vaistai.lt

Veiksmų planas pakeisti save ir savo gyvenimą. Nuo ko pradėti? (931/0) 

Veiksmų planas pakeisti save ir savo gyvenimą. Nuo ko pradėti?Greičiausiai nuo to, kad pagaliau atsivertume patys sau ir nustotume atidėlioti. Ar daugelis mūsų galėtų pasigirti, kad yra patenkinti gyvenimu?

Visgi vietoj skundimosi ir verkšlenimo verta žinoti, kad mūsų gyvenimą geresniu paversti gali paprasčiausi dalykai. Todėl nekaltinkite kitų žmonių ir pasaulio dėl savo bėdų – pradėkite keistis patys!

Liaukitės skųstis

Dažnas susidūręs su problemomis pradeda kaltinti likimą ir aplinkybes, todėl nemato galimybių, kurios gali pakeisti jų gyvenimą. Pavyzdžiui, daugelis puola į neviltį, jeigu netenka darbo ar mylimo žmogaus. Žinoma, šios patirtys sunkios, sukeliančios stresą, tačiau įvertinkite tai, ką praradote. Galbūt naujas darbas jus pastūmės realizuoti save labiau ir tapsite laimingesni? O santykių nutrūkimas atvers naujus kelius ir padės išsilaisvinti? Dažniausiai kažkieno pabaiga nutiesia kelią naujai pradžiai – kodėl gi nesivadovavus tokiu požiūriu?

Liaukitės gailėtis savęs

Jeigu nuolat galvojate ir kalbate, kokie esate nelaimingi, tokiu elgesiu nusimetate atsakomybę už savo gyvenimą. Protingas žmogus supranta, kad tai arba jo poelgių pasekmės, arba postūmis, kad jis turi keisti savo gyvenimą. Silpnas žmogus visada kaltina kitus ir aplinkybes. Jeigu labai norisi – skirkite savigailai kelias minutes, kadangi ilgalaikis savęs gailėjimasis niekada nenuveda prie pozityvių rezultatų. Todėl veikite, kad pakeistumėte situaciją.

Leiskite sau mėgautis malonumais

Savaime aišku, kad ne visada darome tai, ko trokštame. Tačiau apriboti save ir neleisti net mažų malonumų – tikra nuodėmė. Todėl kartais „reikia“ pakeiskite kokiu malonumu – kvapnia vonia, masažu, skanėstu ar įdomiu filmu bei knyga.

Neatidėkite savo troškimų „kada nors“

Yra norų, kurie negali išsipildyti staiga, pavyzdžiui, tokie, kuriems reikia laiko ir įdirbio – kaip kad mokslų baigimas, karjeros siekimas ir pan. Tačiau jūs visada galite sau užduoti klausimą „ko aš noriu dabar“? Galbūt norite išmėginti naują restoraną? Nueiti į spektaklį, į kurį vis neprisiruošiate? Apkeliauti aplink Europą? Neatidėkite savo norų, o tiesiog pasistenkite, kad tai, ką galite padaryti artimiausiu metu, išties įvyktų!

Netapkite kitų žmonių norų įkaitais

Kartais elgiamės taip, kaip nori kiti, todėl savo norus nustumiame į šoną. Tai gali būti susiję su mokslais, draugais, santuoka, santykiais, darbu, karjera ir pan. Pavyzdžiui, pradėjote mokytis ekonomikos, nors norite šokti baletą; dirbate vaikų darželio auklėtoja, o vakarais svajojate kepti keksiukus...

Psichologai pataria susidaryti 50 norų sąrašą. Jie turi būti susiję su jumis ir atnešti džiaugsmą, taip pat turite sugalvoti, kaip norus realizuoti. Tada tai bus tik jūsų sprendimas ir jūsų svajonių išsipildymas.

Mažiau klausykite svetimų patarimų

Žmonės mėgsta patarinėti, nors visiškai nenusimano situacijoje, todėl reikia atsirinkti, kada verta gaišti laiką ir jų klausyti. Pavyzdžiui, draugė, kuriai niekaip nesiseka sukurti santykių, jums pradeda aiškinti, ką blogai darote bendraudama su savo vyru, arba pažįstama dalinasi mintimis, kaip rūpintis jūsų naujuoju gyvūnėliu, nors pati niekada neturėjo jokio augintinio. Apskritai visi tie, kurie pataria turėtų prisiminti vieną svarbų dalyką – patarkite tik tada, kai jūsų paprašys.

Savo gyvenime įveskite tvarką

Dienos režimas, planas – kartais tik tiek tereikia, kad jaustumėte mažiau nerimo, streso ir įtampos. Daugeliui atrodo, kad gyventi pagal planą nuobodu ir neįdomu, tačiau iš tikrųjų tai padeda jausti žemę po kojomis ir atgauti prarastą balansą visame kame.

Jūs būsite efektyvesni, lengviau įveiksite įvairias užduotis, gausite daugiau naudos ir turėsite daugiau laiko poilsiui. Ir tam nebūtina visko suplanuoti minučių tikslumu. Taigi, metas pradėti nuo savęs ir susidėlioti svarbiausius dalykus taip, kad atrastumėte harmoniją.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos