avižinių dribsnių, keli šaukštai kefyro ar natūralaus jogurto, šaukštelis rupios druskos, šlakelis augalinio aliejaus.

Avižinius dribsnius sumaišykite su kefyru ar natūraliu jogurtu, įberkite druskos, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Gautą masę sumaišykite. Konsistencija turi būti kremo tirštumo.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos