vaistai.lt

Norite sustabdyti jaunystę? Štai 10 būdų tai padaryti! (1026/0) 

Norite sustabdyti jaunystę? Štai 10 būdų tai padaryti!Kiekviena moteris anksčiau ar vėliau susimąsto, kaip kuo ilgiau išlikti jaunai. Gydytojai, dietologai ir psichologai turi ką patarti, tačiau yra ir itin paslaptingų sąlygų!

Kad ir kaip visi tvirtintų, jog bėgančio laiko sustabdyti neįmanoma, pristabdyti jį tikrai galima. Tai patvirtina ne tik grožio specialistai ir gydytojai, bet ir dvasinių praktikų mokytojai. Štai 10 patarimų, kurie padės jums atrodyti jauniau ir gerokai lėčiau senti.

1. Valgykite atsižvelgdami į savo amžių ir lytį. Pavyzdžiui, 30-metėms moterims ilgiau išvengti raukšlių padės riešutai. Peržengusioms 40-ies slenkstį reikėtų su maistu gauti daugiau karoteno, o sulaukus 50-ies, pasirūpinti, kad maiste netrūktų kalcio ir magnio. Vyresniems nei 40-ies vyrams būtinas selenas, kuris gelbsti nuo streso, po 50-ies metų slenksčio itin svarbu daugiau valgyti riebios žuvies. Taip užkirsite kelią širdies ir kraujagyslių sistemos ligoms.

2. Persivalgymas kenkia ne tik figūrai, bet ir sveikatai, todėl stenkitės niekada nepersivalgyti. Nuo stalo pakilkite jausdami, kad iki visiško sotumo dar šiek tiek trūksta ir dar galėtumėte valgyti. Tačiau sotumo jausmas ateina tik maždaug po 20 min. pradėjus valgyti. Tad jei maistą sušlamčiame vienu ypu, nenuostabu, kad galime prisikimšti tikrai pernelyg daug.

3. Dirbkite mėgstamą darbą. Juk ne veltui sakoma: „Susirask mėgstamą darbą ir tau niekada nebereikės dirbti.“ Be to, tokiu atveju visada džiaugiamės eidami į darbą, ieškodami priemonių, kaip jį dar labiau patobulinti ir geriau atlikti.

4. Susiraskite gyvenimo draugą. Žmogus taip jau sukurtas, kad gyventų dviese. Meilė ir švelnumas bei palaikymas yra pačios geriausios priemonės, padedančios nesenti. Atkreipkite dėmesį į įsimylėjusią moterį. Jos akys švyti, oda rausta - ji atrodo kur kas jaunesnė.

5. Neplaukite pasroviui, nebijokite turėti savo nuomonę, tikslų ir siekių. Žmogus, kuris iš tiesų gyvena, o ne tiesiog stumia laiką, visada atrodo kur kas jaunesnis, nes jo dvasia yra visiada jauna.

6. Daugiau judėkite. Tai viena iš būtinų sąlygų notžrint ilgai išsaugoti jaunystę. Kasdien bent valandą skiriant sau pasivaikščioti, pasimankštinti, pasportuoti sporto salėje, gerėja kūno aprūpinimas deguonimi, dėl to ląstelės gauna daugiau deguonies. Taigi ir senstame kur kas lėčiau.

7. Neslopinkite savyje pykčio. Žinoma, nereikia jo išlieti ir ant aplinkinių. Geriau mokytis suvokti, kas jums kelia pyktį ir tinkamai tas emocijas išreikšti. Dažniausiai elgiamės labai nesąmoningai, nes patys nežinome, kodėl vienaip ar kitaip pasielgėme, neanalizuojame ir nepažįstame savęs. Kai tai padarysite, jūsų gyvenimo kokybė labai pasikeis. Na, o jei jau labai supykote, išliekite pyktį išeidami pabėgioti ar pasivaikščioti.

8. Nesiliaukite vis kuo nors domėtis. Nesakykite, kad vieną ar kitą dalyką jums jau per vėlu daryti. Niekas niekada nėra per vėlu, o aktyvi smegenų veikla ilgai padeda išlikti jaunatviškiems.

9. Nepamirškite savęs palepinti. Teigiamos emocijos kaip niekas kitas gerai veikia organizmą: stiprina imunitetą, gerina nuuotaiką, padeda išlikti jaunatviškiems.

10 . Dvasiškai tobulėkite. Medituokite, melskitės, stenkitės tapti geresniu žmogumi, rūpinkitės ne tik savimi, bet ir kitais. Tai labiau nei kas kita padeda pamiršti savuosius metus.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos