vaistai.lt

8 dalykai, kurie padės būti sveikesniems (1024/0) 

8 dalykai, kurie padės būti sveikesniemsVisi nori būti sveiki ir laimingi, tačiau ne visiems tai pavyksta. Iš tikrųjų, kad būtume sveikesni, reikia visai nedaug – šiek tiek sąmoningumo ir valios pastangų.

Valgykite reguliariai

Geriausiai valgyti maždaug 4 kartus per dieną nedidelėmis porcijomis. Pusryčiams rinkitės viso grūdo košes, ląstelienos, maistinių skaidulų turinčius vaisius ir žalias spalvos daržoves, iš kurių galima plakti ir puikius žaliuosius kokteilius.

Tyrimai rodo, kad reguliariai valgydami, organizme palaikysite optimalią medžiagų apykaitą, normalų cukraus kiekį kraujyje, išvengsite alkio priepuolių, bus lengviau kontroliuoti ir savo svorį.

Daugiau vaisių ir daržovių

Šviežios, džiovintos, šaldytos – įvairios uogos, vaisiai ir daržovės labai naudingos mūsų organizmui. Tačiau atminkite, kad džiovintus vaisius ir uogas reikia valgyti saikingai – juose daugiau cukraus.

Aišku, geriausiai daržoves valgyti termiškai neapdorotas, nes verdant sunyksta visi enzimai ir daugelis vitaminų. Vietoje vaisių ir daržovių sulčių geriau rinktis patį vaisių ar daržovę – gausite daugiau ląstelienos ir mažiau kalorijų.

Nustokite pavydėti!

Jau ir mokslininkai įrodė, kad pavydūs žmonės turi daugiau sveikatos problemų: kenčia galvos skausmus, dažnai turi virškinamojo trakto problemų. Pavydas sukelia nuolatinę įtampa, o, kaip žinia, stresas gali vesti prie depresijos, nemigos ir kitų negalavimų, silpnėja imuninė sistema. Tad jei kam nors pavydite, nustokite tai daryti ir susikoncentruokite į tai, ką jūs patys galite padaryti, kad gyventumėte gražiau ir geriau.

Atsisakykite alkoholio

Jeigu galite, atsisakykite alkoholio. Pasak šimtametės jogės Indros Devi, tai didžiausias organizmo ir sielos nuodas.

Taip pat ji pataria riboti ir kavą, kakavą, arbatą. Indė buvo įsitikinusi, kad šiuose gėrimuose esantis kofeinas ir teobrominas taip pat nuodija organizmą, sukelia jam didžiulį stresą. Nesakome, kad turite visiškai atsisakyti šių gėrimų, tačiau jei per dieną išgeriate 5 puodelius kavos, susimąstyti išties verta.

Šypsokitės

Bene garsiausias budizmo mokytojas, vienuolis Thich Nhat Hanhas sako, kad šypsena daro kiekvieną mūsų ir patį gyvenimą gražesnį. „Kai pabundu ryte, nusišypsau. Man skirtos dar dvidešimt keturios nuostabios valandos.“

Iš tikrųjų šypsena yra galinga psichologinė būsena, kuri gali pakeisti jūsų mintis, jausmus ir elgesį. Tyrimai seniai įrodė kūno kalbos ir gestų, šypsenos galią. Šypsena, net jei šypsotės priverstinai, gali pagerinti nuotaiką, pakeisti požiūrį į situaciją.

Išmokite ilsėtis

Atostogos yra skirtos tam, kad pailsėtume. Tačiau šiuolaikinis žmogus dažnai nemoka ilsėtis, todėl po atostogų jaučiasi dar labiau pavargęs. Žmogui reikia išmokti atsipalaiduoti. Tik taip jis galės gerai jaustis tiek dvasiškai, tiek fiziškai.

Būkite dėkingi

Jei būsite dėkingi, darysite gera ir sau, ir aplinkiniams. Apie dėkingumo naudą kalba ir mokslininkai. Vieno tyrimo metu dalyviai buvo suskirstyti į tris grupeles. Vienos grupės buvo paprašyta kasdien vesti dienos įvykių dienoraštį. Kitiems dalyviams liepta kasdien užrašyti blogus jiems įvykusius dalykus. O trečiosios grupės dalyviai į dienoraštį rašė dalykus, už kuriuos jie yra dėkingi.

Tyrimas atskleidė, kad tie žmonės, kurie rašė dalykus, už kuriuos yra dėkingi, buvo budresni budrumu, ryžtingesni, turėjo daugiau optimizmo ir energijos. Tie žmonės patyrė mažiau streso, sėkmingiau siekė asmeninių tikslų.

Sportas – sveikata

Nesportuojate? O reikėtų. Judėdami sumažinti cukraus kiekį kraujyje, aktyvėja medžiagų apykaita, įgaunate energijos. Per dieną reikėtų judėti bent 30 minučių, o dar geriau – valandą. Sportuodami lieknėjame, atsikratome įtampos.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos