vaistai.lt

Populiariausi depiliacijos būdai: kokį rinktis (2959/0) 

Populiariausi depiliacijos būdai: kokį rinktisNepageidaujamų plaukų šalinimas – šiuolaikinės moters kasdienybė. Visgi esant nemažai pasiūlai ir tobulėjant technologijoms, kartais pasimetame informacijos gausoje. Kokį būdą rinktis ir kuo jie skiriasi?

Kaip pasiruošti pirmai depiliacijai?

  • Prieš ruošiantis depiliacijai, reikėtų į tai žiūrėti atsakingai ir tinkamai pasirengti.
  • Paklausinėkite pažįstamų, galbūt žino patikimą specialistę. Jei ruošiatės eiti pirmą kartą, būtinai paskaitykite rekomendacijas internete.
  • Likus savaitei iki depiliacijos, nedepiliuokite tos zonos – reikia, kad plaukeliai šiek tiek paaugtų. Pageidautinas ilgis – 0,5 cm.
  • Vakare prieš procedūrą pašveiskite odą šveitikliu – taip pašalinsite negyvas odos ląsteles. Po to netepkite kremais ar aliejais – tai gali sunkinti procedūrą.

Depiliacija vašku: skausminga, bet veiksminga

Depiliacija vašku – įprastas ir nebrangus būdas pašalinti plaukelius. Plaukeliai atauga maždaug po 3–4 savaičių, nors tai priklauso nuo gymio tamsumo, plaukelių stiprumo. Tačiau nuolat kartojant procedūrą, plaukeliai atauga plonesni ir jų būna mažiau. Ilgainiui vietose, kur daryta depiliacija, akivaizdžiai sumažėja plaukuotumas. Patartina prieš procedūrą juos šiek tiek paauginti, nes trumpesni nei pusės centimetro dažniausiai tik nutraukiami, o ne išpešami.

Kaip atliekama procedūra?

Šiltas vaškas užtepamas ant nedidelio kojos, rankos ar kitos odos vietos plotelis (kuo mažesnis plotas, tuo mažiau skauda) ir užklijuojamas specialus audinys. Tada jis staigiu judesiu nuplėšiamas prieš plaukų augimo kryptį. Judesys turi būti itin staigus, kad būtų kuo mažiau skausmo ir plaukai būtų ištraukiami tinkamai.

Artėjant atostogoms depiliaciją vašku patariama atlikti porą kartų, nes tada plaukeliai augs kur kas lėčiau. Jei pradėjote šalinti plaukelius vašku, nebenaudokite skustukų. Sveikus, stiprius plaukus rauti kur kas skausmingiau, nei tuos, kurie atauga po išrovimo.

Dažniausios klaidos, kurias daro moterys, pačios depiliuodamos vašku, tai, kad prieš procedūrą nenušveičia odos ir juostelę plėšia ne prieš o pagal plaukų augimą.

Depiliacija vašku tinkama norint šalinti kojų, rankų, bikinio zonos plaukus.

Depiliacijos vašku reikėtų vengti, jei: matyti ryškūs kapiliarai, išsiplėtusios venos ar yra sutrikusi kojų kraujotaka, jei oda išberta, paraudusi, pleiskanoja ar kitaip sudirginta, konkrečioje vietoje yra karpų, apgamų.

Kuo ypatingas plaukų šalinimas cukrumi?

Depiliacija cukrumi panaši į depiliaciją vašku. Ši procedūra atliekama naudojant cukrų ir medų. Tai mažiau skausminga procedūra nei plaukų šalinimas vašku. Taip yra todėl, nes naudojamos natūralios priemonės ir yra mažesnė šalutinio poveikio (paraudimo, kraujavimo ir kitų odos sudirgimų) tikimybė. Beje, išpešami trumpesni plaukai nei depiliuojant vašku (3–4 mm).

Kaip atliekama procedūra? Paruošiama šilta, tiršta cukraus masė, kuri tepama ant odos priešinga kryptimi, nei auga plaukas.

Masė padengia odą plėvele, kurią staigiu judesiu nuplėšus plauko augimo kryptimi, plaukai pašalinami kartu su šaknimis. Pageidautina, kad plauko ilgis 3–4 mm.

Beje, norint atlikti šią procedūrą, reikia turėti gana daug praktikos: mokėti paruošti tinkamos konsistencijos cukraus masę, ją užtepti ant odos bei staigiai nuplėšti. Depiliacija cukrumi nedirgina odos, tinka jautriai, į alergiją linkusiai odai, sumažėja plaukelių įaugimo į odą tikimybė, depiliuotos kūno vietos net kelias savaites išlieka švelnios.

Tiek po depiliacijos vašku, tiek cukrumi, nerekomenduojama maudytis vonioje, ežere, upėje, jūroje, baseine. Reikėtų vengti 1–2 dienas degintis saulėje ar soliariume.

Elektriniai epiliatoriai

Elektrinis epiliatorius – daugkartinio naudojimo nebrangi ir patogi priemonė šalinti plaukelius namuose. Besisukanti elektrinio prietaiso galvutė su pincetais pašalina net trumpus plaukelius (apie 1 cm ilgio). Plaukeliai išraunami su visomis šaknimis, neatauga iki 4–6 savaičių. Vis dėlto tai gana skausminga procedūra ir neretai norint efektyvaus rezultato, reikia tą pačią vietą aparatu braukti lėtai keletą kartų.

Epiliatoriumi nerekomenduojama naudotis išsiplėtus kojų venoms, jei oda sudirgusi, paraudusi, niežti.

Fotoepiliacija: kada galima ją atlikti

Nepageidaujamų plaukų šalinimo intensyvia pulsine šviesa, kitaip vadinama fotoepiliacija, metu yra sunaikinamas plauko folikulas, nepažeidžiant aplinkinių audinių. Šią procedūrą galima atlikti tiek salone, tiek įsigyti fotoepiliatorių ir pačioms šalinti plaukelius.

Fotoepiliacijos būdu pašalinama tik augimo fazės plaukai (tik maždaug 30 proc. plaukų vienu metu auga), tad norint pasiekti didžiausią efektą, procedūrą reikia kartoti keletą kartų (gali prireikti ir 10 procedūrų).

Procedūrų skaičius priklauso nuo plaukų tankio, odos spalvos, vartojamų vaistų, medžiagų apykaitos ypatumų.

Dažniausiai plaukai šalinami kojų, bikinio zonos, pažastų, viršutinės lūpos, smakro srityje, o vyrams – pečių ir nugaros srityse.

Kaip pasiruošti procedūrai?

  • Kelias savaites prieš procedūrą nesideginkite saulėje ir soliariume.
  • 4–6 savaites prieš procedūrą nenaudokite plaukų šalinimo metodų, kai plaukas išpešamas (skusti plaukus galima).
  • Prieš pat procedūrą odos netepkite jokiomis kosmetikos priemonėmis.

Fotoepiliacijos reikėtų vengti, jei: sergate ligomis, kurių paūmėjimą gali skatinti šviesa, yra ūmi odos infekcija, jei vartojate jautrumą šviesai didinančius vaistus ar vaistažoles, sergate piktybiniais odos susirgimais, yra kraujo krešėjimo sutrikimų, sergate endokrininės sistemos ligomis bei yra hormoninių sutrikimų, taip pat nėščioms ir maitinančioms moterims.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net




Susijusios prekės




Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos