vaistai.lt

Šeimos gydytojai galės išrašyti vaistus, kuriuos iki šiol išrašydavo tik specialistai (1708/0) 

Šeimos gydytojai galės išrašyti vaistus, kuriuos iki šiol išrašydavo tik specialistaiNuo šiol šeimos gydytojai turės dar daugiau galimybių padėti savo pacientams. Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakymu panaikinti iki šiol buvę apribojimai, pagal kuriuos dalį kompensuojamųjų vaistų galėjo išrašyti tik gydytojai specialistai. Pas juos pacientai galėdavo patekti tik gavę šeimos gydytojo siuntimą. Dabar jiems nebereikės laukti vizito pas specialistus, nes reikiamus vaistus galės išrašyti ir šeimos gydytojai.

Tad nuo šiol vaistus, skirtus infekcinėms, širdies ir kraujagyslių ligoms gydyti, kurie kompensuojami, kai pacientas gydomas ambulatoriškai, taip pat dalį vaistų, skirtų reumatoidiniam artritui ir nefroziniam sindromui gydyti, galės skirti ir šeimos gydytojai.

„Iki šiol galioję reikalavimai buvo pertekliniai ir apsunkindavo pacientams galimybes greičiau gauti reikiamas gydymo paslaugas. Tad, įvertinus specialistų rekomendacijas, panaikinti apribojimai tiems vaistams, kuriuos skirti pacientui ir kontroliuoti, kaip kinta juos vartojančio paciento būklė, leidžia šeimos gydytojo kompetencija. Tai pagerins jų prieinamumą pacientams, be to, sumažės eilės pas gydytojus specialistus“, – sako ministras A. Veryga.

Šeimos gydytojai taip pat galės išrašyti pacientams tam tikrų grupių veikliųjų medžiagų turinčius vaistus, kurių iki šiol negalėjo, pavyzdžiui, vaistus, skirtus gydyti gonokokinei ir chlamidijų sukeltai infekcijai, hipertenzinėms ligoms gydyti.

SAM Ryšiai su visuomene

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos