vaistai.lt

Norite turėti gražų kaklą penkiasdešimties – rūpinkitės juo nuo dvidešimties (3013/0) 

Norite turėti gražų kaklą penkiasdešimties – rūpinkitės juo nuo dvidešimtiesVeido oda moterys paprastai rūpintis pradedama paauglystėje. Jau brendimo laikotarpiu jos pastebi, kad ji kinta: vienų tampa riebi, linkusi į spuogus, kitų – sausa ir šerpetojanti. Kaklo oda dažniausiai nekelia problemų nei paauglystėje, nei jaunystėje, dėl to jai skiriama mažai dėmesio. Vis dėlto brandžiame amžiuje kaklo oda viena pirmųjų išduoda, kiek žmogui metų.

„Horizontalios kaklo raukšlės tikrai nepuošia. Nei viena moteris ar vyras jomis nesididžiuoja. Jei norime maksimaliai to išvengti, kaklo ir dekolte sritimi turime pradėti rūpintis jau jaunystėje – nuo 20 metų“, – sako mažų kainų vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Kristina Gagienė.

Kodėl susiraukšlėja greičiau?

Visų pirma, kaklo oda, kaip ir paakių, yra daug plonesnė nei veido, todėl čia kur kas anksčiau pastebimos pirmosios raukšlės ir netobulumai.

„Didžiausią įtaką pastarųjų raukšlių atsiradimui turi trys faktoriai: drėgmės ir kolageno trūkumas, aplinka bei senėjimo procesas“, – teigia vaistininkė ir priduria, kad su dviem iš jų – senėjimu ir užteršta aplinka – kovoti sunku, tačiau pasirūpinti savo odos drėgme ir elastingumu galime kasdien savo namų vonioje.

Kasdienė priežiūra

K. Gagienė rekomenduoja du kartus per dieną – ryte ir vakare – kaklą bei dekolte sritį tepti kremu, kurio sudėtyje yra hialurono rūgšties ir kolageno. Būtent šios sudedamosios kremo dalys padeda palaikyti odos drėgmę ir stangrumą.

„Neverta išlaidauti ir pirkti atskiro kremo. Puikiai tiks tas pats kremas, kurį naudojate veidui“, – sako vaistininkė. Be to, pasak pašnekovės, kaklo ir veido stangrumą padės palaikyti rytinis veido ir kaklo prausimas šaltu vandeniu. Tai suaktyvins kraujotaką ir pristabdys odos senėjimo procesus.

Kaip ir veido odai, taip ir kaklui neigiamą įtaką daro saulė, tad, norint ilgai džiaugtis glotnia ir lygia oda, rekomenduojama vengti saulės vonių ir nepamiršti reguliariai atlikti kaklo tempimo pratimus. Taip pat reikia nuolat puoselėti taisyklingą laikyseną, kuri padės išlaikyti gražų ir stangrų kaklą daug metų.

Kaklo SPA

Anot pašnekovės, savaitgaliais, kai laiko šiek tiek daugiau, galima odą palepinti ir ledo kubelių masažu. Tai dar labiau suaktyvinskraujotaką nei prausimasis šaltu vandeniu. Po šios procedūros galima pasilepinti kaklo ir veido kauke.

„Šiuo metu itin populiarios kaukės, kuriose yra vitaminų A ir E. Pastarasis saugo nuo laisvųjų radikalų kaupimosi ir stangrina oda, o vitaminas A padeda atsinaujinti ląstelėms ir veikia kaip antioksidantas. Taip pat populiarios ir efektyvios kaukės, kurių sudėtyje yra argano aliejaus“, – pasakoja K. Gagienė ir priduria, kad pastaroji kaukė labiau skirta turintiems sausą odą. Mišrią ar riebią oda turintiems ji pataria rinktis kaukes su jūriniu kolagenu ar hialurono rūgštimi.

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos