vaistai.lt

Sutartis planuojama pasirašyti mėnesiu anksčiau nei pernai (663/0) 

Sutartis planuojama pasirašyti mėnesiu anksčiau nei pernaiPanevėžio teritorinė ligonių kasa (Panevėžio TLK) jau pradėjo pagrindinį sutarčių su gydymo įstaigomis, pagal kurias gyventojams bus teikiamos sveikatos priežiūros paslaugos, pasirašymo procesą. Pasiūlymai pasirašyti sutartis išsiųsti 240-čiai asmens sveikatos priežiūros įstaigų (ASPĮ). Kaip ir iki šiol, Panevėžio TLK sudarys gydymo paslaugų apmokėjimo sutartis ne tik su savo, bet ir su kitų ligonių kasų aptarnaujamų zonų gydymo įstaigomis, kurias dažniausiai renkasi Panevėžio TLK pacientai.

Išsiuntusi gydymo įstaigoms sutarčių projektus, Panevėžio TLK jau pasirašė sutartis su 183 ASPĮ. Įstaigų vadovai turi galimybę pasirašyti atvykę į ligonių kasą arba elektroniniu būdu. Taip pat turi teisę teikti atsiliepimus, kurie nagrinėjami specialios ligonių kasos komisijos, sudarytos dėl asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo ir jų išlaidų apmokėjimo Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšomis, posėdžiuose. Derybos paprastai vyksta dėl skiriamos lėšų sumos arba kai kurių paslaugų įtraukimo į numatomų teikti paslaugų sąrašą.

Sutartys su vaistinėmis ir įstaigomis, pageidavusiomis teikti tik dantų protezavimo ar medicininės reabilitacijos paslaugas, pasirašytos dar praėjusių metų gruodžio mėnesį, o pagrindinis sutarčių pasirašymo procesas turėtų būti baigtas kovo pabaigoje – visu mėnesiu anksčiau nei pernai.

2018 m. Panevėžio TLK veiklos zonos apdraustųjų sveikatos priežiūros paslaugoms apmokėti skirta 147,6 mln. Eur Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšų. Šios lėšos teritorinėms ligonių kasoms skirstomos pagal aptarnaujamose teritorijose gyvenančių žmonių skaičių, amžių ir lytį. Kol naujos sutartys nepasirašytos, už gyventojams suteiktas sveikatos priežiūros paslaugas atsiskaitoma pagal praėjusių metų sutarčių sąlygas.

Panevėžio teritorinės ligonių kasos informacija

 

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos