vaistai.lt

Prasidėjo Europos imunizacijos savaitė (1003/0) 

Prasidėjo Europos imunizacijos savaitėUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) minėdamas Europos imunizacijos savaitę (balandžio 23-29 d.) ragina visuomenę ir medikus aktyviau domėtis užkrečiamųjų ligų profilaktika ir primena apie vakcinacijos svarbą tiek jaunam, tiek senam bei kviečia sudalyvauti imunizacijos temai skirtame protmūšyje „Užkrečiamosios ligos: tu gali (ne)susirgti!“.

“Protmūšis, kuriame kviečiame dalyvauti  ugdymo įstaigas ir bendruomenes – tai intelektualus žaidimas. Jo dalyviai varžosi, kas greičiau atsakys į klausimus apie užkrečiamąsias ligas ir jų profilaktiką. Visi, norintys organizuoti viktoriną, jos klausimus paprasčiausiai gali parsisiųsti iš mūsų interneto svetainės“, - sakė Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro Švietimo ir komunikacijos skyriaus vedėjas Zigmas Nagys.

Surengusius protmūšį ULAC kviečia pasidalinti linksmomis renginio akimirkomis – atsiųsti jas el.paštu .  Nuotraukos bus publikuotos ulac.lt ir ULAC socialinio tinklo Facebook profilyje.

Visi dalyviai bus apdovanoti padėkos raštais.
Imunizacijos savaitės tikslas – didinti imunizacijos apimtis ir gerinti tėvų (globėjų), sveikatos priežiūros specialistų, politikų, sprendimų priėmėjų ir žiniasklaidos sąmoningumą ir supratimą apie skiepų svarbą.

ULAC duomenimis, užkrečiamosios ligos kasmet sudaro iki 20 proc. visų registruotų ligų Lietuvoje, o vakcinomis šiandien galime kontroliuoti net 28 ligas.

Europos imunizacijos savaitės metu ULAC specialistai dalinsis informacija apie skiepais valdomas infekcijas, pateiks atsakymus į klausimus apie asmenų su nusilpusiu imunitetu vakcinaciją, keliautojų skiepus ir kt. Šias naujienas surasite interneto svetainėje www.ulac.lt.

Taip pat kilus klausimams apie skiepus, kviečiame drąsiai skambinti ir konsultuotis su Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro specialistais.  Tai galima padaryti kasdien darbo dienomis telefonu +370  638 53979

Viktorinos „Užkrečiamosios ligos: tu gali (ne)susirgti!“ klausimus galite rasti čia.

Informacija iš:

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos