vaistai.lt

Projektas „Superbakterijos kelionė“ (869/0) 

Projektas „Superbakterijos kelionė“Šiais metais Europos vartotojų organizacijai „Beuc“ (angl. The European Consumer Organisation – BEUC) už kampaniją „Iš ūkio – tau“ (angl. „From farm to you“) buvo įteiktas apdovanojimas, skirtas nevyriausybinėms organizacijoms, kovojančioms su atsparumu antimikrobinėms medžiagoms.

Kampanijos „Iš ūkio – tau“ tikslas buvo informuoti visuomenę apie atsparumo antimikrobinėms medžiagoms priežastis, aiškinti, kaip kenksminga vartoti per daug antibiotikų  žmonėms ir ūkiniams gyvūnams gydyti.

Tęsdama pradėtą kompaniją, organizacija „Beuc“ pradėjo vykdyti naują projektą – „Superbakterijos kelionė“, kuriuo siekiama didinti informuotumą apie atsparumą antimikrobinėms medžiagoms žemės ūkyje.

„Beuc“ atliktame tyrime nustatyta, kad daugelio žmonių supratimas apie bakterijų atsparumą antimikrobinėms medžiagoms nepakankamas, todėl norima atkreipti Europos vartotojų dėmesį į šią pasaulinę problemą, didintų jų suvokimą apie per didelio kiekio antibiotikų vartojimo keliamą pavojų maistinių gyvūnų ir žmonių sveikatai.

Kiekvieną savaitę, iš „Beuc“ ir jų partnerių internetinio tinklapio taip vadinama „superbakterija“ (angl. „superbug“) keliaus į vis kitą Europos valstybę, kad informuotų jos gyventojus apie antibiotikų suvartojimo ūkiniams gyvūnams gydyti tendencijas jų šalyje ir praneštų apie augančią antimikrobinio atsparumo grėsmę. „Superbakterija“ savo internetinę kelionę pradėjo Kipre ir baigs lapkričio 18 d. – Europos supratimo apie antibiotikus dieną.

Daugiau informacijos apie projektą galima rasti: http://www.superbugtour.eu/

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos