vaistai.lt

Veido odos priežiūros taisyklės sulaukus 20, 30 ar 40 metų (1767/0) 

Veido odos priežiūros taisyklės sulaukus 20, 30 ar 40 metųKalbant apie odos priežiūrą, svarbu atminti du dalykus – reguliarumas ir laikas. Kitais žodžiais tariant – norint turėti sveiką ir gražią odą, ja svarbu rūpintis reguliariai, būtina nepamiršti atsižvelgti ir į savo amžių.

„Visuomet sakau, jei esate 20-ies, turite odą, su kuria gimėte, tačiau kai sulaukiate 50-ies, jūsų oda būna tokia, kokios nusipelnėte“, – tvirtina Niujorke dirbanti dermatologė Dendy Engelman.

Specialistės tikinimu, tam tikros jūsų amžiuje reikalingos grožio priežiūros taisyklės gali padaryti didžiulį poveikį tam, kaip jūsų oda atrodys vėlesniame amžiuje.

Dermatologė pateikia svarbiausius patarimus, kaip derėtų rūpintis savo oda sulaukus 20, 30 ir 40 metų.

Jei jums per 20 metų...

Saugokitės saulės spindulių. Tikriausiai jau turite išsiugdę pagrindinius odos priežiūros metodus, tokius kaip veido valymas bei drėkinimas. Vis tik būnant tokio amžiaus, svarbu nepamiršti odą apsaugoti ir nuo ją žalojančių saulės spindulių. Įsidėmėkite – šis patarimas galioja ne tik vasarą, bet ir žiemą. Kremu nuo saulės pasistenkite teptis kas dvi valandas.

Išsirinkite tinkamą odos valiklį. Pagal savo odos tipą derėtų išsirinkti ir geriausiai jai tinkantį veido valiklį.

Jei jūsų oda normali, jums tiks praktiškai bet kuri valomoji priemonė – aliejus, veido prausiklis, veido pienelis ir pan.

Jei oda sausa ar jautri, geriau nenaudokite putojančių ar įvairiais kvapais praturtintų odos prausiklių bei tų, kurių sudėtyje būtų alkoholio. Verčiau jau rinkitės kreminio pavidalo valomuosius balzamus ar pienelius.

Jei jūsų oda riebi, ieškokite veido valiklių, kurių sudėtyje būtų 2 proc. glikolio arba salicilo – šios medžiagos neleis atsirasti bakterijoms.

Nepamirškite antioksidantų. Tai tikri superherojai odos priežiūros rutinoje – antioksidantai kovoja su laisvaisiais radikalais, gerina odos elastingumą ir taiso saulės spindulių padarytą žalą. Tad savo veido kremų sudėtyje ieškokite tokių ingredientų: vitaminas C, žalioji arbata, granatai.

Jei jums per 30 metų...

Rytais veido valiklį keiskite toniku. Pats metas susirūpinti po truputį vis ryškėjančiomis raukšlelėmis – jos savaime, kad ir kaip būtų gaila, bet tikrai nedings. Dermatologės tikinimu, visų pirma, ką turite padaryti, tai nustoti veido odą prausti ir rytais, jei šią rutiną atlikote prieš eidama miegoti. Kodėl?

„Bėgant metams mūsų oda vis labiau sausėja, o dažnas jos prausimas šį procesą dar labiau pagreitina. Dėl to, jei odą prausėte vakare, rytais to daryti nereikia, mat per naktį ji vis tiek neturi jokio sąlyčio su teršalais ir purvu. Verčiau paskirstykite keletą toniko lašų tarp delnų ir švelniai patapšnokite veidą, o tada – patepkite jį drėkinamuoju kremu“, – pataria Dendy Engelman.

Dažniau šveiskite odą. Sulaukus šio amžiaus oda neretai po truputį praranda savo žvilgesį. Kad šį ir pirmųjų raukšlelių išryškėjimo procesą atitolintumėte, pasistenkite bent keletą kartų per savaitę odą visų pirma nušveisti tam skirtu šveitikliu ir tik tada tepti drėkinamąjį kremą.

Pats laikas naudoti paakių kremą. Sulaukus 30-ies paakių srityje kolageno jau būna sumažėję vidutiniškai 10 proc. – dėl to neretai veidrodyje tenka „grožėtis“ patamsėjusiais paakiais, „maišeliais“ po akimis ar susidariusiomis raukšlelėmis išoriniuose akių kampučiuose. Norinčioms to išvengti, dermatologė pataria visų pirma nusipirkti išties kokybiškus akinius nuo saulės (ne tam, kad paakius paslėptumėte, o tam, kad apsaugote akis ir paakių odą nuo kenksmingų saulės spindulių) ir nepagailėti pinigų geram paakių kremui.

Jei jums per 40 metų...

Dar daugiau drėkinimo. Odos sausumas ir atsirandančios raukšlės yra vienos opiausių problemų šio amžiaus sulaukusioms moterims, taigi jūsų strategija – dar stipriau drėkinti odą ir kiek įmanoma mažinti jai padarytą žalą. Vertėtų investuoti ir į išties gerą maitinamąjį kremą odai, kuris, priklausomai nuo sudėties ir kokybės, padės sumažinti raukšles ar ant odos jau ryškėti pradedančias dėmeles.

Pravers ir aliejus. Veidui skirti aliejai yra tarytum Šventasis Gralis, galintis sumažinti nedideles raukšleles ir kaip reikiant sudrėkinti odą. Veidą visų pirma patepkite serumu, o tada – ir keletu lašų pasirinkto aliejaus.

Prieš miegą – veido kaukė. Tam, kad oda būtų bent kiek skaistesnė, jaunatviškesnė ir pakankamai sudrėkinta, nepamainoma išeitis – kokybiška veido kaukė. Bent kartą per savaitę palepinkite ja odą vakare, o tuomet atsigulkite į lovą kokybiškam ir ilgam miegui. Jis būtinas ne tik veido odos grožiui, bet ir geresnei savijautai.

Parengta pagal elle.com

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos