vaistai.lt

Tvarkome kosmetinę: svarbūs dalykai, kuriuos pamiršta dažna moteris (1547/0) 

Tvarkome kosmetinę: svarbūs dalykai, kuriuos pamiršta dažna moterisKosmetinė – antras moters veidas. Joje slypi daugybė slaptų dalykėlių, be kurių moterys jaučiasi tarsi be rankų. Tačiau, jei norite būti gražios, sveikos, turite reguliariai tvarkyti kosmetinę ir keisti kosmetikos priemones.

Atrodo, savaime suprantama, jog reikia reguliariai išsivalyti savo kosmetinę: ją susitvarkyti, išplauti šepetėlius, kempinėles, atsikratyti negaliojančių kosmetikos priemonių. Tačiau per skubėjimą kartais tai pamirštame. Visgi tai labai svarbu – juk kosmetiką tepame ant savo veido, tad įrankiai turi būti švarūs, o kosmetikos priemonių galiojimo laikas nepasibaigęs.

Nekaupkite, ko nereikia

Pirmas žingsnis – susikrauti visas kosmetikos priemones ir jas adekvačiai įvertinti. Prisipažinkite, kad jei produkto šiek tiek lieka, dažniausiai jis guli nenaudojamas, nes kosmetinėje kažkokiu stebuklingu būdu atsiranda naujas. Geriausiai pabaigti seną produktą ir tik tada pradėti naudoti naująjį. Tačiau būtinai atkreipkite dėmesį į galiojimo datą – jei ji pasibaigusi, geriau kosmetikos priemonę paprasčiausiai išmesti. Jei senuoju produktu norite atsikratyti kuo skubiau, būkite praktiška ir panaudokite jį kur nors kitur. Pavyzdžiui, veido ar rankų kremo likučius pasitepkite pėdas, o keliais likusiais šampūno lašeliais išsiplaukite šepetėlius.

Visos turime priemonių, kurios stovi nenaudojamos, bet kažkodėl jų neišmetame, nes manome, kad gal kada nors prireiks. Tačiau nenaudojamos kosmetikos priemonės sensta, užima vietą ir kaupia dulkes. Jei turite produktų, kurie netinka ar nepatinka, tačiau gaila juos išmesti, atiduokite draugei, sesei, mamai. Tačiau prieš tai būtinai įsitikinkite, kad galiojimo laikas nėra pasibaigęs.

Būtinai patikrinkite galiojimo laiką

Esame įpratę visada tikrinti maisto produktų galiojimo laiką. Tačiau ar dažnai tikrinate savo kosmetikos priemonių galiojimo datas? Daugelis naudoja produktus tol, kol jie paprasčiausiai pasibaigia. Tačiau iš tikrųjų taip elgdamiesi darote didelę klaidą. Pasenusios kosmetikos priemonės gali sukelti daug nemalonių padarinių: alergijų, patinimų, išbėrimų ir kitų odos problemų. Būtinai reguliariai tikrinkite, iki kada galima naudoti jūsų turimas kosmetikos priemones – tiek higienos, tiek dekoratyvinės kosmetikos. Atminkite, kad tos moterys ir merginos, kurios retai naudoja kosmetiką, ir prisimena ją retkarčiais, savo kosmetinėje gali turėti jau pasenusių kosmetikos priemonių, tad būtinai pasitikrinkite. Ypač atkreipkite dėmesį į akių šešėlius, skaistalus, nagų lakus, pudras ir kitas priemones, kurios naudojamos gana ilgą laiką.

Kokios kosmetikos priemonės kiek galioja?

  • Makiažo pagrindas – nuo 6 iki 12 mėn. (priklauso nuo sudėties, kuo natūralės priemonės, tuo trumpiau galioja).
  • Biri pudra galioja – maždaug apie 2 metus.
  • Blakstienų tušas – maždaug 3 mėn. (vėliau jis pradeda trupėti, kietėti).
  • Skystas akių kontūras – iki pusės metų.
  • Akių šešėliai – apie 2 metus.
  • Lūpų blizgesys – maždaug 10–12 mėn., o lūpdažiai šiek tiek ilgiau – apie 1,5 metų.

Bus paprasčiau, jei laikysitės higienos

Ne paslaptis, kad kosmetikos priemonės tepa, purvina – tik neapsižiūrėk, ir juodas brūkšnys nuo akių tušo puikuojasi ant baltos palaidinės, birios pudros užbyrėjo ant kelnių ir pan. Ką jau kalbėti apie kosmetinę, kurioje dažniausiai laikoma kosmetika. Norėdamos išlaikyti švarią kosmetinę, ją plaukite bent kartą per porą savaičių (tai darykite pagal tai, kaip dažnai naudojate kosmetiką ir kaip labai išpurvinate kosmetinę).

Nereikėtų pamiršti ir kosmetikos įrankių – šepetėlių pudrai ar šešėliams, kempinėlių, šukų – svarbiausia yra reguliariai juos plauti.

Šiuose įrankiuose kaupiasi naudojamų produktų likučiai, įvairūs nešvarumai, dulkės. Ilgainiui, neplaunami įrankiai gali sudirginti odą. Beje, kosmetikos prekių parduotuvėje galima įsigyti specialaus tam skirto valiklio bei dezinfekuojamojo skysčio, kuriuo visus nešvarumus panaikinsite kur kas paprasčiau. Jei tokių priemonių neturite, įrankius paprasta plauti ir muilu bei vandeniu. Ypač atidžiai plaukite šepetėlius, kempinėles – jose lieka daugiausiai kosmetikos priemonių.

Geriausiai įrankius plauti vakare, nes jie per naktį galės išdžiūti. Džiovinti galite stiklinėje sustatytus kaip dantų šepetėlius. Beje, norėdamos greito rezultato, tikriausiai ne viena nori griebtis plaukų džiovintuvo, tačiau to patartina vengti – leiskite įrankiams išdžiūti natūraliai. Per didelė kaitra gali deformuoti plaukelius, o vėliau pastebėsite, kad šepetėlis nebėra toks kokybiškas, koks buvo iki šiol. Jei jūsų oda probleminė, kyla spuogelių ar turite alergiją, labai svarbu nenaudoti daugkartinių kempinėlių, o šepetėlius dezinfekuoti po kiekvieno naudojimo.

Sulūžo, išbiro, suplyšo...

Yra daugybė patarimų, kaip sulipdyti išbirusius akių šešėlius, kaip atgaivinti akių tušą, kad jis vėl būtų „tarsi naujas“ ir pan. Tačiau savo kosmetinėje laikomus daiktus įvertinkite adekvačiai. Galbūt priemonės jau tikrai atgyveno savo laiką, o jums reikėtų vieno kito naujo produkto. Galbūt suplyšusios kosmetinės nebereikėtų trečią kartą lopyti, nes ji jau dailiau neatrodys. Tiesiog ateina laikas, kai atgyvenusius daiktus reikia išmesti. Juk sudžiūvusio nagų lako nebenaudojate ir nelaikote, nes žinote, kad jis nebenaudingas.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos