vaistai.lt

Seminare pristatė kūdikių skiepijimo nuo B tipo meningokoko infekcijos rekomendacijas (1199/0) 

Seminare pristatė kūdikių skiepijimo nuo B tipo meningokoko infekcijos rekomendacijasUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) birželio 15 d. sukvietė medikus  į seminarą „Kūdikių skiepijimo nuo B tipo meningokokinės infekcijos rekomendacijų pristatymas“. Nuo šių metų  liepos 1 d. pagal Lietuvos Respublikos vaikų profilaktinių skiepijimų kalendorių nuo B tipo meningokoko infekcijos bus pradėti skiepyti 2 mėnesių kūdikiai, todėl susirinkusieji aptarė daug aktualių šios temos klausimų.

Per šimtą seminaro dalyvių: šeimos gydytojų,  pediatrų, bendrosios praktikos slaugytojų ir visuomenės sveikatos specialistų sužinojo ne tik apie skiepijimo procedūras, nepageidaujamas reakcijas į skiepus bei profilaktinio paracetamolio skyrimo rekomendacijas, bet ir vakcinos išdavimo iš Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro sandėlio tvarką, invazinės B tipo meningokoko infekcijos epidemiologinę situaciją Europoje ir Lietuvoje, nagrinėjo klinikinius šios ligos atvejus bei sergamumo naštą visuomenei.

Meningokoko B infekcija yra itin klastinga liga, neretai ištinkanti žaibine forma ir pasibaigianti mirtimi, todėl ši labai laukta vaikų skiepų kalendoriaus naujovė ne tik saugos kūdikių gyvybes, bet ir leis ramiau miegoti jų tėvams.

Atpažinti meningokoko infekciją neretai sutrukdo tai, kad ankstyvieji šios ligos požymiai panašūs į peršalimo ligų: karščiavimas, galvos skausmas, šaltkrėtis, sprando raumenų sustingimas, vėmimas. Ligai progresuojant jos eiga sunkėja - išryškėja odos bėrimas.

Medikai turėtų atminti, kad itin svarbu laikytis kūdikių skiepijimo plano, kuris numatytas vaikų profilaktinių skiepijimų kalendoriuje. Jei tėvai  abejoja, kodėl reikia skiepyti tokius mažus kūdikius, svarbu priminti, kad patiems mažiausiems yra didžiausia rizika užsikrėsti ir susirgti meningokoko B infekcija, todėl nukėlus skiepijimus į vėlesnį laiką, labai padidėja užsikrėtimo ir susirgimo grėsmė.

Visą seminaro medžiagą galima surasti čia.

Iki šių metų liepos 1 d. mokymai skiepų nuo meningokoko B infekcijos tema bus organizuojami visose apskrityse. Informacija apie organizuojamų mokymų vietą ir laiką artimiausiu metu bus paskelbta ir ULAC interneto svetainėje.

Informaciją, kaip atsiimti vakciną iš ULAC vakcinų sandėlio rasite čia.

Informacija iš:

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos