vaistai.lt

Uždrausta prekiauti šokoladų „Kinder“ partija (916/0) 

Uždrausta prekiauti šokoladų „Kinder“ partijaValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad iš rinkos surenkama šokoladų „Kinder“ (kilmės šalis – Lenkija) partija. Saldumynuose nustatytas pašalinis kvapas ir skonis.

Tyrimas pradėtas gavus vartotojo skundą dėl šokolado „Kinder“, kurio skonis priminė muilą. Atlikus neplaninį patikrinimą prekybos vietoje atrinkti šokoladų „Kinder“ (partijos (LO87HG- -1A, supakuoti dėžutėse po 12 vnt., kilmės šalis Lenkija, tinkamumo vartoti terminas iki 2018-11-08, tiekėjas UAB „Eugesta“, Kibirkšties g. 8, Vilnius) mėginiai.

Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute tirtame šokolado „Kinder“ mėginyje nustatyti organoleptiniai neatitikimai – pašalinis kvapas ir skonis, primenantis muilą.

Tyrimo metu išsiaiškinta, kad šiuos saldumynus Lietuvos rinkoje išplatino įmonė UAB „Eugesta“. Iš tiekėjo Ferrero Polska Commercial (Lenkija) iš viso buvo gauta 14400 vnt. po 150 g (12 x 12,5 g) šokolado „Kinder“. Prekyba nesaugiais saldumynais uždrausta, įvežusi įmonė įpareigota surinkti juos iš rinkos. Vartotojai, įsigiję minėtos partijos saldumynų, gali juos grąžinti į prekybos vietas.

Uždrausta prekiauti šokoladų „Kinder“ partija

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos