vaistai.lt

Proveržis onkologijos srityje – molekulinė ir ląstelinė terapija (1490/0) 

Proveržis onkologijos srityje – molekulinė ir ląstelinė terapijaKauno klinikose gegužės 22 dieną rengiamoje konferencijoje „Naujos gydymo galimybės: ląstelinė ir molekulinė terapija“ viešės tarptautiniai ekspertai, kurie dalinsis savo patirtimi gydant onkologinėmis ir hematologinėmis ligomis sergančius pacientus. Ekspertai diskutuos standartizavimo bei teisinio reguliavimo kraujodaros kamieninių ląstelių transplantacijų srityje klausimais, vyksiančioje konferencijoje daug dėmesio bus skiriama aptarti naujo molekulinės ir ląstelinės terapijos gydymo perspektyvas onkologijos ir hematologijos srityje ir šios inovacijos diegimo galimybes Kauno klinikose.

Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius pabrėžė, jog didelio ekspertų dėmesio sulaukusi konferencija ir jos metu pristatomi pranešimai – svarbūs ne tik ligoninei, tačiau ir pacientams.

„Kauno klinikose jau dvejus metus sėkmingai vykdomos autologinės kraujodaros kamieninių ląstelių transplantacijos. Tikimės, jog ląstelių terapija, kaip viena iš pažangiausių medicinos vystymosi krypčių, bus plėtojama mūsų ligoninėje ir pritaikoma onkologinėmis ir hematologinėmis ligomis sergantiems pacientams“.

Mokslininkai ir gydytojai siekia imunines žmogaus ląsteles išgryninti, padauginti, pakeisti jų savybes taip, jog jos efektyviau nugalėtų vėžinius susirgimus ir infekcijas. Ši medicinos sritis yra nauja, inovatyvi, dinamiškai besivystanti, todėl reikalauja įvairių sričių specialistų bendradarbiavimo.

Autologinė kraujodaros kamieninių ląstelių transplantacijos programa Kauno klinikose buvo pradėta ir vystoma vadovaujant žymiam hematologui ir kraujodaros kamieninių ląstelių transplantacijos specialistui, Leipcigo universiteto Onkologijos ir hematologijos klinikos vadovui profesoriui Dietger Niederwieser. Profesorius nuotoliniu būdu kiekvieną savaitę konsultuoja Kauno klinikų gydytojus dėl pacientų gydymo. „Konferencijos metu pristatysiu pirmą sėkmingą ląstelių terapijos atvejį, kuomet buvo pritaikyta alogeninė kraujodaros kamieninių ląstelių transplantacijos procedūra. Kadangi Kauno klinikose kaulų čiulpų transplantacija yra sėkmingai atliekama ir taikoma, manau, jog ir naujasis, ląstelių terapijos gydymas, suteiks naujas galimybes gydytojams dar efektyviau gydyti, o pacientams – daugiau vilties įveikti ligą“, – teigia profesorius.

Konferencijoje dalyvaus pasaulinio pripažinimo sulaukę ekspertai iš Vokietijos, Olandijos, Ispanijos, Lenkijos. „Didelį dėmesį skirsime aptarti kraujodaros kamieninių ląstelių transplantacijų standartizavimo ir teisinio reguliavimo klausimus. Konferencijoje dalyvaus įvairių pacientų organizacijų atstovai – norime palaikyti abipusį diskursą, išgirsti įvairias nuomones, dalintis geriausia patirtimi, mokytis vieni iš kitų“, – tikino Onkologijos ir hematologijos klinikos vadovė prof. Elona Juozaitytė.

Nuo 2015 m. vidurio Kauno klinikose autologinės kraujodaros kamieninių ląstelių transplantacijos sėkmingai atliktos 30 pacientų, sergančių mielomine liga, dviem pacientams taikytos tandeminės transplantacijos – viso atlikta 32 transplantacijų. Autologinė kraujodaros kamieninių ląstelių transplantacija yra ypač svarbi sergančiųjų mielomine liga, limfoma ir kai kurių solidinių navikų modernaus gydymo sudedamoji dalis, kurios dėka daugumai pacientų pavyksta pasiekti ilgai trunkančią ligos remisiją. Kauno klinikos 2017 metų pradžioje tapo pirmuoju transplantacijų centru Lietuvoje, pelniusiu tarptautinį sertifikatą.

Kauno klinikų informacija

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos