vaistai.lt

Niekada neatspėtumėte, kas iš tikro yra ši tampri, minkšta ir lanksti medžiaga (1181/0) 

Niekada neatspėtumėte, kas iš tikro yra ši tampri, minkšta ir lanksti medžiaga: kada nors ji gali sukelti perversmą sporto prekių ir medicinos pramonėseBingamtono Universiteto Niujorke mokslininkai sukūrė šią keistą tamprią medžiagą. Jie patys nesikuklindami teigia, kad ji praverstų daugeliui žmonių, o ir taip aišku, kad tai - svarbus ir gana netikėtas išradimas. Kas tai? Ogi baterija, bet niekaip neatspėsite, kaip ji įkraunama.

Ši baterija yra labai plona, lanksti ir tampri. Elastinga medžiaga net iš tolo neprimena mums įprastų baterijų, tačiau ir neturėtų, nes savo principais yra gana unikali. Visų pirma, jei energiją teikia ne elektros tinklas, o bakterijos. Tai - efektyvus, ekologiškas ir labai reikalingas atsinaujinančios energetikos panaudojimo būdas.

Seokheun Choi, bateriją sukūręs mokslininkas, iki šio išradimo po truputį judėjo ne vienerius metus. Anksčiau jis buvo sukūręs lanksčią popieriaus pagrindo bateriją, kuri energiją galėjo sukurti iš žmogaus seilių. Šis išradimas, aišku, yra tekstilės pagrindo ir netgi gali energiją gaminti iš žmogaus prakaito. Taip, tikriausiai jau atspėjote, kad mokslininkai galvoja, jog iš šios tamprios medžiagos būtų galima pasiūti kojines, tampres, treniruočių įrangą, tačiau realistiškesnis panaudojimas būtų įvairių medicininių simuliatorių ar išmaniųjų apyrankių maitinimas.

Choi tiki daiktų interneto idėja. Kadangi tokia plona biologinė baterija negalėtų sukurti pakankamai energijos rimtiems prietaisams maitinti, realistiškiau būtų ją panaudoti įvairiems sensoriams ar medicininiai įrangai. Tie sensoriai galėtų būti susiję su sportu ar sveikata. Tačiau, Choi supranta, kad idėja patiks ne visiems.

Ši biologinė baterija naudotų bakterijas. Joms maitinti tiktų ir žmonių prakaitas, ar, įvairių implantų atveju, kiti žmogaus kūno skysčiai. Problema ta, kad žmonėms bakterijos nepatinka. Ir neturi patikti, tačiau Choi turės surasti būtų visiškam saugumui užtikrinti.

Choi nedrįsta pasakyti, kam pakaktų šių baterijų sukuriamos energijos - trumpai sakoma, kad dėvimai elektronikai. Visgi, tikrasis potencialas nėra aiškus, nes bakterinės baterijos nėra gerai ištirtos. Visgi, tikslai labai aukšti nėra - vargu, kad kada nors savo kelnėmis galėsite įkrauti išmaniuosius telefonus ar kitus didesnius įrenginius. Nors, kita vertus, kas gali žinoti. Bet kuriuo atveju, net jei energijos pakaks tik diabetikams ar kitiems sergantiesiems padedančiai įrangai, tai bus didelis pasiekimas.

 

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos