vaistai.lt

Parengta stresui darbe valdyti skirta priemonė – Streso darbe valdymo standartai (987/0) 

Parengta stresui darbe valdyti skirta priemonė – Streso darbe valdymo standartaiHigienos institute parengti stresui darbe valdyti skirti Streso darbe valdymo standartai – priemonė, kurios pagalba galima pagerinti darbo sąlygas įmonėse, įstaigose ir organizacijose.

Lietuvos teisės aktai apibrėžia darbdavių pareigą vertinti ir valdyti psichosocialinę riziką. Higienos instituto specialistai siūlo naudoti Lietuvai pritaikytą Jungtinės Karalystės Sveikatos ir saugos tarnybos streso valdymo metodiką – Streso darbe valdymo standartus (toliau – Standartai), paremtus gerąja praktika ir mokslo įrodymais.

Standartai diegiami keliais etapais, kurių metu, pasitelkiant juose nurodytas technikas, nustatomos problemos, aktyvių diskusijų su darbuotojais metu ieškoma galimų sprendimų.

Standartų diegimas teikia įmonei, įstaigai ar organizacijai daug privalumų: gali padėti išvengti išlaidų ir nuostolių, susijusių su stresu darbe;  padeda spręsti priežastis, dėl kurių kyla stresas darbe;  pateikia įrankius rizikai vertinti (klausimynas, kitos technikos);  į rizikos vertinimą ir problemų sprendimą įtraukiami darbuotojai;  darbuotojams siunčiama žinia, kad organizacijai rūpi jų darbo aplinka ir gerovė; padeda palaikyti įmonės kaip besirūpinančios savo darbuotojais įvaizdį išorėje;  Standartus galima taikyti organizacijoje be išorės pagalbos.

Taip pat Lietuvos įmonėms parengtas informacinis leidinys, trumpai pristatantis Streso darbe valdymo standartus ir jų taikymo privalumus. Jį atsisiųsti galite paspaudę šią nuorodą.

Daugiau informacijos apie Standartus ir jų taikymą galima rasti Higienos instituto svetainėje www.hi.lt, arba paspaudus šią nuorodą.

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos