vaistai.lt

Nesėkmė – žingsnis į priekį. Garsių žmonių nesėkmės gali įkvėpti (1877/0) 

Nesėkmė – žingsnis į priekį. Garsių žmonių nesėkmės gali įkvėptiDažnas, patyręs nesėkmę, nuleidžia rankas, pasiduoda, nusprendžia, kad yra nieko vertas. Tačiau ką pasakytumėte, jei sužinotumėte, kad Waltas Disney‘us išgirdo net 302 „ne“, kai svajojo pastatyti Disneilendą, o J. K. Rowling kūryba buvo atmesta net 12 kartų.

Psichologai siūlo nesėkmių istorijas pasakoti mokyklose

JAV psichologai atliko tyrimą. Jame dalyvavo 400 vyresniųjų klasių moksleiviai. Jie buvo padalyti į tris grupes. Vieni jų skaitė tekstus apie Alberto Einšteino, Marie Curie pasiekimus, laimėjimus. Kita grupė perskaitė tekstą, kiek šiems žymiems mokslininkams teko patirti nesėkmių. O trečioji grupė gavo tekstą apie mokslines nesėkmes ir sunkumus, kuriuos teko įveikti tiems mokslininkams.

Tie moksleiviai, kurie skaitė tekstus apie žymių žmonių gyvenimo ir profesinius sunkumus, tiksliųjų ir gamtos mokslų pažangumas pagerėjo.

Labiausiai pažangumas pagerėjo prastai besimokančių ir mokytojų nuvertintų moksleivių. Moksleiviai aiškino, kad juos įkvėpė, jog ir garsiems žmonės tenka įveikti daug iššūkių, nors viešumoje kalbama tik apie sėkmę.

Psichologai teigia, kad mokiniams svarbu suprasti, jog mokslininkai ir kiti garsūs žmonės – tokie patys kaip jie: buvo neįvertinami, turėjo kovoti, kad įrodytų savo tiesą, daug dirbti. Tokios istorijos vaikus paskatintų nemanyti, kad tikslų gyvenime pasiekia tik genijai.

Paulo Coelho ne iš karto tapo sėkmingu rašytoju

Paulo Coelho – vienas mylimiausių pasaulyje rašytojų. Jį skaito ir jomis mintimis vadovaujasi daugelis. Tačiau sėkmė jam nenukrito iš dangaus. Kai Paulo Coelho parašė ir išleido „Alchemiką“, pirmasis jo leidėjas sumaišė knygą su purvais, nes pardavimai buvo prasti. Laimei, jis nenuleido rankų ir rado kitą leidėją, kuris labiau juo patikėjo.

Jis taip pat pasakoja istoriją, kaip savo eilėraščius publikavo viename žurnale. Tačiau užuot sulaukęs liaupsių, patyrė fiasko. Iš pradžių situaciją jis priėmė labai asmeniškai, išgyveno dėl atmetimo, neįvertinimo. Tačiau šis atmetimas privertė ir padrąsino jį siekti tapti geresniu. Tad atminkite, kad atmetimas gali būti labai jums naudingas, kad pasiektumėte didingesnių dalykų.

Oprah Winfrey nesėkmės užgrūdino

Oprah neslepia, kad jos gyvenime buvo daug nesėkmių, tačiau jos tik užgrūdino ir skatino siekti daugiau. Ši visame pasaulyje garsi moteris taip pat patyrė atmetimą.

Nors jos vedama pokalbių laida buvo populiari, ABC televizijos vadovai pasakė, jog ji liks įdomi tik Čikagos namų šeimininkėms. Tačiau po tokių žodžių Oprah nesusigūžė, nepradėjo kaltinti viso pasaulio dėl savo nesėkmės. Ką ji padarė? Ogi nutraukė ryšius su kanalu ir ėmė kurti savo laidą kaip nepriklausoma prodiuserė. Dabar O. Winfrey viena garsiausių moterų pasaulyje, uždirbanti milijonus. Ji pasakoja apie savo gyvenimo kelią ir skatina nebijo klysti, nes gyvenimas susideda ir iš sėkmių, ir iš nesėkmių. „Mąstykite kaip karalienė. Karalienė nebijo suklysti. Nesėkmė yra tik dar vienas žingsnis iki didybės“, – drąsina Oprah.

Istorija apie Harį Poterį priimta tik po 12 kartų

Nors ši rašytoja garsi visame pasaulyje, o daugelis vaikų negali įsivaizduoti vaikystės be Hario Poterio, deja jos kūryba nebuvo įvertinta iš karto. Kol ji išleido pirmąją knygą „Haris Poteris ir išminties akmuo“ apie jaunąjį burtininką, Rowling turėjo išgyventi 12 atmetimų. Ar 12 „ne“ jūs bandytumėte dar? „Aš neturėjau ko prarasti ir kartais tai padaro pakankamai stipriu bandyti dar kartą“, – prisipažįsta J. K. Rowling. O tiems, kurie atmetė šį kūrinį, dabar telieka graužtis nagus.

Waltas Disney‘us – iš jo galima pasimokyti, kaip nepasiduoti

Waltui Disney‘ui net 302 kartus buvo pasakyta, kad nieko neišeis, kai jis svajojo įkurti Disneilendą. Tik nuėję ilgą kelią ir įtikinęs tinkamus žmones, jis gavo finansavimą. Niekas netikėjo jo iliuzija, didžiu sumanymu, daugelis tiesiog pasukiodavo pirštą prie smilkinio. Bet jeigu pats netikėsi savo idėja, kas ja tikės?

Coco Chanel – stiprios moters simbolis

Coco Chanel daugeliui asocijuojasi su maža juoda suknele. Būtent ši garsi moteris yra klasikinio drabužio kūrėja. Tačiau jos gyvenimas nebuvo rožėmis klotas, kaip mums atrodo. Coco vaikystė buvo sunki: esant mažutei, mirė Coco mama, o tėvas vos sudūrė galą su galu, todėl mergaitei teko augti prieglaudoje. Nepaisant sunkumų, Coco Chanel išmoko vieno svarbaus amato – siuvimo.

Kad užsidirbtų, moteris dainuodavo naktiniuose klubuose. Jos gyvenimą ir pakeitė vienas iš ten sutiktų meilužių – jis paskatino Coco sukurti savo verslą. Pirmasis Coco gaminys buvo skrybėlės. Jomis moteris prekiavo savo parduotuvėlėje. Vėliau kūrė ir drabužius, ir kvepalus, ir papuošalus. Taigi net jei esate sunkioje padėtyje, visada reikia tikėti sėkme.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos