vaistai.lt

9 dalykai, kurių kasdien turite nepamiršti, jei norite būti sveika ir laiminga (1388/0) 

15 šimtametės jogės mitybos tiesųSakoma, jei nori, kad tavo gyvenime kas nors pasikeistų, turi pradėti daryti dalykus, kurių niekada nedarei. Nes pokyčiai vyksta tik tada, kai keičiamės mes pačios. Štai devyni dalykai, kurie priartins geresnę savijautą ir laimę.

Maži pokyčiai gyvenime lemia mažus dalykus, dideli – milžiniškus?.. Nebūtinai! Vos šiek tiek pakeitę savo dienos įpročius ilgainiui galite sulaukti stulbinančių rezultatų, kurie lems dar didesnius pokyčius ir dar nuostabesnius rezultatus. Visada svarbiausia pradėti!

10 tūkstančių žingsnelių per dieną. Jei nesate pratusi apskritai vaikščioti, 10 tūkstančių skamba tiesiog mistiškai, tačiau tai nėra labai daug. 10 tūkstančių žingsnelių teorija 1960 metais gimė Japonijoje, kai buvo sukurtas pirmas elektroninis žingsniamatis, japoniškai pavadintas taip, kas išvertus reiškė būtent rekomenduojamą nueiti žingsnių skaičių. Šis, pasirodo, buvo tiesiog rinkodarinis triukas, tačiau 10 tūkstančių žingsnelių teorija per labai neilgą laiką išpopuliarėjo visame pasaulyje. Laikui bėgant, pradėti daryti ir moksliniai tyrimai, kurie patvirtino, kad kasdien įveikiamas toks atstumas padeda atsikratyti žalingų įpročių ir daugelio negalavimų, tapti sportiškesniems, atsikratyti nereikalingų kilogramų ir, žinoma, jaustis laimingesniems.

8 miego valandos. Kiekvienam žmogui reikia skirtingo laiko išsimiegoti, tačiau statistika patvirtina, kad daugybė žmonių visame pasaulyje nuolat neišsimiega. Apytikslis valandų skaičius, reikalingas norint pakankamai išsimiegoti yra 7–8 val. Tiek ilgesnis, tiek trumpesnis miego laikas nėra normalus – byloja apie įvairius negalavimus. Mokslininkai nustatė, kad neišsimiegoti kartais yra sveikiau nei persimiegoti. Pernelyg ilgas miegas rodo, kad žmogus negaluoja arba pernelyg pervargsta, kas taip pat nėra normalu.

7 stiklinės vandens. Pagalvokite, kiek stiklinių vandens apskritai išgeriate per dieną. Nė vienos? Gastroenterologai teigia, kad vandenį gerti būtina ir tam yra ne viena priežastis. O jei į jį įsilašinsite dar ir citrinos sulčių, bus skaniau. Vanduo stiprina imuninę sistemą, padeda palaikyti nervų sistemą ir reguliuoja kraujospūdį, šarmų ir rūgščių pusiausvyrą organizme, padeda lieknėti, stimuliuoja virškinimą, gražina odą. Vanduo padeda išvengti dehidratacijos, o išgertas ryte vos atsikėlus leidžia organizmui nuo pat ryto pradėti puikiai veikti.

6 minutės meditacijos. Šiuolaikinis gyvenimo tempas neleidžia nė akimirkos sustoti ir atsipalaiduoti, todėl tiek daug žmonių vargina depresija, lėtinis nuovargis ir kiti su tuo susiję negalavimai. Taigi kasdien verta sąmoningai bent kelias minutes atsipalaiduoti. Meditacija šiais laikais jau beveik nieko negąsdina, šis žodis jau neskamba mistiškai. O jos nauda – milžiniška. Įpratusi kasdien kelias minutes skirti tik sau, jau netrukus pajusite, kad tapote sąmoningesnė, ramesnė, mažiau pasiduodate stresui, jus sunkiau sunervinti, jūsų protas dirba aiškiau, gerėja savijauta, o gyvenimas darosi tvarkingesnis.

5 porcijos vaisių ir daržovių. Dietologai tvirtina, kad vaisių ir daržovių kasdien reikėtų suvalgyti apie 9 porcijas, o 5 yra tas būtinas minimumas, kuris būtinas, norint stipriai sumažinti tokių ligų kaip diabeto, širdies ir kraujagyslių, onkologinių ir kitų lėtinių ligų riziką. Vaisius ir daržoves galima valgyti tiek šviežias, tiek apdorotas ar gerti jų sultis. Idealu būtų, jei rinktumėtės įvairių spalvų daržoves ir vaisius: baltus, žalius, raudonus, geltonus, oranžinius, violetinius. Tai padėtų organizmui gauti visų būtinų medžiagų.

4 pertraukėlės. Jei dirbate 8 val. per dieną, bent 4 pertraukėlės jums būtinos darbo režimui pakeisti. Jei dirbate sėdėdama, svarbu vis atsistoti, pasivaikščioti, pasukioti galvą ir pečius. Sėdėjimą mokslininkai jau pavadino „antru rūkymu“ pagal tai, kokią žalą jis daro organizmui. Jei dirbate stovėdami, atsisėskite pailsėti ar pasivaikščiokite.

3 pagrindiniai valgymai. Tris kartus per dieną privalu atsisėsti prie stalo ir pavalgyti. Subalansuoti pusryčiai padeda organizmui pasiruošti dienai ir suteikia energijos. Pietūs turėtų sudaryti didžiąją dienos maisto dalį, o vakarienės neatiduokite priešui, geriau tegul ji bus nekaloringa ir sveika, pavyzdžiui, salotos. Taip kasdien maitindamosi ir neužkandžiaudamos tikrai nepriaugsite nė vieno nereikalingo kilogramo, atvirkščiai, dar netgi atsikratysite nereikalingų. Tvarkingai ir nuosekliai besimaitinančios moterys tvirtina niekada neturėjusios skrandžio ir žarnyno sutrikimų.

2 valandos prieš miegą be telefono. Mes ir taip nuolat gyvename tarp daugybės elektromagnetinį lauką sukuriančių buities įrenginių, kurie nėra palankūs mūsų sveikatai, o jei dar ir telefono nepaleidžiame iš rankų, labai sekiname savo organizmą. Pasistenkite bent dvi valandas iki miego netikrinti elektroninio pašto telefone, neskaityti žinučių, nesilankyti interneto svetainėse. Pasaulis be jūsų tikrai nesugrius, o savo savijautą pagerinti tikrai pavyks.

1 treniruotė. Fizinis krūvis būtinas, o geriausia, jei bent šiek tiek pajudėtumėte kasdien. Nebūtina septynis kartus per savaitę eiti į sporto salę. Galite vieną dieną pasivaikščioti miške, kitą pabėgioti su šuniu ar grįžti iš darbo pėsčiomis. Keiskite fizinį krūvį, tempimo, jėgos, kardiopratimus – tai naudinga organizmui.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos