vaistai.lt
15 laimingiausių jūsų gyvenimo metų – po to pajusti tikrą laimę darosi tik sunkiauMintis, kad ateityje kažkas bus geriau mus motyvuoja ir užveda. Sunku net įsivaizduoti, kaip jaustumėmės galvodami, kad savo viršūnę jau išgyvenome. Visgi, psichologai teigia, kad daugelis žmonių didžiausią laimę išgyvena maždaug tuo pačiu gyvenimo metu. Netikite? Paklausykite vyresnių žmonių prisiminimų ir pastebėkite, iš kurio laikotarpio prisiminimai yra patys gražiausi.
daugiau
Žmogaus smegenų riba, apie kurią perspėjo net ir Albertas Einšteinas: žmogui prasideda galvos skausmai, dažni pervargimai, prastėja atmintisNeurobiologai skatina skaityti geras knygas. Kiekybės vaikymasis išsekina psichologinius išteklius. Visi nuolat kalba apie skaitymo svarbą. Žiniasklaidoje pilna straipsnių, kurių autoriai tvirtina esant tiesioginį ryšį tarp verslo sėkmės ir perskaitytų knygų skaičiaus. Dažnai sėkmingi verslininkai iš tiesų nemažai skaito: Warrenas Buffettas kasdien perskaito po 500 puslapių.
daugiau
Mokslininkai surado patį geriausią būdą, kaip galima lengvai lavinti atmintį: pravers ne tik mokiniams bei studentams, bet ir senjoramsŽmogaus atmintis nėra tobula. Kartais skaitome knygas, mokomės, o vėliau nieko neatsimename. Tai gali baigtis prastu pokalbiu dėl darbo ar neišlaikytu egzaminu. Tačiau ką reikia daryti, kad būtume tikri, jog išmoktą informaciją atsiminsime?
daugiau
Puikybės įtaka galingiesiems – Lietuvoje ignoruojama temaJau rašėme, kad pasaulyje mokslininkai tyrinėja, kaip galia veikia žmonių elgesį ir smegenis. Puikybės įtakai tirti Didžiojoje Britanijoje įkurta organizacija, kurios vadovas kviečia aktyviau tyrinėti vadinamąjį hubrio sindromą. Tačiau Lietuvos šie tyrimai nepasiekia, o specialistai bei patys įtakingieji  jais nesidomėjo.
daugiau
Etinė dilema - ar galima gaivinti žmogų, ant kurio krūtinės ištatuiruotas nurodymas to nedaryti?Į vieną ligoninę Floridoje pristatytas 70 metų vyras be sąmonės. Jo būklė buvo sunki - buvo sutrikęs širdies ritmas, vyras sirgo diabetu, plaučių ligomis, o jo kraujyje buvo daug alkoholio. Vyras merdėjo, aplink nebuvo jo artimųjų, tačiau gydytojus stabdė neįprasta tatuiruotė, kuri aiškiai nurodė - „Negaivinti“ („Do Not Resuscitate“). Kaip tokiais atvejais reikia elgtis.
daugiau
3 metus trukmės tyrimas parodė, kaip pilnatis veikia žmonių miegą, tačiau kodėl dedasi tokie keisti dalykai?Žmonės Mėnulio pilnačiai priskiria įvairiausių keistų reiškinių. Ne visi jie yra kuo nors pagrįsti, kai kuriuos galima iš karto nurašyti mitams. O kaip yra dėl miego? Skeptikai tiesiog pataria užsileisti užuolaidas, o kiti tvirtina, kad pilnaties metu tikrai prasčiau miega.
daugiau
Nelinksma žinia vadovams: galia atima svarbų smegenų gebėjimąDar XIX a. britų istorikas, politikas ir rašytojas Lordas Aktonas anglikonų vyskupui parašė, kad „galia turi tendenciją gadinti, o absoliuti galia gadina absoliučiai; didūs žmonės dažniausiai visada yra blogi žmonės“. Atrodo, tokių ir panašių įžvalgų apie savo vadovus turi ir bankų darbuotojai iš dangoraižių, ir žemės artojai iš kaimo glūdumų. Ech, ką jie supranta, – galima numoti ranka, neva juos tiesiog pavydas graužia.
daugiau
Atsisakai angliavandenių - sukeli euforiją? Poveikis smegenims panašiai toks, kaip nelegalaus narkotiko (Video)Labai mažai angliavandenių turinti dieta smegenyse gal sukelti pokyčius, primenančius tuos, kuriuos sukelia nelegalus narkotikas GHB. Kai kurie žmonės, laikydamiesi labai mažai angliavandenių turinčios dietos teigia jaučiantys euforiją, proto skaidrumą ir praranda apetitą.
daugiau

Rinkoje platinamus AKM ir trichineliozės testus ir jų rezultatus reikėtų vertinti atsargiaiSumedžiojus šerną, jo patelę ar prieauglį, mėginius dėl trichineliozės ir afrikinio kiaulių maro (AKM) būtina ištirti akredituotoje laboratorijoje. Tai atlikti gali tik patyrę specialistai, o sumedžiotą laimikį galima pasidalinti tik sulaukus oficialių tyrimų rezultatų.

daugiau
Korėjos mokslininkai yra ant lūžio slenksčio - beveik išgydė labai daug žmonių kamuojančią problemąTai gniuždo. Iš pradžių galima apsimesti, kad niekas nevyksta, tačiau po kiek laiko tenka pripažinti tiesą - plinkate. Jaunystėje turėti vešlūs plaukai jus palieka ir joks šukavimas to paslėpti negali. Ne visi vyrai vienodai išgyvena dėl plikimo, tačiau nemaža dalis beplaukių norėtų susigrąžinti turėtą šukuoseną. Dabar mokslininkai iš Yonsei Universiteto Seule mano, kad plikimą bus įmanoma išgydyti jau visai greitai.
daugiau
1771 - 1780 iš 3348 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  171 172 173 174 175 176 177 178 179 180  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos