vaistai.lt

Pirmadienio rytas daugelį išmuša iš vėžių. Kaip nepasiduoti stresui? (1084/0) 

Pirmadienio rytas daugelį išmuša iš vėžių. Kaip nepasiduoti stresui?Stresas – nuolatinis mūsų gyvenimo palydovas. Neretai dėl jo jaučiamės nepailsėję, išsekę. Tačiau stresą sumažinti gali visiškai paprasti dalykai. Išbandykite.

Žiūrėkite komedijas. Ar girdėjote apie kino terapiją? Jei ne, metas ją išmėginti. Jei jaučiate nuolatinę įtampą darbe ar kur nors kitur, raskite laiko gerai komedijai.

Ją žiūrėdami nuoširdžiai pasijuoksite, organizmas pasigamins daugiau laimės hormonų. Net nepastebėsite, kaip atsipalaiduosite, nebegalvosite apie darbus ir kitus įtampą keliančius dalykus.

Praktikuokite jogą. Jogą praktikuojantys žmonės kur kas lengviau geba susitvarkyti su stresu, įveikti įtampą keliančias situacijas, netikėtai užklupusias problemas. Jiems paprasčiau atsipalaiduoti, todėl jie į viską reaguoja ne taip jautriai.

Giliau kvėpuokite. Gilus ir lėtas kvėpavimas padeda tuomet, kai reikia nusiraminti ir atsipalaiduoti per trumpą laiką. Tad jei darbe susidūrėte su įtampą keliančia situacija, pasidarykite 5 minučių pertrauką ir susikoncentruokite į kvėpavimą: atsisėskite tiesiai, užsimerkite, rankas laikykite ant kelių. Giliai įkvėpkite ir lėtai iškvėpkite. Tai kartokite keletą kartų. Pamatysite, kad nusiraminus, problemas išspręsite ne tik lengviau, bet ir greičiau.

Aromaterapija. Jei patiriate nuolatinį, kasdieninį stresą, turėtumėte rasti būdų, kaip jį įveikti. Vienas tokių būdų – aromaterapija. Įsigykite raminamąjį ir atpalaiduojamąjį poveikį turinčių eterinių aliejų. Stresą puikiai malšina jazminų, citrinų, levandų kvapai. Įlašinkite jų į vonią ar į vandens sklidiną vazelę. Pamatysite, ilgainiui malonūs kvapai ramins ir atpalaiduos.

Juoko terapija. Kas nežino, kad juokas – geriausias vaistas. Juoktis yra labai naudinga visam organizmui: mažina stresą, įtampą, didina laimės hormonų kiekį, nuteikia pozityviai. Jei darbe ar namuose atmosfera slogi, išskaidykite ją anekdotu ar linksmu pasakojimu.

Įsigykite augintinį. Jei atrodo, kad jūsų gyvenime vien tik stresas, jūs turėtumėte įsigyti augintinį, pavyzdžiui, šunį. Visi žino, kad šunys yra vieni labiausiai atsidavusių gyvūnų savo šeimininkams. Pagalvokite, kas gali būti mieliau už nuoširdų pasitikimą vakare, gilų žvilgsnį ir tikrą meilę. Be to, šuo jus privers išeiti į lauką pasivaikščioti, o toks fizinis judėjimas irgi mažina stresą.

Pasivaikščiokite. Jei iš darbo ir į darbą važiuojate automobiliu, žinoma, kad laiko galvai pravėdinti yra labai nedaug. Kada paskutinį kartą vaikščiojote be jokios priežasties miške ar pušyne? O gal netoli namų yra koks nors parkas? Žinokite, pasivaikščiojimai atpalaiduoja, nuramina mintis. Tai nemokama terapija, naudokitės ja.

Pieškite. Dabar ypač madingos spalvinimo knygos yra labai naudingos, jei norite sumažinti stresą. Šis procesas ramina mintis, padeda susikoncentruoti visai į kitus dalykus nei jūsų problemos, išlaisvina kūrybinę energiją. Tad grįžę po darbų namo neskubėkite įjungti televizoriaus, geriau pasiimkite piešimo knygą ir spalvinimo priemonių – netruksite įsitikinti šių knygų teikiama nauda. Be to, šis paprastas kovos su stresu būdas taip pat gerina miego kokybę, mažina tikimybę susirgti Alzheimerio liga ir skatina vaizduotę, nes spalvinant veikia toji smegenų dalis, kuri yra atsakinga už kūrybiškumą.

Apsikabinkite. Apsikabinimai mažina nerimą, suteikia jaukumo, saugumo pojūtį, atpalaiduoja – jaučiamasi visapusiškai geriau. Apsikabinimo metu tikrai negalvojate apie savo problemas, tad per dieną stenkitės kuo daugiau kartų apsikabinti. Poveikis išties stiprus.

Užsisakykite masažą. Masažas – puikus būdas atsipalaiduoti ir už masažisto durų palikti visas bėdas. Po masažo įtampa akivaizdžiai sumažėja, pagerėja nuotaika, o ir fiziškai jaučiamasi kur kas geriau. Jei norite išties efektyvaus rezultato, rinkitės profesionalų masažą. Specialistai patars, kuris geriausias norint sumažinti stresą (pavyzdžiui, aromaterapinis, atpalaiduojamasis ar kitoks).

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos