vaistai.lt

Neįtikėtinai brangios lovos: visame pasaulyje investuoja į miego kapsules? (Video) (2060/0) 

Neįtikėtinai brangios lovos: kodėl didelės verslo įmonės ir universitetai visame pasaulyje investuoja į miego kapsules? (Video)Vienas koledžas Kanadoje įsigijo keletą miego kapsulių, kad suteiktų savo studentams galimybę pailsėti. Atrodytų, nieko ypatingo šiame prietaise nėra – tai tik ergonominė lova su specialiu skydu, kuris suteikia šiek tiek privatumo, atskirdamas miegantįjį nuo išorinio pasaulio. Tačiau šios kapsulės gali kainuoti ir daugiau nei 10 tūkst. eurų. Kodėl jos tokios brangios ir kokias funkcijas iš tikrųjų atlieka?

Algonkino koledžo valdžia nusprendė, kad jei studentams  ko nors ir trūksta, tai miego. Todėl nupirko kelias „MetroNaps“ kompanijos kapsules, kurios turėtų suteikti galimybę greitai nusnausti. Nors iš šalies šis įrenginys atrodo kaip keista dantisto ar kirpėjo kėdė, iš tikrųjų tai yra itin modernus ir savo funkcijai tobulai pritaikytas prietaisas.

Ne viena įmonė pasaulyje miego kapsules įsirengia savo biuruose tam, kad darbuotojai nebūtų tokie prisnūdę ir būtų daug produktyvesni. Žinoma, jau vien iš įspūdingos kainos galima suprasti, kad „MetroNaps“ kompanijos kapsulės nėra paprastos lovos.

„MetroNaps“ kompanijos gaminamos „EnergyPod“ kapsulės yra vadinamos pirmuoju įrenginiu, skirtu miegoti darbo
 vietoje. Pagrindinės charakteristikos – patogumas, technologijos ir išvaizda. Kapsulė iš tikrųjų turėtų suteikti aukštą komforto lygį, nes jos naudotojas gali įsitaisyti į vadinamąją „nulinės gravitacijos“ poziciją, kurioje kojos yra pakeltos kiek aukščiau liemens.

Technologine prasme šis prietaisas taip pat yra labai įdomus. Iš esmės jis skirtas dvidešimties minučių poguliui, todėl seka laiką ir padeda administracijai prižiūrėti darbuotojų poilsio darbe rėžimą. Pasibaigus pokaičio laikui, įrenginys labai švelniai pažadina naudotoją.

Kuomet baigiasi jums skirtas miego darbe laikas, „EnergyPod“ kapsulė jus švelniai pažadina. Tam naudojamos šviesos, vibracija ir muzika. Garsiakalbis šioje sistemoje gali būti nustatytas groti raminančiai veikiančius garsus, kurie padės atsiriboti nuo aplinkui vykstančio gyvenimo.

Galiausiai, „EnergyPod“ kapsulė, kaip teigia gamintojas, pasižymi nesenstančiu dizainu. Įprastai korpusas dažomas balta arba pilka spalva, tačiau „MetroNaps“ suteikia galimybę pasirinkti iš esmės bet kokią spalvą, kuri geriausiai tinka prie kiekvieno biuro interjero dizaino. Žinoma, labai svarbus elementas – privatumą užtikrinantis skydas, kuris uždengia kapsulės naudotojo veidą ir didžiąją dalį kūno. Tai padeda atsipalaiduoti ir išvengti aplinkinių žvilgsnių.

Bet kodėl įmonės visame pasaulyje renkasi tokius įtaisus, kad leistų savo darbuotojams pamiegoti darbo metu? Viskas labai paprasta – įmonės ne išleidžia, o investuoja savo pinigus.

 Didelė suma, išleista miego kapsulėms įsigyti, greitai atsiperka, nes žmonės pamiegoję vos 20 minučių dirba daug geriau. Tokio trumpo pogulio užtenka nusėdusiam energijos lygiui atkurti, o ergonomiška gulėjimo pozicija, raminanti aplinka ir privatumo suteikiantis dangtis padeda labai greitai užmigti. Žinoma, futuristiškas dizainas skatina darbuotojų smalsumą ir kviečia pasinaudoti šiomis kapsulėmis.

Tuo įsitikino ne viena kompanija – teigiama, kad darbuotojai noriai registruojasi eilėje poguliui, o išaugusį produktyvumą įmanoma išmatuoti. Bet ar prigytų tokia praktika Lietuvoje? Ar atsirastų įmonių, kurios savo darbuotojų sveikatą ir pasitenkinimą darbo vietoje vertintų labiau nei griežtas darbo valandas?

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos